5 tipp, hogy ne laposodjon el a nyelvtudásod
Címlap / Ajánló / 5 tipp, hogy ne laposodjon el a nyelvtudásod

>

5 tipp, hogy ne laposodjon el a nyelvtudásod

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-25

Ahány nyelvet beszélsz, annyi ember vagy - tartja a mondás. És ez valóban így van, a mai világban a nyelvtanulás az egyik legjobban megtérülő befektetés amellett, hogy a kognitív funkciókra is remek hatása van. Választhatod a klasszikus nyelveket, mint az angol, német, francia, de hódít a spanyol és az olasz is, éppúgy, mint a holland, ám manapság az sem kuriózum, ha valaki mandarint vagy épp kínai nyelvet tanul.  

A nyelvtanulásban megannyi öröm van, de buktatók is akadnak. Ha az embernek nincs konkrét célja; egy nyelvvizsga, külföldi út vagy munkalehetőség megkaparintása, akkor hajlamosak vagyunk bele lustulni a folyamatba. Mit lehet tenni ilyenkor?Módszerek, melyekkel felrázhatod a nyelvtanulásod folyamatát:


 • A közösségnek mindig nagy ereje van. Ha éppen holtponthoz érkeztél, érdemes becsatlakozni egy idegen nyelvű film- vagy könyvklubba, egy Facebook utazó csoportba, vagy alapíthatsz te magad is egyet. A közös élmények megszerzése feldob majd, és komoly tapasztalatokat is gyűjthetsz a többiektől - persze idegen nyelven.
   
 • Egy kis appolás, ami a nyelvtanulási módszerek között egyébként is trendi. Akár a laptopodra, akár az okostelefonodra tudsz letölteni nyelvi gyakorló applikációkat, melyek kreatívan és sokszor vizuálisan segítenek átjutni egy-egy zökkenőn.
   
 • Habár most megvan lőve a couchsurfing, nincs jobb élmény, mint fogadni egy idegen ajkút a kanapédon és pár napig kalandozni, várost nézni és beszélgetni vele. Azért a járvány ellenére is akadnak még turisták, akik keresik ezt a kedvező lehetőséget.
   
 • Ha szeretnél egy kis szünetre menni, de nem akarod, hogy megkopjon a tudásod, mi sem egyszerűbb: nézd a sorozatokat, filmeket eredeti nyelven, hallgass híradót azon a nyelven a tévében, vagy keress podcastokat, melyek témája érdekelhet! Tehát szórakozz!
   
 • Keress egy barátot, aki hasonló cipőben jár, és fogadjátok meg, hogy egymással csak idegen nyelven chateltek. Hidd el, mókás lesz, és még gyakorolsz is!
 
Számos dolog teheti élménnyé az ellaposodott nyelvtanulást, csak legyél kreatív és nyitott! 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 791 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x