6 szuper program Bécsben a családdal, pároddal vagy egyedül...
Címlap / Utazás / 6 szuper program Bécsben a családdal, pároddal vagy egyedül

>

6 szuper program Bécsben a családdal, pároddal vagy egyedül

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-16

Bécset nem lehet megunni, közel van, és nem mellékesen, évek óta a világ legélhetőbb városának választják. Ehhez kulturális és szabadidős kínálata is nagyban hozzájárul. Mutatunk néhány izgalmas látnivalót, amelyek között nemrég nyílt helyek is szerepelnek!  

Csúszdázás a magasban, a város felett

A Donaturmot mindenki látta már legalább messziről, aki az elmúlt 60 évben megfordult „sógorék” fővárosában. Az újdonság az, hogy a torony kilátószintjére tavaly októberben telepítettek egy csúszdát.


Ez a Donauturm Rutsche, amely 165 méter magasan várja a kalandvágyó látogatókat. Ide kattintva, a roziutazik.hu oldalon olvashatsz róla bővebben, jegyárakkal, nyitvatartással. 

Szecesszió és fantasztikus realizmus: az Ernst Fuchs Múzeum az Otto Wagner-villában

A város szélén álló épületet Otto Wagner építész (1841 – 1918) saját magának és családjának tervezte, nyaralónak. A festő-grafikus-zeneszerző-író Ernst Fuchs az 1970-es években romosan vette meg a várostól, felújította, sokáig itt volt a műterme is.



A villában 1988 óta az Ernst Fuchs Múzeum működik, akkor volt kereken 100 éves. Nem a művész, hanem a ház. Fuchs, a bécsi fantasztikus realizmus legendás alakja 1930-ban született, és 2015-ben hunyt el. Mágikus jelenség volt, erről munkái is tanúskodnak.

Ahová többször érdemes visszatérni a gyerekekkel: a Természettudományi Múzeum

A Természettudományi Múzeum (Naturhistorisches Museum) teljes gyűjteménye harmincmillió darabból áll. Persze, nincs minden kiállítva, az képtelenség volna, de bejárni is lehetetlen egyszerre, ha jól meg akartok nézni mindent, amit flóránkról és faunánkról, környezetünkről és a földi élet múltjáról bemutatnak az 1889 óta működő intézményben.



A két legnagyobb élmény: a dinoszauruszok részlege (T-Rex, Allosaurus, Diplodocus, Iguanodon és a többiek), illetve a találkozás hajdani elődeinkkel. Az emberiség őstörténetét bemutató részben azt is kipróbálhatjuk, hogy néztünk volna ki százezer évvel ezelőtt.

Az egyik legújabb múzeum, a Heidi Horten Collection

A Heidi Horten Collection 2022 júniusában nyitotta meg kapuit a Burggarten és az Albertina tőszomszédságában.

Fotó: Ouriel Morgensztern © Heidi Horten Collection

Heidi Horten (1941-2022) gyűjteményében olyan alkotók művei szerepelnek, mint pl. Baselitz, Basquiat, Chagall, Haring, Klimt, Lichtenstein, Magritte, Miró, Munch, Picasso, Pistoletto, Warhol – hogy csak néhány nevet soroljunk fel. Ne hagyjátok ki, ha az osztrák fővárosban jártok!

Belvedere: az osztrák képzőművészet java Savoyai Jenő egykori palotájában

A barokk kastély nem csak saját szépségénél fogva éri meg a látogatást, hanem azért is, mert Ausztria egyik legértékesebb műgyűjteményének ad otthont. A gyűjtemény legértékesebb műalkotásai közé tartozik Gustav Klimt huszonnégy festménye, köztük A csók, de megtaláljuk itt Egon Schiele és Oskar Kokoschka értékes alkotásait is.

Gustav Klimt: A csók © Belvedere, Bécs

A barokk palotacsoport két kastélyból áll (Alsó- és Felső-Belvedere), és amikor Savoyai Jenő herceg (1633–1736), a sikeres hadvezér és művészetkedvelő építtette, még az egész terület Bécs városkapuin kívül volt. Mára jócskán körbenőtte a város, de a pompa megmaradt a kertben is: a Belvedere parkja a barokk tájépítészet mesterművének számít.

Multikulti piacozás a Gürtel közelében

Brunnenmarkt – ezt a nevet kell megjegyezni, ha egy jó kis szombat délelőtti gasztrosétát terveztek. A közel-keleti street food és az osztrák hegyi sajtok egyaránt megtalálhatók a piaccá alakuló, 16. kerületi Brunnengassén és az Yppenplatz-on.



Tuti tipp: kóstoljátok meg a manakisht! Ezek a libanoni lepények is ott helyben készülnek, van húsos, sajtos, spenótos…

Jó étvágyat, jó utat!
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon



 
 
[ 859 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x