Cikória pulykával
Címlap / Asztalra / Cikória pulykával

Cikória pulykával

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Egészben hozzáadjuk a csokorba kötött petrezselymet, lefedjük, és meleg sütőben 50 percig sütjük. Ügyeljünk, hogy a hús teljesen átsüljön, de ne legyen száraz. 

Hozzávalók:

1 kg cikória
80 dkg pulykamell
2 evőkanál olaj
1,5 dl édes fehérbor
1 csokor petrezselyem
fél citrom
őrölt bors



Elkészítés

A cikóriát megtisztítjuk, keserű, kemény részét levágjuk, és ha kell, a külső leveleket is eldobjuk, majd kettévágjuk. Egy mély lábasban a húst forró olajban 5 perc alatt aranysárgára pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük. Amikor langyosra hűlt, hozzáaöntjük a bort, beletesszük a cikóriát, és melléöntjük a mártást. Egészben hozzáadjuk a csokorba kötött petrezselymet, lefedjük, és meleg sütőben 50 percig sütjük. Ügyeljünk, hogy a hús teljesen átsüljön, de ne legyen száraz. Amikor a hús megsült, felszeleteljük, előmelegített tányérokra rakjuk, és mellétesszük a cikóriát. A citrom levét sóval, borssal ízesítjük, és egy kis lábasban felforraljuk. Forrón a hússzeletekre öntjük, és azonnal tálaljuk. Főtt burgonyával körítjük.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1810 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x