Hogyan maradj józan húsvétkor?
Címlap / A nyúlon túl / Hogyan maradj józan húsvétkor?

Gelsei Bernadett

Hogyan maradj józan húsvétkor?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-16

A húsvét az egyik legkedvesebb és legvidámabb ünnep nálunk is és pont ez az az esemény, amikor a hagyományok szerint a locsolókat meg kell jutalmazni alkohollal. Nem ritka, hogy sokan ilyenkor igencsak túllőnek a célon. Hogyan tudod végigcsinálni a locsolkodást úgy, hogy mértékletes maradj az ivásban, vagy egyáltalán ne fogyassz alkoholt, mégis élvezd ezt a napot?  

1. Soha ne menj autóval, kerékpárral, motorral stb. locsolkodni!

Ha mégis elindultál, akkor kérj meg valakit, hogy vigye haza az autódat vagy vegyél igénybe sofőrszolgálatot.

Vagy pont emiatt védd be magad és hivatkozz arra, hogy köszönöm, de nem ihatok alkoholt, mert autóval vagyok , nulla tolerancia van és fokozott az ellenőrzés is  ilyenkor. Ugye tudod, hogy kerékpárral is büntetnek és fújatnak veled szondát?!

2. Igyál fröccsöt!

Ha mégis úgy döntesz, hogy elfogadsz némi alkoholt a locsolásért, akkor válassz inkább fröccsöt a tömény italok  vagy a tiszta bor helyett. Ha vízzel hígítod az alkoholt, lassabban hat.

3. Mindig fogadd el, ha megkínálnak ennivalóval!

Amivel megkínálnak (pl. sütemények, szendvicsek, sonka stb), jó szívvel fogadd el, mert a lerészegedés függ a testsúlyodtól és a bevitt kalória mennyiségétől is. Minél többet eszel, annál biztosabb, hogy nem fogsz durván berúgni.4. Ne igyál szénsavas üdítőt és/vagy energiaitalt, ha alkoholt is fogyasztasz!

A szénsav segíti az alkohol felszívódását, ezért gyorsabban fogsz berúgni tőle.

5. Tervezd meg a locsoló-útvonalad!

Gondold végig, hány családhoz, lányhoz mész el. Számold össze és számold ki azt is, mi lenne, ha mindenhol minimum egy egységnyi alkoholt innál. Ha pl 5 különböző helyre kell elmenned, akkor minimum 5 dl alkoholt innál meg - ennyit már megérez a szervezeted, de ha ezt elosztod egész napra, akkor nem kerülhetsz nagy bajba.

Szóval tervezd meg, hány emberhez mész, körülbelül milyen alkoholmennyiséget engedsz meg magadnak, kinél nem fogsz inni és mennyi ideig maradsz, illetve mennyi időbe kerül az egyik helyről a másikra jutás. Ezek a tényezők mind számítanak abban, hogy ne részegedj le.

Úgy jársz jól, ha minél kevesebb helyre mész, minél hosszabb ideg vagy ott és minél kevesebbet iszol...

6. Vidd magaddal a haverjaidat!

Ezzel segítesz magatoknak, mert felváltva ihattok a különböző helyeken, így vigyázva egymásra és ezt nyugodtan fel is vállalhatjátok a vendéglátók előtt.

7. Ha úgy döntesz, egy kortyot sem iszol,

akkor készítsd fel magad a határozott, rövid, egyértelmű NEM kimondására. Ha határozottságot éreznek a hangodban és a kiállásodban, akkor nem fognak annyira erőszakosan tukmálni, hanem tiszteletben tartják a döntésed. Próbáld csak ki, milyen hatást érsz el így!

  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4253 ]


Pogány húsvéti tojás jósda
Melyik tojást választanád, ha csak egyet szabad? Kattints rá!
(Utána persze megnézheted a többi tojás jelentését is, de mindig az első az igaz Rád!)
 
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x