Alkalmi frizura hölgyeknek - Húsvétra
Címlap / A nyúlon túl / Alkalmi frizura hölgyeknek - Húsvétra

Alkalmi frizura hölgyeknek - Húsvétra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-28

Amikor a helyi trendmodell a tanácselnök felesége volt, - valószínűleg a téeszelnök nejével versengve - a hajviselet újirányt vett, ami megalapozta a retró divatot. Mindez azonban nem a frizurás tanácsadónknak köszönhető!  

Most mondanám, hogy gyerekkoromban még szerettem a locsolást, vagy locsolkodást, vagy mit, de nem mondom. Olyan mindegy egyébként, minek nevezzük. Te is tudod, mire gondolok. Nem, nem igazán szerettem, hogy egyik helyről a másikra kellett caplatni, nyakamba venni a fél várost, s mindenhol bazsalyogni, mondani valamilyen tök-mindegy-hogy-milyen versikét, ráönteni az olcsó kölnit szegény osztálytárs/ szomszéd/ rokon hajára, megenni a sonkás kenyeret...

Na jó, azért el kell ismernem, szórakoztató volt, hogy a legtöbb helyen már ott volt egy Lajos vagy Béla vagy Sanyi bá, mint elmaradhatatlan bútordarab, aki kicsit kopott öltönyben kedélyesen humorizálgatott egy enyhe, délutánra már erősebb alkoholgőzben, amely mint valami láthatatlan aromás aura lengte-terjengte körül őt a szürke panel nagyszobájában, miközben a fitalok tőle tisztes távolságból igyekeztek a háttérben zümmögő, helyenként ordító tévé műsorára koncentrálni. Igen, s valahogy mindig feldobott az is, ahogy figyeltem az utcán, vajon ki az, aki szintén részt vesz a locsoló-hadjáratban. Viccesnek talátam az öltönyös apukákat, akik öltönyös kisgyerekekkel vágtak keresztül a lakótelepen centrumos szatyrokat himbálva a kezükben.

De azt nem tagadhatom, hogy volt egy Húsvétom, amire ha visszagondolok, még ma is rámjön a röhögés.

Az úgy volt, hogy én meg a Tót elhatároztuk, az idén nem megyünk be a városba, hanem otthon maradunk, és beülünk a Géza bához tévézni. A Géza bát amúgy is nagyon bírtuk, ráadásul őt meg se kellett locsolni. Már egész héten izgalomban voltunk, és vártuk a hétfőt. Én vettem a kisboltban limót, a Tót meg valahonnan szerzett egy hatalmas adag szotyit. Nem mondta, honnan szedte, én meg nem firtattam. Én meg a Tót ezért is jöttünk ki olyan jól egymással, mert nem kellett mindig  mindent megmagyaráznunk a másiknak.

Akkoriban a Tót eljárt délutánonként iskola után meg szombat délelőttönként segíteni az öreg Szepesihez. A Szepesi bácsi volt a faluban a női fodrász. Nem is igazán értettem, mit akar ezzel a Tót. Némi pénzt kapott ugyan érte, de ez nem jelent túl sokat, mert a Tótot valahogy sosem érdekelte a pénz. Eleinte csak összesöpört, meg elpakolt, de később már volt, hogy egy-két csavarót is berakott, sőt hajmosásnál segédkezett, még a hajszárítást is rábízták egy alkalommal. Bár volt egy olyan érzésem, amikor a Tót közvetlen kapcsolatba került egy kuncsafttal, az öreg Szepesi a fél szemét mindig rajta tartotta, amit teljes mértékben meg tudok érteni, ahogy én a Tótot ismerem.

Húsvét előtt szombaton bementem hát a Szepesihez, mert a Tót egész délelőtt ott volt. Ilyenkor általában a színes újságokat lapozgattam. A kedvencem a Rakéta volt, a közepén mindig voltak pucér csajok. A Tót épp a hajcsavarókat készítette elő, mert a Brezovainé be volt jelentkezve dauerolásra, vagy mire. A lényeg, hogy valami különleges, alkalmi frizurát akart magának Húsvét hétfőre. A Brezovainé a tanácselnök felesége volt, és az öreg Szepesi nem is annyira örült az egésznek, mert nem rajongott túlzottan a mindenféle puccos vendégekért.

Az asszonyt 10-re várta, de fél 10 felé berontott az üzletbe a biciklis postás, hogy azonnal szaladjon haza az öreg Szepesi, mert csőtörés van, és úszik az egész konyha. A Szepesi nagyon ideges lett, de nem volt mit tennie, felkapta a kabátját és a lelkére kötötte a Tótnak, hogy ha jön a Brezovainé, ültesse le, adjon neki újságot és mondja meg, hogy azonnal itt lesz ő is.

10 után meg is jött a Brezovainé, s a Tót rém udvariasan hellyel kínálta, de amaz eléggé sértődöttnek tűnt, hiszen be volt jelentkezve, micsoda dolog az, hogy várnia kell. A Tót akkor azt mondta neki, hogy hát akkor foglaljon helyet a tükör előtt, s majd ő előkészíti, s mindjárt jön a Szepesi is. Erre láthatóan megnyugodott az asszony, se kedélyes beszélgetésbe kezdett a Tóttal.

