Ogreinvázió Budapesten: itt vannak az új közösségi robogók...
Címlap / Utazás / Ogreinvázió Budapesten: itt vannak az új közösségi robogók

>

Ogreinvázió Budapesten: itt vannak az új közösségi robogók

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-17

Hamarosan a fővárosi utakon lesz az új, 100%-ban magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező, közösségi elektromos robogómegosztó rendszer. Olcsó, környezetbarát és menő az új robogó, az ogre!  

Újabb lehetőség áll azok rendelkezésére, akik valamilyen okból nem tudnak, vagy nem akarnak saját gépjárművet fenntartani, ódzkodnak a tömegközlekedéstől, vagy csak egyszerűen és gyorsan olyan ügyet kell intézniük, amihez kényelmes, egyszerű, mobiltelefonról kezelhető közlekedési megoldást keresnek.

Az ogre, az új közösségi elektromos robogómegosztó rendszer arra az általános problémára reagál, hogy a fővárosi közlekedés szinte elviselhetetlen – egy munkanap alatt akár egy órát is lehet vesztegetni a fővárosban azzal, hogy az egyik helyről a másikba szeretnénk eljutni. Ez azonban, ahogy az alábbi példa is mutatja, többé nem lesz probléma az ogre mobilok használói számára! A környezettudatos és fiatalos vállalkozás most 100 elektromos robogóval indul, és a terveik szerint hamarosan dinamikusan növekedni fogja majd flottája nagyságát.


A kulcsnélküli közösségi elektromos robogó-megosztó rendszer – ahogy a hasonló megoldások - mobilalkalmazáson keresztül lesz kezelhető. A felhasználók a regisztrációt követően az applikáció térképének segítségével tudják kiválasztani és kezelni a hozzájuk legközelebb eső szabad járművet, amelyekkel egyszerű és könnyű felvétel után azonnal, és minden várakozás nélkül megkezdhetik a személyre szabott, és azonnali használatot, majd a hét bármely napján, a nap 24 órájában használhatják azt, minden további bürokratikus vagy szerződéses ügyintézés nélkül.

Bárki egyszerűen csatlakozhat a szolgáltatáshoz. Ehhez csak ennyit kell majd megtenni: letölteni és telepíteni az alkalmazást bármelyik store-ból (App Store, Android Play), majd  elvégezni az online regisztrációt.

Mit kell tudni a nemzetközi piacról?

2017 és 2018 között 39 db új robogómegosztó szolgáltatás indult, 2018 őszén összesen már 85 db ilyen szolgáltatás üzemelt a világon. Ebben az időszakban 25 ezer új robogót helyeztek üzembe a szolgáltatók. Világszerte közel 2 millió regisztrált felhasználó van az ilyen típusú közösségi közlekedési rendszerekben.

Kifejezetten európai központú szolgáltatás: az ilyen jellegű szolgáltatások 84%-a az EU-ban van. Az ogre&co árazása üde színfolt a hazai piacon: míg mások percdíjjal működnek, addig az ogremobilok használatát perc + km alapon számolja el a szolgáltató, így a kevésbé rutinos, lassabb felhasználók számára is kedvező lehet ez az ajánlat.


Mennyibe kerül ez nekem? 

Nincs havidíj, egy perc 20 Ft + megtett kilóméterenként 79 Ft), a parkolási díj 10 Ft/perc. A maximum fizetendő összeg egy napra: 7500 Ft.

Az új közlekedési eszköz elsősorban a belvárosi közlekedésben életét szeretné könnyebbé tenni. Az elindulási szolgáltatási területet is ennek megfelelően alakították ki.

 
 
Műszaki tulajdonságok
  • A végsebesség 43 km/h (tudatosan korlátozták a megengedett legnagyobb sebességről (45 km/h-ról), mert a több mint 10 ezer levezetett km tapasztalat azt mutatja, hogy a közlekedési lámpa rendszer Budapesten a 40 km/h-ra van hangolva (kevesebb lesz így a lámpánál várakozás).
  • Kb. 45 km a hatótáv, de nyugodtan lehet vele hosszabb távokat is menni, Budapesten belül.
  • 80 kg az önsúly, ami azt jelenti, hogy teljes sebességről könnyebb vele megállni egy váratlan helyzet esetén.
  • Széles abroncsok (budapesti utakkal kompatibilis, repedés, kátyú jóval kevésbé jelent akadályt).
  • Tolatás közben parkolási asszisztens segíti a motor manőverezését.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2036 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x