Sörtésztában sült őzlábgomba
Címlap / Asztalra / Sörtésztában sült őzlábgomba

Sörtésztában sült őzlábgomba

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-05

A gomba kalapjait ecetes, lobogó, forró vízbe rakjuk, és 5 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük. (A kalapok a főzéstől zsugorodnak.) A lisztből a tojással meg a sörrel sűrű palacsintatésztát készítünk és a gombákat ebbe mártva forró olajban kisütjük. 

Hozzávalók (2 személyre)
0,5 kg gombakalap,
1 kiskanál ecet,
1 tojás,
10 dkg liszt,
világos sör,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:
A gomba kalapjait ecetes, lobogó, forró vízbe rakjuk, és 5 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük. (A kalapok a főzéstől zsugorodnak.) A lisztből a tojással meg a sörrel sűrű palacsintatésztát készítünk és a gombákat ebbe mártva forró olajban kisütjük. Palacsintaszerűen összehajtva, ízlés szerinti tölteléket is tehetünk bele. Juhtúróval nagyon finom.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4001 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x