Megbocsátás és húsvéti csodavárás
Címlap / A nyúlon túl / Megbocsátás és húsvéti csodavárás

Megbocsátás és húsvéti csodavárás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-06-08

A húsvét hatalmas kihívás annak, aki az ünnep valódi, lelkületi és szellemi varázserejét szeretné átélni. Az Ünnepet megelőző nagyhét minden napja tartogat valamilyen szellemi erőpróbát. Elhatároztam, hogy csupa pozitív gondolatot fogok lejegyezni, mégis lesz pár olyan, amely furcsának tűnhet.  

Aki úgy érzi, hogy messze földre kell vándorolnia a megtisztuláshoz, el kell bújnia a világ elől, azt hiszi, hogyha elfordul mindenkitől és mindentől, akkor történik majd valamilyen előremutató változás, valószínűleg téved.

A húsvét, sőt az ünnepet megelőző teljes 40 napos böjti időszak a tisztulásról és a felkészülésről szól. A takarításról, ami a szellemi szintre is vonatkozik. Helyet kell teremteni a jónak. Az elvonulás, az imádság bárhol, bármilyen körülmények között megtörténhet, nem kell hozzá különösebb technika, sem különleges helyszín, sem pedig felkészülés. Belső csend kell hozzá. Ezt meg kell teremteni. Hallanod kell saját magadat is. De ahhoz, hogy halld, meg kell szeretni magadat. Ehhez kell a megbocsátás.

A megvilágosodáshoz vezető út lehet hosszú, rögös, kacskaringós. A megvilágosodás mégis egy pillanat műve és megtörténhet azzal, aki készen áll rá. A húsvét a létezés újragondolásának csodája. Az ünnep szentségének átélése azért is lényeges, mert a feltámadás dicsőségének sikertörténetét élhetjük át roppant egyszerűen. Ki kell zárnunk a kételkedést és el kell fogadnunk a tényeket.

A megbocsátás egy nagyon izgalmas cselekvés. Merthogy cselekvés kell, hogy legyen, hiszen egy ige. Vajon meg tudunk-e bocsátani másoknak? Ha szeretettel vagyunk magunk iránt is, mások iránt is, akkor igen. Gyakorolni kell: minél többet gyakoroljuk, annál jobban fog menni. Az emlékezetünk őrizni fogja a történéseket, de ha megbocsátunk annak, aki rossz fát tett a tűzre és ezzel ártott is nekünk, nem feltétlenül a rossz emlékképek jönnek elő. A megbocsátással valami feledésbe merül és ez a valami már nem kísért többé minket. Helyette fényt kell kérni a szellemünkbe és a szívünkbe is.

Egyre többen ismerik a bocsánatkérés és az elnézést-kérés szokását, de még mindig nem gyakoroljuk mindannyian, minden helyzetben. Még a legnagyobb odafigyeléssel is  gyakran követhetünk el hibákat, tehetünk megjegyzéseket akár viccből is, nem rossz szándékkal és ezzel mégis megbánthatunk másokat, magunkat is. Aki ilyen esetben vagy más esetben sem kér bocsánatot és a sunnyogást választja helyette, bizony saját magát száműzi a méltatlanok népes szigetére. Hiába vagyunk másokkal elnézőek, ha önmagunkat vádoljuk vagy marcangoljuk. Ilyen esetben sokan szinte kérkednek a szenvedéssel és a mártíromsággal, bár egyik cselekedet sem kellemes, ezt ők is tudják. Akit nem tanítanak meg a szülei a megfelelő kommunikációra, vagy később nem pótolják ezt a hiányt, a bátor és kedves kapcsolatteremtés és a másokhoz való odafordulás szokását, annak bizony hosszú, kínkeserves szenvedésekből és egyre nehezebb helyzetekből kell megtanulnia azt.Az önmagunknak való megbocsátást hagytam a végére, hiszen ez a legnehezebb. Mindenki hordoz magával olyan emlékeket, történéseket, amelyeket szégyell vagy azt kívánja, bár ne történt volna meg, bár ne úgy történt volna meg. Azért vagyunk a világon, hogy segítsünk egymásnak. Minden azért történik, hogy tanuljunk belőle. Aki nem jól és nem könnyen tanul, az ugyanazokat a leckéket kapja kicsit más formában. A notórius évismétlők, szomorú sorsot alakítanak maguknak a folyamatos bukásaikkal. El lehet fogadni, még ha nem is könnyen, hogy amikor magunk ellen vétkezünk, bizony azzal is a saját tanulásunkat segítjük. Nem mindenkinek kell a rossz megtapasztalás, van, akinek elég, ha csak hall vagy tud róla, van, akinek közel kell mennie, meg kell tapasztalni a rosszat, a kínt a saját bőrén. Nagyon sok ilyen embert ismerek vagy hallok róluk. Aki rossz útra téved, hatalmas árat fizet érte, semmi sincs ingyen. Hallottam valakiről, aki belekeveredett már több évvel ezelőtt egy szellemileg ostoba, de agyafúrt, ördögi módszerekkel működő hálózatépítő rendszerbe, amely felőrölte az idegrendszerét és lelkét, talán magának sem tudja megbocsátani vagy csak igen nehezen az elvesztegetett sok-sok évet és a sikertelenséget.

Mindannyiunkban él a bölcs én, a felettes én, aki kapcsolatban áll az istenii szállal és jó esetben találkozunk olyan segítővel, akiben ez a szál nagyon erős, így bennünk is meg tudja erősíteni azt. Jézus nem azt mondta a házasságtörő asszonynak hogy: „Persze, megbocsátást kapsz és menj csak, csináld tovább az életed, úgy, ahogy érzed.”, hanem a következőket mondta: „Menj és ne vétkezz többé!”

Ami azt jelenti, hogy ugyanazt a hibát ne kövesse el senki, mert egyre nehezebb lesz önmagának megbocsátani. Mindenki önmagával van mindig, akár egészséges, akár valamilyen lelki betegség gyötri, amelynek mindig testi kivetülése van. Ezért érdemes jóban lenni önmagunkkal is: ez csak abban az esetben valósul meg, ha önmagunknak is megbocsátjuk tévedéseinket és elkezdünk dolgozni hibáink kijavításán. Van, aki ezt mindig másoktól várja, sőt meg is kér rá segítőket. Azt gondolja, a segítők erre vannak, ráérnek, dolgozzanak az ügyén, a személyiségén. Hatalmasat tévednek, hiszen a segítő egy nagyon jó útjelző tábla, egy társ, de a munka legnagyobb részét mindenkinek önmagában kell elvégeznie.

Húsvét csodája önmagában hordozza a reménységet az életünk, életvitelünk megváltoztatására, újrakezdésre, átalakulásra. Csak élet van, továbblépés és átalakulás. Bármilyen élethelyzet és bármelyik pillanat alkalmas a forradalmi változtatásokra, csak akarnunk kell és kitartónak kell lenni hozzá.

  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 9247 ]


Pogány húsvéti tojás jósda
Melyik tojást választanád, ha csak egyet szabad? Kattints rá!
(Utána persze megnézheted a többi tojás jelentését is, de mindig az első az igaz Rád!)
 
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x