Almafalvi pálinkatúrára hívnak az osztrák főzdék
Címlap / Ajánló / Almafalvi pálinkatúrára hívnak az osztrák főzdék

>

Almafalvi pálinkatúrára hívnak az osztrák főzdék

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-16

A dél-burgenlandi Kukmirn község és környékének híres-neves pálinkafőzői és gyümölcsöskertjei szeptember közepén kitárják kapuikat az érdeklődők előtt, és jobbnál jobb párlatokkal, likőrökkel és egyéb finomságokkal várják a látogatókat. A túra kb. 5 km hosszú, és 6 állomáson lehet elcsábulni majd.  


Kukmirn, az alma községe az osztrák Burgenland tartomány déli lankáinak közepén rejtőzik, mint egy kis ékszer az alma-ínyencrégió a „Dél-burgenlandi alma“ és a „Zickentaler iszap“.

Almafák egészen a látóhatár széléig

Egy tulajdonosi okirat árulkodik arról, hogy már 1339-ben gyümölcstermesztés folyt ezen a vidéken. Napjainkban a gyümölcstermesztés egy fontos tartó pillére az osztrák mezőgazdasági ágazatnak. Mintegy 400 hektáron folyik a gyümölcs kultiválása, nem hiába nevezik Kukmirnt „das Brennende Dorf“-nak (lepárló falunak). Számtalan termelő dolgozza fel gyümölcsének egy részét, és készít belőle gyümölcspárlatot, köztük nem egy a szakmában és fogyasztók számára jól csengő név is fellelhető.

Az alma mellett más gyümölcsfajok is megtalálhatók a nagy forgalmú utaktól távol eső, mégis könnyen megközelíthető község határában. A gyümölcsökből a párlat mellett egyéb feldolgozott termék is készül, például ivólé.

2019. szeptember 14., Kukmirn, Ausztria

Nyitott kapuk és kulináris túra, amelynek során lehetőség adódik több mint 50 érmes párlat és likőr kóstolására

  • Párlat-, likőr- és gyümölcslékóstolás a gyümölcstermelő Zinnernél, a lepárló Freismuthnál, valamint Nikles gyümölcstermelőnél, a specialitások lepárlójánál, a Lagler családnál, a Fliedler család gyümölcsudvarában, Hoanzl gyümöl sösénél és a Zotter gyümölcsudvarában
  • A régió ízei 6 különböző állomáson (finom, kiadós és édes)
  • Zene, hagyomány és kulturális program az út mentén
  • 5 kóstoló állomásonként, kóstolópohár és ínyenc-útmutató
  • a túra hossza 5,1 km, a szintkülönbség: 171 méter
  • A nevezési csomag tartalma: 1x kóstolópohár, 5x kóstoló minden állomáson (párlat, likőr, levek egyéb specialitások...), 1x ínyenc-útmutató, 1x ingyenes transzport Stegersbachból, illetve Güssingből (10:00-tól óránként)
  • Részvételi díj: € 16.- (elővásárlás € 13.-)
Bővebb információért ide kattints!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1984 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x