Vajban párolt sertésszelet svájci rakott burgonyával
hirdetés
Címlap / Asztalra / Vajban párolt sertésszelet svájci rakott burgonyával

Vajban párolt sertésszelet svájci rakott burgonyával

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-26

Hozzáadjuk a burgonyát, a felszeletelt főtt tojást és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Egy tűzálló tálat kivajazunk és zsemlemorzsával meghintünk.  


Rendezvénynaptár
sertéscomb
50 dkg
liszt 4 dkg
vaj 12 dkg
burgonya 1,2 kg
tojás 4 db
tejföl 2 dl
főtt tojás 2 db
zsemlemorzsa 5 dkg
Pannónia sajt 20 dkg
szerecsendió
őrölt fehér bors, só

Elkészítése:
A sertéscombból négy szeletet vágunk, kiverjük, megsózzuk és lisztbe mártva, forró vajban elősütjük. Fedő alatt, kevés vízben puhára pároljuk. Közben a burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk és karikákra vágjuk. A tojások sárgáját 8 dkg vajjal kikeverjük, hozzáöntjük a tejfölt, sóval, reszelt szerecsendióval, őrölt fehér borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a burgonyát, a felszeletelt főtt tojást és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Egy tűzálló tálat kivajazunk és zsemlemorzsával meghintünk. Az alján szétterítjük a burgonya felét, és rászórjuk a lereszelt Pannónia sajt felét. Ezután a megmaradt burgonyát a tetejére simítjuk és a maradék sajttal megszórjuk. Közép meleg sütőben megsütjük. Tálaláskor a kockára vágott rakott burgonya mellé helyezzük a párolt húst, amelyet saját vajas mártásával meglocsolunk.



 
 
[ 7095 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x