Szörnyeket azóta fest az ember, amióta fél
Címlap / Kultúra / Szörnyeket azóta fest az ember, amióta fél

>

Szörnyeket azóta fest az ember, amióta fél

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-24

Izgalmas online művészeti kiállítás tekinthető meg a Deák17 Galéria oldalán, ÉN KICSI SZÖRNYEM - SZÖRNYEK ÉS KÉPZELETBELI LÉNYEK A GYEREKKÖNYV-ILLUSZTRÁCIÓBAN címmel. A kiállításhoz egy olyan múzeumpedagógiai foglalkozás is tartozik, amely 7-12 éveseknek szól, és bátran neki lehet állni otthon, együtt a családdal vagy egyedül is.  

Az ÉN KICSI SZÖRNYEM – SZÖRNYEK ÉS KÉPZELETBELI LÉNYEK A GYEREKKÖNYV-ILLUSZTRÁCIÓBAN c. kiállítás középpontjában a kortárs magyar gyermekkönyvek szörnyképei és az Én kicsi Szörnyem című rajzpályázat gyerekalkotásai állnak. A tárlat lehetőséget ad közös gondolkodásra arról, hogy belső félelmeik vizualizálása miképpen segít a gyermek szorongásainak leküzdésében.

A szörnyek ábrázolása meddig szorongásoldó, és mettől kezdve szorongáskeltő jelenségek? Miképpen kapcsolódnak a mai szörnyek az emberiség kollektív emlékezetében tárolt megannyi, archaikus képzeletbeli szörnyhöz?

Grela Alexandra illusztrációja – Lázár Ervin: A hétfejű tündér. Csimota Kiadó, 2015

Kiállító művészek: Baranyai (b) András, Bölecz Lilla, Cselőtei Zsófia, Dániel András, Felvidéki Miklós, Ferth Tímea, Grela Alexandra, Hanga Réka, Herbszt László, Horváth Ildikó, Kállai Nagy Krisztina, Kecskés Judit, Kun Fruzsina, Kürti Andrea, M. Nagy Szilvia, Makhult Gabriella, Maros Krisztina, Metzing Eszter, Molnár Jacqueline, Nagy Nobert, Nagy Zoltán, Orosz Annabella, Remsey Dávid, Rényi Krisztina, Rofusz Kinga, Szegedi Kata, Szimonidész Hajnalka, Takács Mari, Vihart Anna.

Kurátor: Révész Emese művészettörténész.

A kiállításhoz kapcsolódó Én kicsi szörnyem című, gyerekeknek szóló szörnyrajzoló pályázat sikeresen lezárult. A pályázat hivatalos eredménye: három alkotás került kiemelésre, amelyből kettő egyéni és egy csapatmunka. A három kiemelt pályamunka mellett több, mint 100 pályázati gyerekalkotás is látható az online kiállításon.

A három alkotás, amelyeket a zsűri kiemelt: Boda Virág (12 éves): A szörnyen régen elfeledett mackó; Szabó Nóri (9 éves): Fekete hölgy; Ferencz Villő, Kocsis Nóra, Sorosi Zalán, Tompa Hella, Drozd Mira, Károlyfalvi Angelika (9-11 évesek): Egy átlagos gyerekszoba.

 

Online múzeumpedagógiai foglalkozás: ÍGY NEVELD A SZOBASZÖRNYED

Ha ti is kedvet kaptatok a csodálatos lények tartásához, most készíthettek magatoknak egy izgő-mozgó példányt. A Deák17 Galéria honlapjáról letölthető segítségekkel létrehozhattok egy saját fenevadat otthonra, tulajdonságait, kinézetét pedig egy játék segítségével a véletlenre is bízhatjátok.

Időigény: 60-90 perc
Korosztály: 7-12 év, de segítséggel kisebbeknek is ajánljuk.

A foglalkozás további részletei megtalálhatók a Deák17 Galéria honlapján.
   
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2383 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x