Most én olvasok! - Szuper könyvek az iskolakezdéshez
Címlap / Ajánló / Most én olvasok! - Szuper könyvek az iskolakezdéshez

>

Most én olvasok! - Szuper könyvek az iskolakezdéshez

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-28

Három új kötettel bővült a Pagony kiadó Most én olvasok! c. sorozata, melyet kezdő olvasóknak szánnak. Ezek közül kettő a bevezető, úgynevezett nagybetűs szint kínálatát gazdagítja, és már azoknak is érdemes megismerkedni velük, akik most kezdték az első osztályt.  

A Most én olvasok! sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar „olvasni tanulok”- sorozatot építünk. A Pagony legkiválóbb szerzői öt-öt könyvet írnak, öt különböző nehézségi szinten, melyek közül az első nagybetűs kötet.

A nagybetűs szinten a gyerekek csupa nyomtatott nagybetűvel írt könyvek közül válogathatnak, melyekben oldalanként 2-5 sornyi szöveg, rövid, könnyen kiolvasható mondatok, és egyszerű, könnyen követhető történet található. Hiszen az a legfontosabb, hogy az első olvasásélmény siker legyen, akár az iskolában, akár előtte történik.

Az első szintet követően a sorozat könyvei fokozatosan nehezedő szöveggel, szakmailag tudatosan vezetik be a kezdőket az önálló olvasásba, és minden szintjüket szisztematikusan, pedagógusi szakértelemmel igazítjuk az olvasó korosztály igényeihez. A történetek lazán összefüggnek egymással, de természetesen önállóan is olvashatók.Igaz Dóra: Tiki otthonra talál (Horváth Ildikó illusztrációival)
(Most én olvasok! – Nagybetűs szint)

Az első bé osztályt sokan ismeritek, Paliék kalandjai igazi sulis kalandok, és hát persze ki ne vágyna egy igazi, élő osztályhörcsögre? A nagybetűs rész még az iskola előtt játszódik: Pali már alig várja, hogy iskolás legyen! Főleg mert egy óvodás még nem tud egyedül gondoskodni egy kisállatról. Pedig Palinak nagyon tetszik az a hörcsög, akit nap mint nap megcsodál a kisállatbolt kirakatában… 6 és 8 éves kor között ajánljuk.

Dávid Ádám: Koppány betűket firkál (Kasza Julianna illusztrációival)
(Most én olvasok! – Nagybetűs szint)

Koppánynak ma van az első napja az iskolában! A nagy nap alkalmából egy szuper piros füzetet kap ajándékba a bátyjától. Még egyetlen írásóra sem volt, de Koppány már ismeri a neve betűit, és le is tudja rajzolni őket! Ki gondolta, hogy a betűfirkálással még barátot is lehet szerezni? Koppány első napja igazi első nap, amelyet minden elsős átél. De ha előtte már találkoznak vele egy kedves történet formájában, számukra is sokkal könnyebb lesz az évkezdés. Dávid Ádám, A Virág utcai focibajnokság és a Millennium Expressz trilógia szerzője ezúttal egy kezdő olvasós sorozatba kezd a már ismerős karakterekkel. 6 és 8 éves kor között ajánljuk.

Vadadi Adrienn: Matricás Laci és a nagy zenebona (Mayer Tamás illusztrációival)
(Most én olvasok! – Harmadik szint)

Matricás Laci, a híres rabló nagy nehezen kibújik az ágyból, és útnak indul. Miközben oson, lopakodik, csodálatos zenét hall... Vajon honnan jön a muzsika, és hogyan tudná megszerezni magának? A Most én olvasok! sorozatban most a negyedik könyvben tér vissza Matricás Laci, a jószívű rabló és Sárika, a minden lében kanál kislány, aki mindig túljár Laci eszén. 6 és 8 éves kor között ajánljuk.

 
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2424 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x