Gyerekeknek, kiskamaszoknak szóló könyvek - mások, mint amit...
Címlap / Ajánló / Gyerekeknek, kiskamaszoknak szóló könyvek - mások, mint amit megszoktunk

>

Gyerekeknek, kiskamaszoknak szóló könyvek - mások, mint amit megszoktunk

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-23

A Kisrigók szerzője kisiskolásoknak szóló mágikus detektívmesével jelentkezik. Vadadi Adrienn pedig új családi meséi mellett egy koraszülött kisfiú beilleszkedését is bemutatja új ovis könyvében. Sara Barnard bátor regénye szokatlan nézőpontból mutat be egy nagyon érzékeny történetet. Pagony-könyvek a karácsonyfa alá!  

Paulon Viktória: A topolai mozi titka

A Kisrigók szerzőjének új regénye a kisiskolásoknak szól. Két fiatal, egy rejtély, egy emberrablás és egy csepp fantasy – lendületes és elragadó regény, amely a krimi minden kritériumának megfelel, és mégis érezhető benne a szerző által teremtett, korábbi meséjéből már ismert mágikusság. Topolán mindig szép az idő, virágzik az almafa, és a városka lakói békében élnek. Egészen addig a napig, míg Ferdinánd meg nem nyitja a moziját, és valami szörnyűség nem történik... A kisváros állóvize felkavarodik, a két kamasz, Ágoston és Jusztina nyomozni kezdenek. Míg Ágoston a titokzatos vakondmanókat hibáztatja, Ferdinándnak a topolaiak gyanúsak egytől-egyig. A pékség bezárása, a szélvihar, az emberrablás, a furcsa idegen felbukkanása után semmi sem a régi Topolán. Ágoston sereget szervez, Jusztina viszont biztos benne, hogy gyanakvással nem mennek semmire. Megpróbálja a szívével és az eszével megoldani a rejtélyt. Miközben újabb részletekre derül fény, a könyv lapjain felépül körülöttünk különös boltjaival és kedves lakóival egy egész univerzum. Szeretnénk benne maradni, amíg csak lehet.

Korosztály: 7-12 éveseknek
Ár: 2490 Ft
Részlet a könyvből: https://www.pagony.hu/topolan-lakik-a-boldogsag

Vadadi Adrienn: Három szülinapi torta

Vadadi Adrienn új ovis könyve fontos témát jár körbe. A könyvben egy koraszülött, és ebből adódóan más képességekkel rendelkező kisfiú történetén keresztül érzékenyíti az óvodásokat, pedagógusokat és szülőket, hogy a befogadás természetes és egyszerű legyen – nemcsak a mesében, hanem a valóságban is. Az óvodába új gyerek érkezik: Szili. Ő más, hiszen koraszülött, mégis olyan, mint a többiek: szeret együtt játszani a többiekkel, borzasztóan érdeklik a dínók és az állatok, és nagyon örül, ha az óvó néni ölében ülve magáról mesélhet. Az óvó néni támogatásával a gyerekek megszeretik a Szilit, és megtanulják elfogadni, hogy mindenki másban a legjobb! Vadadi Adrienn a kötet kapcsán interjúnkban elmondta: „Az óvoda az integráció legjobb helyszíne. Jó esetben ez az az intézmény, ahol a gyerekek hasonló korú társaikkal találkozhatnak úgy, hogy az anyukájuk, apukájuk már nem fogja a kezüket. Még nincsenek teljesítménybeli elvárások, mint az iskolában, de már lehetőség nyílik szocializálódni, barátkozni, saját igényeinket észrevenni és tenni értük. Az óvodás korú gyerekek, főleg, ha még kisebbek, bámulatosan elfogadóak.”

Korosztály: 3-6 éveseknek
Ár: 2990 Ft
Interjú a szerzővel: https://www.pagony.hu/oviban-mashogy

Vadadi Adrienn: Titkos vacsora

Apu és anyu, Andris és Juli: egy hétköznapi család, olyanok, mint bármelyik másik. Andris, a nagyobb testvér persze nagyon szeret parancsolgatni, szereti, ha rá is jut külön ideje a szülőknek, és szükség esetén kihúzza a csávából kishúgát. Julit, a kisebbet sem kell félteni: ha szép csendben szétpakolhatják a konyhát a szülők háta mögött, titokban vacsorázhatnak a kádban, ő minden izgalmas dologban benne van. No és annak is örül, ha anyu és apu végre csak vele foglalkozik. Akár azért, mert szomorú, akár azért, mert éppen elveszett, akár azért, mert Juli-nap van. Vadadi Adrienn családi meséit olvasva az embernek olyan érzése támad, hogy minden békés és barátságos a világban. Biztonságos burok képződik az olvasó és a hallgatósága körül. Ebbe a családba öröm belépni – elleshetjük tőlük, hogyan lehet sok nevetéssel és szeretettel kezelni a kisebb-nagyobb konfliktusokat!

Korosztály: 3-6 éveseknek
Ár: 2690 Ft
Részletes ajánló a könyvről: https://www.pagony.hu/a-csalad-vedoburkaban


 
Sara Barnard: Törékeny barátság (Tilos az Á Könyvek)


A Vészkijárat-könyvek arra vállalkoznak, hogy a tiniknek, fiatal felnőtteknek az irodalom eszközeivel mutassák be a legnehezebb témákat, segítsenek feldolgozni a konfliktusokat, vesztességeket, és felvillantsanak néhány lehetséges megoldást. A sorozat legújabb kötete, Sara Barnard Törékeny barátság című regénye a családon belüli erőszak problémáját járja körül. De a könyv nem a megszokott utat járja be: a „mi van utána” kérdésével foglalkozik. Mi következik azután, hogy a főhőssel megtörtént a legrosszabb, felismerte a helyzetét, hozott egy döntést, és kilépett a szituációból? Sara Barnard könyvének nézőpontja is különleges: nem a bántalmazott kamaszlány szemszögéből ismerjük meg a történetet, hanem új barátnője, Caddy szemével látjuk Suzanne alakját, aki elhagyva a bántalmazó környezetet új életet próbál kezdeni nagynénje segítségével. Eleinte csak egy átlagos tinédzsert látunk: nagyszájú, vagány, szarkasztikus humorral, mégis nagy szívvel, aki igyekszik beilleszkedni az új környezetbe, és barátokat találni. Szépen lassan azonban barátnői számára világossá válik, hogy Suzanne sötét terhet cipel magával: az apja kicsi korától kezdve bántalmazta. A könyv nem helyezhető bele egy kategóriába: nem csupán a bántalmazásról, a családon belüli erőszakról szól, sokkal inkább egy komplex kamaszregény szülő és gyerek közti konfliktusokról, barátságokról, a gyerek- és felnőttkor határvonalairól és súlyos problémákkal való küzdelemről. Elmélkedés egy kamasz szemén át arról, hogyan érdemes, lehetséges viszonyulni egy sérüléseivel küzdő emberhez.

Korosztály: 14-99 éveseknek
Ár: 3490 Ft
Részletes ajánló a könyvről: https://www.pagony.hu/meddig-mesz-el-egy-baratodert 

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1952 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x