Önvád, kényszerevés, kudarcok - a fogyókúrák csődje,...
Címlap / Ajánló / Önvád, kényszerevés, kudarcok - a fogyókúrák csődje, és a módszer, ahogy mégis megy!

>

Önvád, kényszerevés, kudarcok - a fogyókúrák csődje, és a módszer, ahogy mégis megy!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-30

Ismerős-e az érzés, amikor elhatározod, hogy na, mától fogyózol, tutira megcsinálod! Minden okkal tisztában vagy, ami az egészségedre, a kajálásodra vonatkozik, pár napig megy minden rendesen és aztán történik valami. Te pedig bezabálsz, de úgy istenesen. Csokira eszed a zsírt, a lelked meg visít.  


Nagyon nehéz leírnom egy számot: 90. 


Ezt a számot mutatta karácsony után a mérleg. Soha nem voltam ennyi kiló, és szíven ütött, amit láttam. Sok vitamint eszem, bár nem sportolok, de a kutyámmal aktívan mozgok minden nap (egy csodás juhászkutya gazdájaként ez nem csak hobby, de kötelezettség is.), és a lépésszámláló is ideális értékeket mutatott decemberben.

A szám pár nap alatt lement úgy, hogy nyolcassal kezdődik, de még így is az ideális testtömegemhez képest majdnem 30 kiló többlet.

- Valamit tennem kell! - Gondolkodtam, ezen a hülye Szilveszteren, amikor se buli, se jókedv nem volt. Sorra vettem a sikereket és a kudarcokat, ami a tetsúlyomra vonatkozott és egy érdekes dologra jötttem rá.


Először 18 évesen, az érettségi előtti évben akartam világbajnok külsőt


Akkor keményen edzettem (eveztem nyaranta, bicikliztem rengeteget, telente pedig odahaza a testvérem által összeállított magnókazetta számaira tornáztam.) Elvállaltam, hogy heti egyszer én tartom a tesi órát egy hónapig. Ez, hogy a többiek előtt nekem ki kell állni, meg kell mutatni, bizony meghozta a motivációt. A táplálkozásra akkoriban csak annyira figyeltem, amennyire a tudásunk terjedt: több főzeléket ettem, természetesen feltéttel, és nem ettem annyi kenyeret, mert a kenyér hízlal. Ebben ki is merült a dolog, de egy valami ott volt: A közösség ereje, hogy együtt mozgunk az osztállyal. 

Szerencsés alkatként, és örökmozgóként egészen a szülésig semmi bajom nem volt a kilóimmal. Ehettem kb. bármit, nem híztam. Naivan azt hittem, hogy ez majd így marad, de tévedtem. 

Másodszor a szülés után volt szükségem arra, hogy fogyjak


Rettenetes időszak volt, kívánós voltam, próbáltam szoptatni, de nem igazán ment, pedig a LLL tanácsadók egymásnak adták a kilincset nálunk, végül amikor a gyerek 7 hetes lett, eltörtem a karom, és így már végképp nem tudtam szoptatni. Hatalmas kudarcnak éltem meg az egészet, mozogni nem tudtam, de édesanyám segített nekem, és neki úgy lehetett igazán örömet szerezni, ha ettük a főztjét, szóval én ettem. Fel is ugrott rám ebben az időszakban jópár plusz kiló. A férjemtől kondibérletet kaptam karácsonyra (tudni kell rólam, hogy imádok mozogni a természetben, de a konditeremben a kedvenc részem a KIJÁRAT felirat!) - én még soha úgy nem sírtam ajándéktól, mint akkor.

Egy kismama fórumon több hasonló cipőben járó anyukával összekapaszkodtunk és együtt szépen mindenki a maga módszerével, lefogytunk. 
Ott volt itt is valami, ami az előőző fogyásomnál is: A közösség ereje. Hogy a csapattal együtt fogytunk. Ezt a súlyt pár évig sikerült tartani, míg nem jött egy lelki törés. Akkor újra felugrottak rám a kilók.

Sajnos a kúraszerű fogyás nem hozott tartós eredményt


 Visszahíztam, mégpedig többet, mint amit lefogytam. Innentől fogva hol több, hol kevesebb plusz kiló volt rajtam. A Harmoneten egymásnak adták a kilincset a kajás tanácsadók, én pedig próbáltam mindenféle sztárdiétát, amit éppen bírtam. Az eredmény a jojózáson kívül nem sok. Ugyanis ezekben a kampány fogyásokban mindig egyedül voltam és mindig az elért cél után újra úgy ettem, ahogy korábban. Cserébe’ egy idő után fogalmam nem volt, hogy mi is igazán jó a testemnek. Nem emlékeztem már rá. Össze-vissza ettem, vagy épp nem ettem, és pocsékul voltam. 

