Harmóniában önmagunkkal, a családunkkal és a természettel...
Címlap / Ajánló / Harmóniában önmagunkkal, a családunkkal és a természettel

>

Harmóniában önmagunkkal, a családunkkal és a természettel

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-22

Jubileumi X. Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok 2016. július 9-10. A bükki füvesember, Szabó Gyuri bácsi által megálmodott Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok tizedik alkalommal várja a természetbarátokat.  

A 88 éves Gyuri bácsi a népi gyógyítás egyik legtapasztaltabb mestere, aki kisgyermekként nagyanyjától, a falusi gyógyító asszonytól tanulta a gyógyfüvek ismeretét, és még nyolcvan fölött is fáradhatatlanul járja az országot, hogy továbbadja a tudást, amit kapott. Hite, tántoríthatatlan meggyőződése a növények gyógyító erejében sokak érdeklődését keltette fel a fitoterápia világa iránt. A gyógynövények ünnepe immár többezer látogatót vonz, hiszen minden évben egyre többen döntenek úgy, hogy Bükkszentkereszten töltik ezt a júliusi hétvégét, elhivatott szakemberek és természetszerető, rokon lelkek között. A rendezvényen a vendégek megismerhetik a gyógynövények titkait, inspiráló előadásokon vehetnek részt, ellátogathatnak Gyuri bácsi gyógynövénykertjébe. A jubileumi Gyógynövénynapok örömteli ünnep lesz mindazoknak, akik az egészségtudatos gondolkodás, a természetes gyógymódok iránt érdeklődnek.


A X. Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok előadói

A kétnapos rendezvényt július 9-én 10.00-kor Jámbor Flórián, Bükkszentkereszt polgármestere nyitja meg. A rendezvény háziasszonya a hagyományokhoz hűen ismét Kertész Zsuzsa lesz. A szakmai program idén két helyszínen zajlik: a Nagysátorban és a Közösségi Házban.

Szabó Gyuri bácsi természetesen szombaton és vasárnap is tart majd előadást a Gyógynövénynapokon: szombaton a férfiakat érintő egészségügyi problémák gyógynövényes megelőzéséről és gyógyításáról, vasárnap pedig az idősek egészségvédelméről. A bükki füvesember lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa fitoterapeuta előadása azt járja körül, hogy mi okozza a betegségeinket, és mitől függ a gyógyulásunk. Gyuri bácsi és lánya egy közös előadást is tartanak majd arról, hogy milyen szerepet tölthetnek be a gyógynövények egy modern családban. Immár hagyomány, hogy a nyilvános tanácsadáson a bükki füvesember a látogatók egészségügyi kérdéseit válaszolja meg.

Kautzky Adrienn természetgyógyász az egyre többeket érintő ételintoleranciáról tart előadást. Dr. Vértesi Gabriella immunológus, főorvos az egészségtudatos életmód fontosságáról beszél, Dr. Sári Erzsébet belgyógyász, természetgyógyász pedig a testi betegségek lelki okait tárja fel. Árvai Nóra pszichológus az endometriózis kérdéskörét járja körül, de szól a női betegségek párkapcsolati hatásairól is. Varga Vivien kineziológus beavatja a látogatókat, hogyan segítheti a kineziológia a családi harmóniát, másnap pedig a női erőforrásokról ejt szót. Dr. Gelléri Julianna interdiszciplináris gyógyító a női és a férfi lét titkairól és az embriókori traumákról tart előadást, Kőrösi Gyula manuálterapeuta pedig a gyermektelenség lelki okait fedi fel. Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány vezetője azzal kapcsolatban ad tanácsokat, hogyan lehet cukorbetegként teljes életet élni. Kump Edina zöld életmód tanácsadóként a környezettudatos viselkedés, a hulladékmentes hétköznapok fontosságát népszerűsíti majd a Gyógynövénynapokon.


Gyógynövénytúrák, egészségügyi szűrések, gyerekprogramok

A X. Bükkszentkereszti Gyógynövénynapok mindkét napján indul egy kiadós, 2-2,5 órás gyógynövénytúra tapasztalt túravezetők kíséretével (terepi túrával és gyógynövénykert látogatással) a Bükk szerelmeseinek.

Aki csak egy rövidebb sétára vállalkozik, az becsatlakozhat az óránként induló, fizikailag kevésbé megterhelő gyógynövénykert látogatások valamelyikébe is, hiszen Bükkszentkereszten járva feltétlenül érdemes felkeresni Gyuri bácsi több mint 100 féle gyógynövényt számláló kertjét, mely a lassan feledésbe merülő népgyógyászat kincseit őrzi.

A rendezvény látogatói ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokon is részt vehetnek, valamint az alternatív gyógyászat képviselőivel is találkozhatnak.

Játékos gyógynövény-felismerés és gyógytea kóstolás is része a programnak. Tekintettel a jubileumi alkalomra, a 10 éves rendezvény tiszteletére minden Györgytea termék 10%-os kedvezménnyel kapható.

Egyre több kisgyerekes család is megfordul a fesztiválon: őket a Gyereksziget várja majd a Borostyán Panzió udvarán. Itt a gyerekek kipróbálhatják a kézi hajtású, fából készült kosaras körhintát, és számos szabadtéri népi játékban is próbára tehetik ügyességüket, mint például a gólyaláb vagy a karikadobáló. Természetesen kreatív kézműves foglalkozások sem maradhatnak el, ahol a kicsik játékos módon ismerhetik meg a gyógynövények sokszínű világát.

Ahogy azt a visszatérő vendégek már megszokhatták, Bükkszentkereszt főutcája ilyenkor vásári forgataggá változik: ínycsiklandó házi lekvárokat, mézeket, sajtokat, saját készítésű finomságokat és kézműves termékeket lehet kapni. Érdemes betérni a helyi éttermekbe is, megkóstolni a tájjellegű és gyógynövényekkel készült ételspecialitásokat.


Részletes programinformációk


A X. Gyógynövénynapok teljes programja>>>


A Gyógynövénynapok előadóinak bemutatása>>>

Gyógynövénykert látogatás és túra időpontok a fesztivál alatt>>>

Szaktanácsadók és ingyenes egészségügyi szűrések>>>

Gyermekprogramok>>>

Szállásinformációk>>>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4899 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x