Húsvéti teríték saját kezűleg
Címlap / A nyúlon túl / Húsvéti teríték saját kezűleg

Húsvéti teríték saját kezűleg

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-30

Készíts Húsvétra divatos, gravírozott tányérszettet - az üvegmozaikos dekor garantáltan stílusos megjelenést hoz az ebédlőbe! 

A gravírozott tányérok az új évszakban különleges látványt kölcsönöznek a családi asztalnak. A tányérszettet még pont el tudod készíteni Húsvétra, de a saját kézzel díszített étkészlet kiváló ajándék lehet születésnapra és esküvőkre is!


Szükséges eszközök:
  • Dremel Gravírozó
  • Dremel forrasztópisztoly
  • 20x10 mm üvegmozaik csempék
  • 3/16” öntapadó rézszalag
  • Forrasztóanyag
  • Üvegragasztó
  • Üvegtányérok/dísztányérok

Első lépés – a díszítés felragasztása és rögzítése
Készíts elő körülbelül negyven darab 20x10 milliméter méretű mozaikcsempét, ennyi szükséges egy 30 cm átmérőjű tányér dekorálásához. Minden mozaikcsempét dekorálj öntapadó rézszalaggal úgy, hogy a csempe külső széleire ragaszd rá körbe a rézszalagot.

Ezután ragassz fel két csík rézszalagot a dísztányér szélére, egymástól 20 mm távolságra. Simítsd ki a szalagot egyenletesen egy lapítóval vagy egy teáskanál hátuljával. Az előre dekorált mozaikcsempéket üvegragasztóval ragaszd fel a tányérra úgy, hogy az aljuk és tetejük érintse a rézszalagokat, az ábra szerint. A munka során vedd figyelembe, hogy az üvegragasztó napfényre köt meg.

Tipp: Válassz olyan tányérokat, amelyek eleve szegélyesek. A dekoratív perem a külső széleken azt biztosítja, hogy a minta látszódjon akkor is, ha a tányérra más, kisebb tányér is kerül.

A felhelyezett színes mozaikcsempék nemcsak ízléses látványt nyújtanak, hanem azt is lehetővé teszik, hogy mellettük a tányér peremét is gravírozással díszítsd.

 

Második lépés – a díszítés rögzítése

A rézszalagot és a mozaikcsempéket a felragasztás után rögzítsd jobban oda a tányérra a Versaflame forrasztóhegyét és a forasztóónt használva: forrassz körbe minden egyes mozaikot, majd a peremen, illetve a szegélyeken haladva a rézszalagot is így rögzítsd.

Tipp: Miután körbeforrasztottad az egész szegélyt, távolítsd el a forrasztócsúcsot, és használj nyílt lángot a forrasztott felületek finomításához, a kis szabálytalanságok kisimításához, amelyeket a forrasztócsúcs okozott. Ügyelj arra, hogy ne hevítse túl az üveget!


Harmadik lépés - gravírozás
A díszítés rögzítése után a Dremel gravírozó segítségével gravírozz mintát a mozaikok közé az ábra szerint.


A kész munka:Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5750 ]


Pogány húsvéti tojás jósda
Melyik tojást választanád, ha csak egyet szabad? Kattints rá!
(Utána persze megnézheted a többi tojás jelentését is, de mindig az első az igaz Rád!)
 
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x