HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-09-19
Címlap / Asztalra / A jó vendéglátás titka - Vendégváró vegán ételek

A jó vendéglátás titka - Vendégváró vegán ételek

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-09-19

Egy jó háziasszony igazi megmérettetése, amikor vendégeket hív az otthonába. Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy mitől jó vendéglátó valaki? 

 

Ahhoz, hogy népszerű és figyelmes vendéglátók legyünk, az elsődleges célunk az kell, hogy legyen, hogy a vendégeink kedvében járjunk. Éppen ezért mindenre fel kell készülni és már a vendéglátás előtt alaposan ki kell faggatnunk a meghívottakat az étkezési szokásaikról, speciális igényeikről, esetleges ételallergiájukról, betegségükről.

Ha már minden szükséges információval rendelkezünk, akkor jöhet a következő lépés, a menü megtervezése és a receptek kiválasztása. Érdemes még a vendéglátás időpontja előtt készíteni egy próbavacsorát is a családnak. Ennek mindenki örülni fog otthon és tapasztalatot szerezhetünk az ételek elkészítéséről. Ekkor még eldönthetjük, hogy maradunk-e ennél a menünél, ha igen akkor mennyi időre van ténylegesen szükségünk, mit mivel helyettesíthetünk, módosítanánk-e valamit a recepteken, és hogyan fogjuk díszíteni az ételeinket, hogy a látványuk is vonzó legyen.

Most már jöhetnek a vendégek! Az ételek elkészítésével azonban még nem ért véget a feladatunk, továbbra is helyt kell állnunk. Ebbe beletartozik az ízléses terítés, a vendégek kiszolgálása, a jó hangulat fenntartása és az aktív jelenlét. Hiszen nem attól fogják a vendégeink jól érezni magukat, hogy degeszre eszik magukat, hanem hogy szeretetteljes és figyelmes légkörben töltenek velünk időt, és egy fantasztikus gasztronómiai élménnyel gazdagodva térnek haza.

Egy olyan vegán menüt szeretnék ajánlani, amely alkalmasak arra, hogy elkápráztassuk a vendégeinket. Ez a menüsor egy kulináris kalandozást garantál a mexikói és új-zélandi konyharemekek világában. Mielőtt azonban rátérek a receptekre, szeretnék a figyelmedbe ajánlani egy remek nyári programot.

Az idei Vegetáriánus Fesztiválon augusztus 24-25-én több programon is találkozhatsz velem a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban (Budapest, 10. kerület, Szent László tér 7-14.) Szombaton délután lesz egy Receptklubom, ahol megismerhetsz egy egészséges vegán mintaétrendet. Vasárnap 10 órakor pedig lesz egy előadásunk a párommal Tények és tévhitek a vegán táplálkozásról címmel. Vasárnap délután 15 órakor pedig gyere el a beszélgetésünkre, hogy megtudd Hogyan legyünk egészséges veganok. A programokra az oldalunkon tudsz regisztrálni: www.vaganyveganok.hu


Vendégváró ételek - menü

Pardicsomos és spenótos Quesadillas guacamoléval

Tortilla (12 darab)
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
12 dkg szitált kukoricaliszt
2 dl meleg víz
Fűszerek (só, spenót, paradicsom, fokhagyma granulátum)
1 ek olivaolaj

Nagy tálban összekeverjük a kétféle lisztet. Hozzáadjuk a fűszereket (például: szárított paradicsom, bazsalikom, fokhagyma). A közepébe mélyedést készítünk, fokozatosan hozzáadjuk a meleg vizet. Kézzel kemény tésztát készítünk. Lisztezett felületen 3 percig gyúrjuk, vagy amíg sima lesz.

A tésztát 12 egyenlő részre osztjuk. A gombócokat sütőpapírra helyezzük, majd befedjük egy sütőpapírral, ezen keresztül nyújtjuk ki a tésztát kb. 20 cm átmérőjű körré. Ha elkészült, akkor lehúzzuk a tészta mindkét feléről a sütőpapírt.

