Amikor rendetlenkednek a betűk
Címlap / Ajánló / Amikor rendetlenkednek a betűk

>

Amikor rendetlenkednek a betűk

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-18

A Simi és a rendetlen betűk hiánypótló kötet. Olyan meseregény, amit minden kisiskolásnak fontos ismerni, hiszen a történet nem (csak) a diszlexiáról szól, hanem egy összetartó családról és egy igazi mai kisiskolás kalandjairól, elmélkedéseiről. Valamint arról, hogy az akadályokat le tudjuk győzni, és mindannyian másként vagyunk értékesek.  

Az iskolakezdés sosem egyszerű. Pláne, ha a betűk sehogy sem akarnak a helyükre kerülni. Ha mindig helyet cserélnek, megfordulnak vagy fejre állnak, megnehezítve az egyébként élénk és érdeklődő Simi dolgát. El is megy a kedve az írástól és olvasástól, sőt még a betűtésztától is görcsbe rándul a gyomra. Vajon hogyan lehet az, hogy mindenki másnak olyan egyszerűen megy, Simi betűit viszont folyton összezavarja a Kavarék Szellem? És mit lehet tenni, hogy ne legyen hatalma a fiú felett?

Révész Emese ezekre a kérdésekre ad választ. A könyvben megismerjük Simit, a diszlexiás iskolakezdőt, aki a kezdeti nehézségek után szakszerű segítséggel és szülői támogatással legyűri a Kavarék Szellemet. A könyv valós problémákat dolgoz fel fikciós keretek között: az iskolai beilleszkedés problémáitól kezdve a frusztráción át a diszlexiás (és bármilyen más tanulási nehézséggel küzdő) gyermekekben sokszor kialakuló iskolaundorig.

Révész Emese sok humorral és kellő komolysággal mutatja meg a kisiskolásoknak, hogy nincs mitől félni, nincs mit szégyellni, egész egyszerűen más módszerekkel és több türelemmel kell hozzáállni a tanuláshoz. A nem érintett diákok számára is érthetővé és átélhetővé teszi a diszlexiával élők nehézségeit, megmutatja, hogy a diszlexia nem azt jelenti, hogy az érintett gyerekek kevésbé lennének intelligensek. Sőt, hírességeket is felhoz példaként, rámutatva, hogy sikeres és teljes élet érhető el írási és olvasási problémák mellett is, amit Simi története is bizonyít.

A könyv minden gyereknek fontos olvasmány lehet:
amellett, hogy egy pörgős és izgalmas történettel ismerkednek meg, azt is megtanulják, hogyan kezeljék saját vagy kortársuk nehézségeit.

A könyv Dr. Gyarmathy Éva, a diszlexia kiváló szakértőjének ajánlásával és lektorálásával készült. Ahogy Révész Emese elmondta: „Sok gyerek és szülő történetével találkoztam. Valamennyi kész regény. Sok gyerek egész életre szólóan sérül, ha a nevelői nem megfelelő empátiával közelítenek hozzá. Simi történetével szerettem volna megmutatni, hogy nincsenek egyedül. Talán lesznek, akik az eddigi enyhe gyanújuk után most határozzák el magukat komolyabb kivizsgálásra. Legfőképpen azt szerettem volna megmutatni, hogy a diszlexia nem tragédia, ami egy életre megbélyegzi a gyerekünket. Kihívás, amivel jó adag szeretet és támogatás segítségével meg lehet birkózni, hogy végül a diszlexiás gyerek is boldog és teljes életet éljen.”

6-10 éves kor között ajánljuk.


A könyv bemutatója e hét péntek (május 3-án) lesz a Bartók Pagony könyvesboltban. A bemutatón részt vesz a szerző, valamint Metzing Eszter, a kötet illusztrátora és Gyarmathy Éva, a téma elismert szakértője, aki a könyvet lektorálta. A facebook eseményt itt találod

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1458 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x