Burgonyalabdák paradicsommártásban (indiai recept)
hirdetés
Címlap / Asztalra / Burgonyalabdák paradicsommártásban (indiai recept)

Burgonyalabdák paradicsommártásban (indiai recept)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-27

Laktató és finom étel, az elkészítése sem bonyolult.  


Rendezvénynaptár


Hozzávalók (10 személyre):

1 kg burgonya
1 zöld erős paprika
2 kk. őrölt koriander
1 citrom leve
2 dl liszt

ghí a sütéshez

A mártáshoz:

1 kg paradicsom
3 kk. cukor
1/2 kk. pirospaprika


Elkészítés:

Először a golyócskákat készítjük el. Főzzük meg bő, sós vízben héjastul a burgonyát. Ha megfőtt, húzzuk le a héját, és törjük teljesen össze. Keverjük össze a tört burgonyát az apróra vagdalt erős paprikával, az őrölt korianderrel, a sóval és a citromlével. Készítsünk belőle 3 cm-es golyócskákat.

Keverjük el a lisztet annyi vízzel, hogy majdnem folyós tésztát kapjunk. Mártsuk a golyókat a tésztába, és süssük ki bő, forró ghíben.

Vágjuk a megmosott paradicsomot nagy darabokra, és 1 dl vízzel nagy lángon főzzük szét. Keverjük hozzá a cukrot, a pirospaprikát, és sózzuk meg. Főzzük még egy negyedóráig nagy lángon, közben kevergessük.

A forró szósszal öntsük le a golyócskákat.

Egyszerűbb elkészítése: a paradicsommártás elkészítéséhez használhatunk eltett paradicsomlevet is. Ha nincs ghí, süssük napraforgóolajban a burgonyalabdákat.

 
 



 
 
[ 2132 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x