Lyoni párolt hagymás sertésborda sajttal
hirdetés
Címlap / Asztalra / Lyoni párolt hagymás sertésborda sajttal

Lyoni párolt hagymás sertésborda sajttal

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-30

A megtisztított burgonyát vékony karikákra vágjuk, majd bő, forró olajba tesszük, de nem sütjük meg egészen, csupán annyira, hogy a burgonya üveges maradjon 


Rendezvénynaptár
sertéskaraj
50 dkg
liszt 4 dkg
vaj 10 dkg
burgonya 80 dkg
olaj 2 dl
póréhagyma 20 dkg
zöldpetrezselyem 1 cs.
húsleves 1 dl
Pannónia sajt 15 dkg
borsikafű, só

Elkészítése:
A sertéskarajból levágott négy szelet húst kiverjük, megsózzuk és mindkét oldalát lisztbe mártjuk. Forró vajba téve kisütjük. A megtisztított burgonyát vékony karikákra vágjuk, majd bő, forró olajba tesszük, de nem sütjük meg egészen, csupán annyira, hogy a burgonya üveges maradjon. Ekkor az olajból kiszedjük és jól lecsepegtetjük. A póréhagymát vékony karikákra vágjuk. Serpenyőben vajat hevítünk, ebben a hagymát megfonnyasztjuk. Egy tűzálló edényt kivajazunk, szétterítjük benne a burgonya felét. Erre helyezzük a megsült hússzeleteket, majd betakarjuk a hagymával és a burgonya megmaradt részével. Megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel és borsikafűvel. Kb. 1 dl húslevest öntünk rá és az egészet befedjük a hajszálvékonyra szeletelt Pannónia sajttal. 3-4 dkg olvasztott vajjal megöntözzük és fedővel, vagy alufóliával letakarva közepesen meleg sütőbe tesszük. Amikor a levét elfőtte, a fedőt levesszük és addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. Ízlés szerint tálalhatjuk csemege uborkával, vagy párolt káposztával.




 
 
[ 5413 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x