Egy nagy, vastag aljú serpenyőt szárazon felforrósítunk. Beleteszünk egy tortillát. Amikor a széle kezd kissé felkunkorodni, megfordítjuk, és megsütjük a másik oldalát is. A paradicsomos töltelékhez paradicsomos, a spenótos töltelékhez pedig spenótos tortilla lapokat sütünk.
Elkészítési idő: kb. 2 óra

Paradicsomos töltelék (6 darab Tortillához)
1 nagy vöröshagyma
2 evőkanál hidegen sajtolt extraszűz olívaolaj
10 dkg növényi sajt
hidegen sajtolt extraszűz olívaolaj
1 teáskanál dijoni mustár
2 apróra vágott paradicsom

Felaprítunk 1 nagy vöröshagymát, majd 2:1 arányban víz és olaj keverékén, enyhén megsózva üvegesre pároljuk. Felszeletelünk 10 dkg növényi sajtot. Egy szelet puha tortillát az egyik oldalán vékonyan megkenünk olajjal és 1 teáskanál dijoni mustárral. Megfordítjuk, és a másik oldalára rétegezzük a növényi sajt felét, erre 2 apróra vágott paradicsom jön, majd rá a hagyma és a növényi sajt másik fele. A tetejére teszünk még egy tortillát, jól összenyomkodjuk, és megkenjük olajjal.

Spenótos töltelék (6 darab Tortillához)

2 gerezd fokhagyma
25 dkg párolt spenótlevél
10 dkg füstölt tofu

2:1 arányban víz és olaj keverékén, enyhén megsózva megpárolunk 2 gerezd fokhagymát, majd hozzáadunk 25 dkg párolt spenótlevelet, és jól összekeverjük 10 dkg natúr tofuval együtt ugyanúgy rétegezzük két tortilla közé, mint az előző esetben. Az olajjal megkent tortillákat sütőlapra tesszük, és előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg a tetejük megpirul, és a sajt megolvad.
A töltelékek elkészítési ideje: kb. 30 perc
A tortilla lapok megtöltésének idje: kb. 20 perc


Guacamole
1 nagy avokádó
1 finomra vágott lila hagyma
1 finomra vágott kis paradicsom
1 teáskanál citromlé
Só ízlés szerint
1 evőkanál olíva olaj
1 kevés dijoni mustár
1 gerezd összenyomott fokhagyma és koriander mozsárban összetörve

Az avokádót félbe vágjuk a héját és a magját eltávolítjuk. Az avokádót villával darabosra törjük, majd összekeverjük a hozzávalókkal. (A paradicsomot forró vízbe dobjuk, majd lehúzzuk a héját, ezután aprítjuk fel és keverjük az avokádóhoz).
A saját héjában, vagy egy pritaminpaprikában tálaljuk. Elkészítési idő: kb. 10 perc

A tálaláshoz használhatunk spenót leveleket, paradicsomot növényi sajttal töltve. Vékonyra vágott sárgarépát a mártogatáshoz.

Az összes elkészítési idő:
Kb. 3 óra


Új-zélandi pompás nyers vegán csokoládétortácska

Tészta
3 csésze nyers hámozatlan mandula (kb. 45 dkg mandula, kávédarálóval ledarálni)
25 darab magozott datolya (datolyavajat készítettem belőle kb. 0,5 dl vízzel turmixgépben)
2 ek agave nektár

Töltelék
1 avokádó
1 csésze agave nektár vagy ízlés szerinti mennyiség
½ csésze szárított kókuszreszelék (a kókuszreszeléket kávédarálón ledaráltam)
¾ csésze kakaópor
6 darab magozott datolya (1/3-ad agavéval datolyavajat készítettem)

A mandulát leturmixoljuk, majd kiöntjük egy tálba. A datolyából 0,5 dl vízzel datolyavajat készítünk, amihez hozzáadjuk az agave szirupot és összekeverjük a mandulával. Addig gyúrjuk, amíg megfelelő állagú lesz.
A kis tortaformákat (muffinsütő) először folpackkal kibéleljük, majd belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy legyen hely a tölteléknek.

Ezután elkészítjük a tölteléket. Összeturmixoljuk az avokádót, a ledarált kókuszreszeléket, a kakaóport és az agavés datolyavajat. A kakaót a datolyavajjal simára keverjük. Ezután adjuk hozzá az avokádót és legvégül a kókuszreszeléket. Ha nem elég édes, akkor még agave szirupot adunk hozzá. Végül megtöltjük a tortácskákat az isteni finom csokoládés krémmel, kivesszük a formából és kicsomagoljuk a fóliából. Kis muffinpapírban tálaljuk a közepébe egy hámozatlan mandulát nyomunk. Kb. 12 darab tortácska lesz belőle.
Elkészítési idő: kb. 1-1,5 óra

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Marton Melinda
www.vaganyveganok.hu



 
 
[4081]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


titkosrandi fej

éves
 
fotó




Tagok: Túl az 1 millión, Fotóval: 331.689


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 


/img/hirdetes/everness-INY-300x250.gif
 


 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x