- Tudod fiam, azon gondolkoztam, hogy vörösre festessem a hajam, vagy tetessek bele egy kis tartós hullámot inkább.
- Hát tessék csak mind a kettőt megcsináltatni, hiszen kegyednek remekül állna - bájolgott a Tót.
- Olyat is lehet, fiam?

S a Tót buzgón helyeselt, hogy már hogyne lehetne. Aztán kipakolta csavarókat, a Brezovainé nyakába kötötte a hófehér leplet, elrendezgette az összes sampont, ollót, ecsetet, de a Szepesi csak nem jött. Mivel a Brezovainé egyre idegesebb lett a várakozástól, a Tót felajánlotta, hogy addig ő szépen felkeni a festéket, s majd a mester befejezi a munkát. A Brezovainé itt követte el az első hibát, mert beleegyezett. Miközben a Tót elővakart valahonnan egy vörös hajfestéket, s számomra gyanúsan nagy mennyiséget felhordott az asszony hajára, amaz kedélyesen sztorizgatott nekünk, amire a Tót próbált minél frappánsabban reflektálni. A Szepesinél azonban igen komoly csőtörés lehetett, mert még mindig nem jött, s mivel a festék kezdett rászáradni a Brezovainé hajára, a Tót azt mondta, hogy hát akkor ő neki lát a csavarásnak is, és akkor így hamarabb megleszünk, mert egy füst alatt megcsináljuk a festést és a hullámot is. Emlékszem, ezt mondta "egy füst alatt". Akkor még nem tudtuk, milyen konkrétan rátapintott a lényegre. A Brezovainé második, sokkal súlyosabb tévedése pedig az volt, hogy ebbe is beleegyezett. S miközben folytatta a  sztorizgatást, a Tót szépen berakott a hajába vagy 40 csavarót, majd kb. 5 perc keresgélés után büszkén előhúzott egy fehér flakont, amire dauervíz feliratú cimkét ragasztottak.

Az események itt kezdtek el felgyorsulni. A Tót rálocsolta a Brezovainéra a vizet. Én egyből éreztem, hogy nagyon büdös van. Aztán láttam, hogy a Tót idegesen lekapja tükröt, s valamit motyog, hogy elfelejtette, mindjárt itt az üveges a tükörért. Először nem értettem, mit akar ezzel, aztán észrevettem, hogy a Brezovainé haja gyönyörű, élénkzöld színekben játszik. Egyetlen dolog akadályozott meg benne, hogy kitörjön belőlem a röhögés: a füst.

Ugyanis előbb vékony csíkokban, majd egyre erősebben elkezdett füstölni a Brezovainé feje. Kérdezte is, hogy nem kellene -e már lemosni, mert egyre jobban csípi a fejbőrét. A Tót azonnal helyeselt, és a zuhany alá nyomta az asszony fejét. A Tót később elmondta, hogy akkor magában elmondott egy imát, hogy jöjjön le a zöld szín az asszony fejéről. Az ima meghallgatásra került, ugyanis valóban az összes zöld szín lejött a Brezivainé fejéről, azzal az apró kiegészítéssel, hogy a zöld a hajával együtt távozott a csapba. Nem maradt rajta, csupán egy két hosszabb csomó. Engem azokra a kis műanyag emberkékre emlékeztetett, amiket a bazárban lehetett kapni, és illatos kis szivart lehetett meggyújtani a pipájukban. Miközben a Tót elfehéredett ajkakkal törölgette a még mit sem sejtő Brezovainé félkopasz-zöld fejét, meghallottuk az ajtó előtt az öreg Szepesi hangját. Sajnos csak egyetlen ablak volt a helyiségben, arra is pont rá volt húzva egy kisszekrény. A Tót azonnal felmérte a helyzet súlyosságát, s a szekrényt elrántotta a faltól. Ez olyan jól sikerült, hogy a szekrénnyel egy erőteljes lökést adott a Brezovainénak, aki a kerekes székével megindult az ajtó irányába. Nem volt idő, hogy végignézzük a pazar jelenetet, a Tót kivágta az ablakot. Bár, ahogy kiugrottam, még láttam a szemem sarkából, ahogy  Brezovainé székestűl letarolja a gyanútlan belépő Szepesi bácsit.

Géza báig rohantuk. Magunkra zártuk az ajtót, s bebújtunk az ágy alá. Annyira meg voltunk ijedve, hogy még röhögni sem mertünk. De így, utólag visszagondolva, ez volt a legjobb Húsvétom.

A Géza bá ugyan megeresztett egy poént a tévé előtt hétfőn, hogy nem szaladunk e- át meglocsoni a tanácselnök feleségét ...

 Szűcs Tibor

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5921 ]


Pogány húsvéti tojás jósda
Melyik tojást választanád, ha csak egyet szabad? Kattints rá!
(Utána persze megnézheted a többi tojás jelentését is, de mindig az első az igaz Rád!)
 
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x