Dzsem mézzel
hirdetés
Címlap / Asztalra / Dzsem mézzel

Dzsem mézzel

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-22

A nyár ízeit, a nap lelkét tárolhatjuk az üvegekben, szín és adalékanyagok nélkül, a család és barátok örömére. 

A gyümölcsöket érett és éretlenekre osztjuk. Az éretteket átdaráljuk ezek képezik a dzsem alapját. Az éretlenebbjét, ha  apró egészben hagyjuk, ha nagyobb felvágjuk. Természetesen a magokat minden esetben eltávolítjuk. A ledarált gyümölcsöt 6 l-es lábosban gyors tűzön  állandó keveréssel 10-15 percig a mézzel együtt főzzük. Ezután hozzáadjuk a vágott gyümölcsöt és állandó kavarással még 10 percig főzzük, amíg felhólyagosodik, és a fakanálra vett massza nem folyva esik vissza. A tűzről levéve azonnal a száraz üvegekbe töltjük és lekötjük celofánnal. Száraz dunsztba tarjuk egy éjszakát. A gyümölcs cukortartamától függően 1 kg gyümölcshöz 500-1000g mézet számítunk.

Barackdzsem
1 kg barack, 800g méz
A megmosott gyümölcsöt a leírtak alapján elkészítjük. Ha a dzsem fővés közben igen besűrűsödne, tegyünk bele egy pár reszelt almát, amivel szintén összelobbantjuk.




 
 
[ 2434 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x