Egy barátom megismertetett egy jópofa csajjal, akivel aztán annyi közös témánk lett, hogy kapcsolatban maradtunk. Ezt a csajszit Bocsi Vikinek hívják. Elkezdtünk a Harmoneten lazán együtt dolgozni, cikkek, életmód tanácsok formájában, és egyre jobban megismertük egymást. Segítettünk egymásnak, és Viki egyszer csak meglepett egy Ajánlással - azért írom nagy betűvel, mert ez egy fantasztikus szolgáltatás tőle, ami egészen megváltoztatta a felfogásomat a világról. 

A legsikeresebb fogyás - amikor szuperül éreztem magam! 


Az Ajánlást egy darabig csak olvasgattam, ízlelgettem a tartalmát. Nehezen ment felfogni a benne írtakat, de egyre többet tanultam a témáról, egyre jobban értettem a miérteket. Végül 4 barátnőmmel közösen fogyás kihívást indítottunk egymás közt. Az volt a tétje, hogy aki az adott időszak alatt a legnagyobb eredményt éri el fogyásban (Nem feltétlen a kilók száma, hanem inkább alak tekintetében) azt a többiek közösen elviszik wellnessezni. Egy közös wellness bulin ünnepeljük meg a kihívás végét, de a nyertes a többiek vendége. 
Én komolyan vettem a dolgot, úgy is nálam volt az Ajánlás, szóval nekiláttam.

8 héten át tartott a kihívásunk, én pedig a 8 hét alatt fenekestül felforgattam a táplálkozásomat, és - komolyan mondom - életemben nem éreztem olyan jól magam, mint akkor. Hasítottam a melóban, az utcán kikezdtek velem a pasik, pedig már nem voltam friss hús sem, meg igazán gazella sem. Az egész kisugárzásom megváltozott. Imádtam. A terv -15 kiló volt, a 8 hét alatt kicsit több, mint 13 kiló ment le. Nyertem a kihíváson. 

Több, mint fél évig ettem helyesen, amikor is jött egy újabb lelki törés és bumm, elkezdtem megint össze-vissza enni. 

Lám, megint közösséggel sikerült lefogyni, amikor egymásban tartottuk a lelket, amikor mindenki tudta, hogy akarja a célt. 

Jött az idei év, és tudtam, hogy a lelki okokkal már jórészt tisztában vagyok, de valahogy szükségem lenne egy megtartó és motiváló csapatra ahhoz, hogy a célomat elérhessem. Arról, hogy a Bocsi Viki féle ajánlást fogom tartani, szemernyi kétségem sem volt. Már nem voltam kereső, én már megtaláltam azt a megoldást, ami a számomra a legjobb eredményt adja. Már csak a csapat kell, hogy visszatérjek a jó útra. 

Ekkor jött Viki: - Figyi, Kati, itt ez a kihívás, nem csatlakoztok a Harmonettel? Most indulunk.... 

Azonnal igent mondtam, de tudtam még valamit. A saját számvetésemben két dolog volt fix: 

 
  1. Csak akkor vagyok igazán sikeres, ha van egy csapat, aki folyamatosan a célon tartja a figyelmem és akikkel együtt el tudjuk érni a célt, és a cél eléggé motiváló! 
     
  2. Mindig van egy lelki mélypont, ami visszaesést okoz, és ennek kezelése nélkül egyszerűen nincs siker. 

Szóval Vikit rádumáltam, hogy a Harmonetes jelentkezők ne csak annyit kapjanak, amennyit a többiek. Nekünk van lelkünk, és szükségünk van arra, hogy azzal is foglalkozzon valaki. Ezért a mi ajándékunk a "Fogyás lelki oldalával" is foglalkozik - de ez már legyen meglepetés. 

... ja, ha vega, vagy vegán vagy, ezt a kihívást neked nem ajánlom! 

Kattints vagy a képre, vagy IDE és csatlakozz velünk a kihíváshoz, és mindenképp írd be a Harmonet varázsszót, hogy a plusz ajándékodat megkapd! (Találkozuk a zárt csoportban azokkal, akik regisztrálnak!) 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 6246 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x