Pink Floyd est a Pólus Moziban
Címlap / Ajánló / Pink Floyd est a Pólus Moziban

>

Pink Floyd est a Pólus Moziban

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-20

A Pólus Mozi második éve futó Rock Klubjának következő programján, 2019. április 18-án este a legendás brit progresszív rockzenekar előtt tisztelegnek. Az est első részében az első számú hazai tribute zenekar, a Keep Floyding ad koncertet, majd egyszeri alkalommal levetítik az 1972-ben készült, kultikus "Pink Floyd Live in Pompeii" koncertfilm digitálisan felújított rendezői változatát.  


Rendezvénynaptár
Keep Floyding – a név szójáték, és annyit tesz: “Floydozz tovább”. Hasonló fontossággal bíró feladat ez, mintha a komolyzene nagyjairól beszélnénk, hiszen a Pink Floyd zeneisége és mondanivalója örök érvényű. Az idén húszéves fennállását ünneplő tribute zenekar komolyan is veszi feladatát: a tizenegy főt számláló, évek óta állandó felállásban játszó, összeszokott csapat a ma Magyarországon és a régióban elérhető legautentikusabb „Pink Floyd-élményt” nyújtja fellépéseiken, profin kidolgozott hangzással és kiemelkedő látványtechnikával.Ízelítő egy Keep Floyding koncertről (a felvétel az A38 hajón készült, 2018 márciusában):Az április 18-án 19:00 órakor kezdődő Pink Floyd esten a zenekar a Pompeii koncertfilmhez kapcsolódva koncepciózusan egészíti a ki a romok között rögzített eredeti koncertet, hangulatában illeszkedő slágerek és ritkaságok egyaránt felcsendülnek a Pólus Mozi Nagytermében. A 120m2-es mozivásznat természetesen a zenekar is kihasználja, így a megszokott látványvilág ezen az estén egy extra szélesvásznú elemmel is bővül. A Keep Floyding Pólus-beli koncertje egyúttal egy különleges májusi esemény felvezetése is: május 10-én az óbudai Aquincum Amfiteártumban adnak nagyszabású szabadtéri koncertet.

A több mind egyórás élőkoncertet rövid szünet után egy exkluzív koncertfilm vetítés követ: egyszeri alkalommal látható lesz a Pink Floyd Live in Pompeii digitálisan restaurált és 5.1-ben újrakevert változata. Előzetes (nem hivatalos rajongói trailer):A Pink Floyd 1972-ben Pompeii városhatárában, a Vezúv lábánál lévő 2000 éves amfiteátrumban adott koncertet, közönség nélküli, kifejezetten azért, hogy – első alkalommal a rocktörténetben – a fellépésről mozifilmet készítsenek.Adrian Maben rendező sajátos hangulatú filmjében a koncert képeit keverte a pompeji romok és a közelben található vulkanikus természeti jelenségek felvételeivel, a későbbi kiadások során pedig űrpanorámákkal és stúdiófelvételekkel bővült a képanyag. A film különleges hazai vonatkozása, hogy egyik operatőre a magyar származású Pogány Gábor volt.Az eredeti koncertfilmnek többféle változata is készült az évek során, a Pólus Moziban ezen az estén az „1965-72 The Early Years” című monumentális box set 2016-os kiadásában megjelent, 60 perc hosszúságú rendezői változatot vetítik. A filmben olyan klasszikus dalok csendülnek fel Pink Floyd korai korszakából, mind a Careful With That Axe, Eugene, A Saucerful Of Secrets, a One Of These Days, a Set The Controls For The Heart Of The Sun és az Echoes 1-2 hatalmas ívű, 26 perces változata.A Pink Floyd estre jegyek kaphatók a Pólus Mozi jegypénztárában és honlapján.

Esemény a FacebookonKépforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 868 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x