Gyerekjáték a virtuális valóság!
Címlap / Ajánló / Gyerekjáték a virtuális valóság!

>

Gyerekjáték a virtuális valóság!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Agresszív vagy bugyuta videókat néz a gyerek a neten? Állandóan lövöldözik a telefonodon, vagy felnőtt applikációkat tölt le? Nem eltiltani kell a világhálótól, hanem gyerekek számára kialakított izgalmas tartalmat mutatni neki! Megérkezett a Mattel View-Master, amely olyan 3 dimenziós élményt kínál a mobiltelefon segítségével, ami garantáltan órákra leköti a gyereket, miközben tanulhat is belőle.  


A 3 dimenziós képnézegető történelme

Bár nálunk kevésbé lett a mindennapok része, külföldön a kattintós képnézegető, a View-Master 75 éve jelent egyet a 3 dimenziós élménnyel. A régi készülékbe egy papírból készült élménytekercset kellett behelyezni, ami egy ügyes optikai trükknek köszönhetően a szemünk előtt valódi háromdimenziós képpé vált. Az idei évben piacra kerülő 2016-os View-Mastert is a szemünkhöz kell emelni, de az élményt itt már a szemüvegbe helyezett mobiltelefon szolgáltatja, kimondottan gyerekek részére összeállított, látványos és érdekes információkkal teli kalandokat mutatva be. A készülékhez jelenleg három különböző élménycsomag vásárolható magyar nyelven: az első összeállítás a világűrt és az ehhez kapcsolódó érdekességeket mutatja be, a különleges úti célok a világ leglátványosabb építményeihez, látnivalóihoz kalauzol el, míg a harmadik a vadvilág titkaival ismertet meg egy igazi, tanulságos virtuális utazás keretében. A használat igazán gyerekjáték!


 

Gyakorlati tudnivalók kicsiknek és nagyoknak

Első lépésként valamelyik élménycsomag applikációját kell letölteni iOS vagy Android rendszerre, ami elindítás után magyar nyelven kalauzol végig az üzembe helyezés néhány könnyed lépésén. A kaland a megvásárolt élménycsomag dobozában található kártya telefonhoz való érintésével veszi kezdetét. A szem elé emelt készülék azonnal egy valódi virtuális világba repíti a gyereket, mely teljesen körülöleli, mintha valóban részese lenne az élménynek. A csillagos égbolt olyan, mintha valóban alatta állna egy tiszta éjszakán, míg a Szabadság-szobor úgy magasodik előtte, hogy csak hátrahajolva láthat fel a tetejéig. Ráadásul minden környezetben újabb és újabb továbblépési lehetőségek lettek elrejtve, így a kicsi valóban kalandként éli meg a játékot. A View Master 6-7 év feletti gyerekeknek készült, akik már tudnak olvasni, ráadásul a virtuális világban ezt könnyen, szórakozva gyakorolhatják.

Néhány szó a biztonságról

Fontos tudni, hogy a View-Master – bár képes hagyományos VR szemüvegként is működni – elsősorban gyermekek számára lett tervezve oly módon, hogy a szülő dönthesse el, milyen tartalmat láthat a gyermek. A készülék háza is teljesen biztonságos a kicsi kezeknek és a belezárt telefonnak egyaránt, így leejtéskor sem sérülhet meg a drága mobilkészülék. A három élménycsomag gazdag információkat nyújt a kis kalandoroknak az adott témakörökben, így olyan, mintha egy igen szórakoztató tankönyvet kaptak volna ajándékba. Így nemcsak a tartalom teljesen biztonságos és ráadásul még hasznos is, hanem a játék kialakítása is gyerekbiztos.

A készülék júliusban érkezik meg a boltok polcaira, és egy országos roadshow keretében több helyen személyesen is ki lehet majd próbálni ezt az egészen egyedi élményt.



Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 6000 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x