Új gyerekkönyvek érkeztek, 1-10 éves korig ajánljuk!
Címlap / Ajánló / Új gyerekkönyvek érkeztek, 1-10 éves korig ajánljuk!

>

Új gyerekkönyvek érkeztek, 1-10 éves korig ajánljuk!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-12

Agócs Írisz új lapozósorozatát a legkisebbeknek ajánljuk. Czernák Eszter személyében új szerzőt mutatunk be. És végre könyv alakban is megjelent az Időfutár-dráma!  

Agócs Írisz: Mia nem álmos; Masa és az eső

Új lapozó-sorozatot indít a Pagony, melyet Agócs Írisz ír és rajzol. A Mesék Barnabásnak-sorozat első két kötete egy unatkozó medvebocsról és egy álmatlan cicáról szól, és kedves rajzaival elbűvöli az apró olvasókat. A két lapozó nagyon jól megmutatja, hogy a 2-3 éves gyerkőcöknek mi az igazán izgalmas.

Mindkét könyv hétköznapi, ám a kicsik számára lényegi kérdéskört boncolgat: mi van, ha itt az este, de nem megy az elalvás? És ha odakint esősre fordul az idő, vajon mi lehet a legjobb unaloműző játék? A legkisebb korosztály az intenzív színvilágot szereti, ezért a szerző eleven és játékos színekkel dolgozik, a berendezés, a ruhák, az ágyneműk pedig vidám mintákat kaptak.

A képek ezen felül rendkívül részletgazdagok, és finom aprólékossággal mutatják be a gyerekszoba mindennapjait. A karakterek percek alatt szerettetik meg magukat olvasójukkal, hiszen pont úgy viselkednek, csodálkoznak rá dolgokra hatalmas, elkerekedő szemükkel, mint a hús-vér gyerekek. Már egy éves kortól ajánljuk őket.


Czernák Eszter: A világ legjobb játszótere

Czernák Eszter a Pagony legújabb felfedezettje, kétgyermekes édesanya, aki először saját gyermekeinek talált ki meséket. Eszter első könyvét, A világ legjobb játszóterét egy olyan lakóközösség inspirálta, ahol a házak által körülzárt belső udvaron egész délutánokat és hétvégéket töltenek együtt a lakók és gyerekeik. A kicsik együtt játszanak, a nagyok beszélgetnek.

A könyv főszereplői a történet szerint új házba költöznek, abban a boldog tudatban, hogy az udvarukban játszótér várja őket, ám amikor megérkeznek, szomorúan tapasztalják, hogy minden van ott, csak játszó nincsen. Miután hiába próbálják megoldani a helyzetet, úgy döntenek, hogy összefognak, és együttes erővel építik fel álmaik játszóterét. A történet szerint nincsen szükség csilli-villi jászótér-komplexumokra, ha van összetartás, kreativitás és jókedv.

Ebben a mesében ez mind bőségesen megtalálható. A játék örömét, a barátságok születését és elmélyülését megörökítő történet mélyebb tanulságokat is rejt: arról győz meg, hogy sosem szabad feladni az álmainkat, hogy közösen többre vihetjük, és hogy egy jó célért megéri küzdeni. Felnőttként olvasva igazán nosztalgikus érzéseket is ébreszt a gyerekkor legszebb pillanatairól, és felhívja a figyelmet, hogy olykor bizony a gyerekeknek vannak a leginnovatívabb ötleteik. 4 éves kortól.


Gimesi Dóra-Jeli Viktória-Tasnádi István-Vészits Andrea: Időfutár
– A varázsfuvola-akció – színdarab

A Pesti Magyar Színház színpadán 2018 ősze óta folyamatosan telt házzal játsszák a most könyv alakban is megjelent Időfutár-színdarabot. A történetben a 15 éves Hanna és osztálytársai egy unalmasnak induló múzeumi látogatás közepén egyik pillanatról a másikra óriási kalandba keverednek, miután a sakkzseni Hanna egy túl jó lépéssel Kempelen Farkas feltaláló bécsi műhelyébe repíti magát egy időutazó sakkgéppel. 1791-be, a Varázsfuvola ősbemutatója előtti időbe csöppen, de a talpraesett lány sikeresen oldja meg a lehetetlen kihívást.

Az Időfutár-dráma rendhagyó történelemóraként is megállja a helyét, hiszen Hanna és barátai a saját bőrükön tapasztalják meg, milyen hosszúra nyúlhatnak egy jelentéktelennek tűnő tett következményei. Hogyan szökik meg Hanna a bécsi titkosrendőrség elől, akik megszállottan keresik a francia boszorkánynak hitt lányt? És vajon hogyan alakul a történelem, ha elmarad az opera ősbemutatója? Izgalmas, szemtelen és Időfutár-rajongóknak kötelező darab! 10 éves kortól ajánljuk.

 
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1618 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x