Húsvéttól Pünkösdig - szeresd felebarátodat
Címlap / A nyúlon túl / Húsvéttól Pünkösdig - szeresd felebarátodat

Húsvéttól Pünkösdig - szeresd felebarátodat

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-20

Az életet sugárzó zöld világot minden felé színes gyümölcsfák és virágok pompája töri át. Gyorsan jött a tavasz, már húsvét idején megteltek a nyitva tartó fürdők, uszodák sportoló, napra vágyó emberekkel minden korosztályból. S azóta készül a lelkünk a virágzás, gyümölcstermés napjaira, a Szellem eljövetelére az egész világ számára. 

Az Írás szerint azon a napon a tanítványok szabadok lettek kötöttségeiktől, nemzeti, faji hovatartozásuktól, kimentek az utcákra és úgy beszéltek a mindennapok emberével, hogy mindenki megértette nemcsak a saját nyelvén, hanem a saját múltja, előélete és előítételei szerint adott tanításokat.

Ezt próbálja megvalósítani az Európai Unió ideája, erre igyekezett tanítani II. János Pál, Tenzin Gyatso, a Dalai Láma, a Kabbala és a Tízparancsolat egykor, amikor Sínai alatt összegyűlt a nép, hogy Mózes átadja az Úr Törvényét.

A Törvényadás ünnepe következik, annak emlékére, hogy mindenki számára érthető nyelven, nagyon egyszerűen fogalmazták meg az emberi élet parancsait. Minden más nép emberi törvénykezése csak ennek valamilyen népre-szabott formája.

Szeresd felebarátodat…
Az a felebarátom, akit felemelek a földről, sebeit begyógyítom, enni adok neki, meglátogatom, ha beteg, csomagot viszek a börtönébe és azon a nyelven beszélek vele, amit megért.


Országunk egészségügye éppen a reformok idejét éli. A miniszterelnök és társai többször igyekeztek megmagyarázni, mi a reformok értelme. Eddig még nem sikerült az emberek millióival megértetniük, miért kell csökkenteni a kórházi ágyakat, bezárni az elmegyógyintézetet. Az esélyegyenlőségi miniszterhez 4-5 éve levelek garmadája érkezett, azt remélték a miniszter-asszonytól, hogy tud valamit enyhíteni a szűk szoba-konyhás lakások nyomorgóinak életén. Amióta Brüsszelben van, az uniós gondok helyet cseréltek a kis prostituáltak öröklött szenvedéseivel. Meghallgatja most valaki a leszakadt néprétegek gondjait?

Megérteni a másik embert…

Barátnőm érdekes problémát vetett fel a HarmoNet hasábjain: Mi van, ha a kapcsolatban a nő az idősebb? Nem egy-két évvel, hanem esetleg évtizedekkel? Elizabeth Taylor kapcsolatait senki se vitatja. Annyi pénze van, amivel ellensúlyozni tudja a mérleg másik oldalán álló üde leánykák rohamát férfipartnerénél. De hogyan birkózik meg a társadalom és a saját előítéleteivel a többi asszony?

Folyamatosan kapja a leveleket, mert valós problémára keresi a választ: asszonyok ezreinek a sorsába van beleírva a kérdés, neki meghallgatni és megérteni kell ezeket a kételkedő lelkeket: mert kiderült, hogy legtöbbször nem a fiatal férfi okozza a fő problémát, hanem az asszony féltékenysége, kétségei, félelmei, amit ezidáig egyedül kellett átélnie. Könyvet adnak ki a levelekből, férfi és nő egyaránt megtalálhatja a párhuzamos sorskérdéseket, amivel a huszonegyedik század bombázza a megváltozott élethelyzetet. Az asszony önálló, csak maga dönt választásáról, és maga ronthatja el kapcsolatait, úgy mint előtte százak és ezrek.

De ha képes társnői helyébe képzelni magát, akik mindezt már átélték, nincs egyedül, készen állhat a felmerülő lépések megtételére úgy, mint a képzett sakkozó. Ismeri a lehetséges első tíz lépést, nem ragadják el az indulatai, és legfőképpen nemcsak asszonytársainak, hanem férfipartnerének lelkébe is beleláthat egy másik férfi leírt sakkhúzásain keresztül.

Nos, kicsiben erről szól a húsvéttól pünkösdig tartó napok számlálásának időszaka. Próbáljunk belehelyezkedni embertársaink lelkivilágába, gondolkozásába. Máskor sem árt, de erre az időre ez külön lelki gyakorlat.

A régi bölcsek szerint a pestisjárvány azért tört ki, mert képtelenek voltak egységes álláspontra jutni. Még ha a Törvényt akarta is szolgálni a legtöbb ember, más úton, más hajlamok szerint: egyik elkülönült a betegektől, a másik gyógyítva azokat magával hordozta és tovább adta a betegséget. Annyira különböző utakon jártak, hogy az már személyiségük többi aspektusára is kihatott. Mindenki tökéletlennek tartotta a másik szemléletét, ezzel a viták nem oldották meg a kérdéseket, hanem újabb falakkal választották el a feleket, mindenki a maga igazságáról akarta meggyőzni a többieket. Nem kell sokat magyarázni, hogy a magyar közélet és politika vitái ugyanilyen parttalan mederben folynak.

Szeresd felebarátodat…
És próbáld megérteni. Miként a föld tele van kincsekkel, ugyanúgy minden ember tele van spirituális képességekkel, lelki kincsekkel. Mindenkitől tanulhatunk valamit, a harcostól kitartását, a szenvedőtől megtanulhatjuk, hogyan vezetnek saját gondolataink bennünket is zsákutcába.

Egységre készül az emberiség, a sok elrettentő hír is arra tanít, hogy keressük a megoldást. Amit itt és most felfedez bármelyikünk, pillanatok alatt a világ kincse lehet, ha nem ássuk el, hanem közösen kamatoztatjuk.

Dobosy Ildikó

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4580 ]


Pogány húsvéti tojás jósda
Melyik tojást választanád, ha csak egyet szabad? Kattints rá!
(Utána persze megnézheted a többi tojás jelentését is, de mindig az első az igaz Rád!)
 
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x