Csongi és Duplamik időgyurmát gyúr
Címlap / Ajánló / Csongi és Duplamik időgyurmát gyúr

>

Csongi és Duplamik időgyurmát gyúr

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-10

Bendl Vera Mihályi Csongor és az időgyurma című meseregényével egy különösen olvasmányos és izgalmas történet keretein belül kaphatunk képet két ismert, mégis keveset emlegetett szindrómáról, az Aspergerről és az ADHD-ról.  

Mihályi Csongor 9 éves tanuló. Legjobb barátja Miklósi Miklós, akit egyszerűen csak Duplamiknek becéznek. Csongi eleinte nagyon különcnek érzi magát kortársai között, mert olyan dolgok iránt érdeklődik, amik tapasztalatai alapján mindenki mást hidegen hagynak. Szerencsére legjobb barátjával jól megtalálják a hangot, Duplamiket ugyanis egyáltalán nem zavarják Csongi furcsa érdeklődési körei, sőt, meglehetősen menőnek tartja mind a Voyager-2 űrszondát, mind az időutazást, de még a dinoszauruszokat is.Habár elég ellentétes személyiségek, különcségük miatt jól megértik egymást. Duplamiknek is megvannak a saját furcsa dolgai, ugyanis ő mindig pörög, és olyan gyorsan fut, mint senki más a világon! Mihályi Csongor és legjobb barátja, Duplamik tehát két igen különleges kisfiú. Csongi éles eszű, bizonyos területeken felnőtteket megszégyenítő szaktudással büszkélkedik, és minden vágya, hogy értékes tagja legyen a közösségének. Duplamik (alias Miklósi Miklós) rengeteg energiájával, Usain Boltot megszégyenítő gyorsaságával pörgeti fel maga körül az eseményeket.

Bendl Vera Mihályi Csongor és az időgyurma című meseregényével egy különösen olvasmányos és izgalmas történet keretein belül kaphatunk képet két ismert, mégis keveset emlegetett szindrómáról, az Aspergerről és az ADHD-ról.

A könyvben Csongor, Duplamik és osztálytársuk, Fehér Léna hatalmas kalandba keverednek, mikor Csonginak támad egy zseniális ötlete: készítsenek időgyurmát, amivel időben és térben tudnak utazni. Az időgyurma elkészítése nem kis feladat, mert nemcsak só, liszt és víz, de kőrözött és fénysebesség is szükséges hozzá, így eleinte egyik gyerek sem hisz benne, hogy lehetséges a megvalósítása. Legnagyobb meglepetésükre azonban Ender bá’, a technikatanár titkos információi alapján sikerül összegyúrniuk az időgyurmát!

A Mihályi Csongor és az időgyurma tökéletes közös olvasmány 8-12 éves gyerekkel, de akár haladó olvasóknak önálló olvasásra is szuper, izgalmas történetvezetése, szerethető karakterei, varázslattal megspékelt izgalmas világa miatt.

Bendl Vera: Mihályi Csongor és az időgyurma

(Illusztrátor: Remsey Dávid)

A könyv első fejezete itt olvasható.
Itt pedig egy interjú a szerzővel!
A könyvet 6-10 éves kor között ajánljuk.

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1307 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x