Az átszívó porszívó találkozása a csúfolórobottal
Címlap / Ajánló / Az átszívó porszívó találkozása a csúfolórobottal

>

Az átszívó porszívó találkozása a csúfolórobottal

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-04

A Most én olvasok! sorozat elindításával a Pagony kiadó nagy álma valósult meg. A kötetek nagy betűkkel, szellős szöveggel, könnyen értelmezhető mondatokkal és sok illusztrációval segítenek a gyerekeknek elsajátítani az olvasáshoz szükséges alapképességeket, és élménnyé tenni az olvasást.  

A Most én olvasok! sorozatban található könyvek mind tartalmilag, mind formailag a kezdő olvasók szintjéhez alkalmazkodnak, így megalapozzák azt, hogy az olvasás élmény legyen már az első oldalaktól kezdve.

Szabó Borbála: Az átszívó porszívó (Most én olvasok! sorozat – 1. szint)

Újabb szerző könyvével bővül a Most én olvasok! sorozat. Szabó Borbála kezdett bele a négyrészes, kezdő olvasók számára készülő, és szintről szintre nehezedő sorozatba. Az első kötet Az átszívó porszívó címet viseli.

A könyvben igazi hús-vér gyerekekről olvashatunk, akiket Szabó Borbála a legnagyobb szeretettel és némi iróniával ábrázol. Sajátos anyai szemszöge jelenik meg abban, ahogy a kölykök folyton ugratják, piszkálják egymást. Az átszívó porszívó időutazós történet. A főszereplő gyerekek egy régi fotó apropóján, egy ósdi porszívó segítségével az imádott dédimama iskolájában találják magukat, egy olyan ominózus napon, amikor Mamó emlékei szerint rossz jegyet kapott, mert belesült egy szavalatba. A gyerekek a pad alatt bujkálva hallgatják, ahogy Mamó, vagyis lánykori nevén Lenke, belesül a memoriterbe. Kamilla azonban súg az asztal alól, így Mamó jó jegyet kap.

A kötetet Baranyai (b) András illusztrálta. Szabó Borbála és Baranyai (b) András már összeszokott alkotópáros, akik félszavakból is értik egymást, így a szavakban rejlő humor a rajzokból is visszakacsint ránk. 6 éves kortól ajánljuk.


Kertész Erzsi: A csúfolórobot (Most én olvasok! sorozat – 3. szint)

Kertész Erzsi Most én olvasok! könyvsorozatának harmadik részében a főszereplő Franciska, a feltaláló kislány, a téma pedig a bullying. A könyvben Franciska mindennapjainak lehetünk részesei, melyek főként a furcsa masinák feltalálása, megvalósítása, hasznosítása körül forognak. De egy rendkívüli 7 éves feltalálónak is vannak kötelességei: iskolába kell járnia, mint minden vele egykorú gyereknek.

Az iskolai élet pedig tele van örömmel és bánattal is. A nem átlagos gyerekek, akik kilógnak a sorból, gyakran kiszorulnak a társaság peremére, ami szomorúságot, magányt és félelmet ébreszthet bennük. Franciska egyik napról a másikra a rosszindulatú megjegyzések kereszttüzében találja magát: hol az óriási hajkoronája miatt csúfolják, hol a hasonló érdeklődésű fiúbarátja miatt pécézik ki. A kislány frusztrált és elkeseredett lesz, nem tudja, mitévő legyen. Elpanaszolja ugyan bánatát a szüleinek, de úgy érzi, hogy ők nem oldhatják meg helyette a problémáit.

Aztán egy nap eszébe jut a tökéletes megoldás: Miszter X-et, a család mindig udvarias takarítórobotját új funkcióval látja el. A robot mindenkinek visszavág, aki nem kedves Franciskával. Másnap az iskolában azonban nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy tervezte. Sőt. Gyakran gondoljuk azt, hogy a zaklatás csak az idősebb, tinédzser korosztály sajátja.

Kertész Erzsi története megmutatja, hogy a bullying már kisebbek között is megjelenik, és lehetőséget ad, hogy mielőbb beszélgessünk gyerekeinkkel az elfogadásáról, a másságról, az empátia fontosságáról. 6 éves kortól ajánljuk.

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1187 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x