Milyen lenne a Balaton-part sajtos-tejfölös lángos nélkül?...
Címlap / Ajánló / Milyen lenne a Balaton-part sajtos-tejfölös lángos nélkül?

>

Milyen lenne a Balaton-part sajtos-tejfölös lángos nélkül?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-05

Esetleg egy adventi vásár, ahol nem gőzölög a forralt bor és a kürtős kalács? El lehetne képzelni egy falusi családi ebédet nagy fazék húsleves/főtt hús, vagy egy vízparti nyári estét szalonnasütés nélkül? Az ételek egy-egy nemzet kultúrájának elválaszthatatlan részei - és nem is érthetjük meg őket, ha nem kóstoljuk meg a hagyományos főztjeiket.  

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Különös tájakon sorozatának következő programja 2019. május 8-án, szerdán lesz, este 6-ól. A Kultitastinggel folytatódik az utazás az ízek világában.

A Kultitasting előadói, Zsana és Ábel szavaival: 

Bár bizonyos étkek elsőre undorítónak vagy bizarrnak tűnhetnek, az adott országban közkedveltek és teljesen elfogadottak. Ilyen pl. a francia „escargot” (=csiga), a szicíliai „milza” (=marhalép), a török „kokorec” (=báránybelsőség) vagy a kínai száznapos tojás… még nem is említve a délkelet-ázsiai rovarevés szokását. Ugyanakkor hazánknak is megvannak azok az ételei, amiket nehéz lenne bármely turistának eladni. Belegondoltunk már, hogy mi is valójában a pacal, vagy miből készül egy jó (véres)hurka? Netán egy kakashere-pörkölt? Na ugye… Zsana és Ábel a vagyunk, nyolc éve ismerjük egymást és tavaly szeptember óta vagyunk házasok.

Két szenvedélyünk van: az evés és az utazás. Első együtt töltött éveinkben együtt jártuk be Európát, majd hagytuk el a kontinenst egy izraeli, guatemalai majd borneói csatangolásra. Végül aztán 2016-ban, harmincas éveink elején útnak indultunk, hogy mindkettőnk nagy álmát megvalósítva hat hónap alatt hátizsákkal körbeutazzuk a nagyvilágot… és persze megkóstoljunk mindent, amit lehet.

Kalandozásaink ezután sem értek véget, azóta is lelkes utazók vagyunk: összesen harminckét országban jártunk közösen, négy kontinensen és ugyanennyi nemzet konyhájába e(jt)hettünk betekintést. Mivel az utazás mellett a főzés a legnagyobb hobbink, igyekeztünk itthon reprodukálni a legfinomabb ételeket, amikkel találkoztunk. Szenvedtünk az eszközök és alapanyagok beszerzésével, a receptek megtalálásával – de ma már szinte mindennap iszunk vietnami „ca phé”-t, rutinból főzünk maláj „laksa”-t vagy „satay”-t és sikerült a világ legfinomabb pad thai receptjét is megtanulnunk.

Tartson velünk az előadásunkon, ha szeretné megtudni, hogy: Miért undorodunk néha más nemzetek ételeitől? Milyen furcsa vagy bizarr ételek vannak a nagyvilágban? Hogyan válasszunk éttermet utazáskor? Mit (t)együnk, hogy elkerüljük a hasmenést/gyomorfájást? Mi az egyes ázsiai népek „húslevese” – és ezek miben különböznek? Mik a legfinomabb ételek a Föld körül (amiket mi ettünk?) Hol és hogyan szerezzünk be itthon egzotikus alapanyagokat? Melyek itthon a kedvenc éttermeink, ahol visszaköszönnek az utazás ízei? Blog: https://kultitasting.blogspot.com/
Facebook: https://www.facebook.com/kultitasting/
Instagram: @kultitasting
Regisztráció szükséges: mkvmuzeum@gmail.com; 06-1/375-6249
Belépő: 500 Ft
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum
Cím: 1036 Budapest, Korona tér 1.
Facebook: www.facebook.com/mkvmuzeum

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 890 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x