Társasjátékok tavaszra és húsvétra
Címlap / Ajánló / Társasjátékok tavaszra és húsvétra

>

Társasjátékok tavaszra és húsvétra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-29

A Pagony új játékaiban a gyerekek kedvenc mesehőseivel sok-sok kalandba keveredhetünk. Minden dobozban olyan játék található, amely segít a gyerekek képességeinek fejlesztésében, és gyakran több, különféle játékot is kipróbálhatunk.  Pitypang és Lili memória

A legkisebbek abszolút kedvenc játéka a memória, hiszen képtelenség megunni, és a játékszabály is nagyon egyszerű: a lefordított kártyák közül egy körben kettőt fordíthatunk fel. A cél, hogy megtaláljuk az elsőként felfordított kártyánk párját. Aki több párt talál meg, az nyer. Az ilyen jellegű játékok nem csupán a memóriát fejlesztik, hanem a megfigyelő- és koncentráció-képességet is, és pozitív hatással vannak a tanulási folyamatokra is. A Pagony új memória-játékában Pitypanggal, a cuki kiskutyával és gazdájával, Lilivel játszhatunk, meg persze még sok-sok helyes kutyussal! 3 éves kortól ajánljuk.

Ára: 2490 Ft


Ország-város-kicsi-nagy

Igaz Dóra könyvsorozata alapján, Horváth Ildi rajzaival új, felturbózott ország-város játékot jelentetett meg a Pagony: kicsiknek könnyített játékmódokat, nagyoknak többféle nehezítést is rejt a doboz, így a játék több korosztálynak is élményt jelent. A játék nem csupán kategóriák, de helyszínek szerint is játszható.

A Hol-mi? játékváltozatban különböző helyszínek (például erdő, ház, óvoda) közül lehet választani, majd a betűkártyák közül kell húzni. Ezután a játékosoknak olyan dolgokat kell írniuk, ami van az adott helyen, és a húzott betűvel kezdődik.

A Kicsi-nagy játékmódban a betűkártyákat tulajdonságkártyákra cseréljük, így olyan dolgokat kell majd írnunk, amik az adott helyszínen vannak, és igaz rájuk a húzott tulajdonság.

A Hol-mi? változatot ráadásul “Bumm”-szerűen is játszhatjuk, azaz egymás után kell dolgokat mondanunk, amik az adott helyszínen megtalálhatók, miközben egymásnak passzolgatjuk a kártyát, a homokóra pedig pereg. Az veszít, akinek a kezében marad a kártya, mikor az utolsó homokszem is lepereg. Igazi családi kedvenc, mely már 5 éves kortól is játszható!

Ára: 2250 Ft


Amíg utazunk


A játékban található kártyák nézegetése is nagy élményt tud szerezni a járművek szerelmeseinek, már a játékszabállyal történő megismerkedés előtt is. Minden kártyán egy olyan járművet találunk, ami régen vagy ma utasokat szállított Budapest területén. A jármű képe alatt pedig izgalmas információkat olvashatunk a közlekedési eszközről: hány utas fér el benne? Milyen hosszú? Milyen nehéz? Mikor gyártották először?

A Zöld-piros című játékverzió ismerős lehet minden kent-kupé rajongónak, hiszen ez adja a játék alapját. Párokat kell alkotnunk, majd a pároknak megbeszélni egy titkos jelet, amit csak ketten ismernek. A játék során négy azonos színű lapot kell összegyűjteni, és ha sikerül, akkor leadni a csapattársnak a titkos jelet. Közben érdemes figyelni az ellenfél csapatát is, hiszen ha kiszúrjuk a jelüket, még több pontot lehet bezsebelni! A piros lámpa című játékban párokat kell lepakolnunk (minta vagy szín alapján), a cél pedig, hogy minden kártyánktól megszabaduljunk. Minden kártyafajta akciót rejt magában, amit a lepakolásuk után végre kell hajtanunk. Például átadhatunk lapot más játékosoknak, felhúzathatunk velük a dobópakliból, vagy kicserélhetjük egy lapunkat.

A Járműtudós című játékban nekünk kell elvinnünk minden körben a választott kategóriában a legerősebb lapot, amihez nem árt, ha a mi kezünkben is erős kártyák vannak. A bonyolultabb változatban a játék elején megtippelhetjük, hány kört fogunk nyerni, amivel rengeteg plusz, de mínusz pontot is begyűjthetünk magunknak. A közlekedés és az Amíg utazunk-sorozat rajongóinak 5 éves kortól.

Ára: 2250 Ft

 

  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1170 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x