Energia: pusztít vagy épít életedben? - A tűz elem, az erőcsakra...
Címlap / Otthon / Energia: pusztít vagy épít életedben? - A tűz elem, az erőcsakra és a térrendezés összefüggései

Energia: pusztít vagy épít életedben? - A tűz elem, az erőcsakra és a térrendezés összefüggései

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Vajon mi lehet a közös a tűz elemben, az élénk színekben, a nyárban, az USA-ban, és életed alakulásában? Apró szimbolikus összefüggések, amelyek nagy ráhatásokat eredményeznek. Tudatosság egy jobb, élhetőbb életért!  

A tudatos ember vállalja a felelősséget, hogy a Föld bolygó állapota olyan, amilyenné mi emberek tesszük!

A ház középpontjáról már a korábbiakban írtam, kiemelném mégis a tűz szerepét ezen a helyen a lakásban. A tűz, ha megfelelően kordában van tartva melegít, a szeretetet és a örömöket jelképezi, a szabadon terjedő tűz pusztít. Gondoljunk a kandalló vagy a szalonnasütőben lángoló tűz melegére, s ezzel ellentétben egy erdőtűzre, amelyet hatalmas erőfeszítés árán tud csak az ember megfékezni. A nap erejét az ember egyenlőre nem tudja szabályozni (sajnos rossz irányban mégis hat rá az ember – globális felmelegedés) , vagyis tudnánk, ha megváltoznánk mi magunk. Hogy jön ez ide?- tehetjük fel a kérdést magunkban. A Föld, a természet állapota az emberek testi-lelki-szellemi állapotát tükrözi vissza. Tehát a szélsőséges időjárási helyzetek: hatalmas esők, viharok, pusztító szárazság és elviselhetetlen napsugárzás mutatják, hogy a harmónia felborult az emberben  és környezetében. 
 
Ahogy vizsgálhatjuk, mérhetjük az ember csakráinak állapotát, úgy a Föld energetikai állapotát is megfigyelhetjük. A Föld erőcsakrája a Amerikai Egyesült Államokban található, ahonnan nap mint nap hallunk híreket a szélsőséges időjárási helyzetekről, amelyek a szélsőséges viselkedési formákat jelképezik. Mivel az erőcsakra országa a világ vezető hatalma (mivel még az erőcsakra energiái a legerősebbek) , nagyon sok múlik azon, hogy ebben az országban „felébrednek –e az emberek”. Itt most nem a környezetszennyezés megállítására ill. a környezetvédelemre gondolok, hanem arra, hogy a Föld megtisztulásáért az ember felelős. A tünetek kezelése nem elég, az embernek kell változnia, fejlődnie és akkor a természet is helyreállítja önmagát. Az anyagi értékeken túl kell látni és a feltétel nélküli szeretet útján kell elindulni. A továbblépést a szívcsakra energiáinak felerősödése hozhatja.
 
Most fejtsük ki a csakrák szintjén, hogy mit jelent a világban az erőcsakra dominanciája. Ez az erőközpont akkor alakult ki már az őskorban, amikor az ember többet akart, már nem elégedett meg azzal, hogy a törzs egyenrangú tagja, hanem ő maga, egyedül kívánta, kívánja ma is bebizonyítani, hogy mire képes. Az ego, az egyéniség kibontakozásának időszakát éljük, fontos az embereknek az önbecsülésük felépítése. 

HarmoNet tipp: Melltartóval a szívcsakrára! - Szexis gyógymódok színes alsóneműkkel >>

Ha ez a csakra kiegyensúlyozottan működik, akkor az ember magabiztos, eléri céljait, de nem minden áron. Gondolkodás, odafigyelés előzi meg cselekvését, egyéni akaratát nem érvényesíti tűzön-vízen keresztül. Az erőcsakra az életenergia központja, éppen ezért meghatározó, hogy kiegyensúlyozott legyen működése. 

Sajnos ma az a tendencia jellemző, hogy túlműködik. Ennek jelentései:
  • rációval irányítunk,
  • minden ellenőrzés alatt kívánunk tartani,
  • belső elégedetlenségünkből fakadóan önigazolást keresünk,
  • bizonyítási vágy, megfelelni akarás,
  • ingerlékenység, hirtelen harag,
  • hatalomvágy,
  • a karrierért mindent megteszünk, (legtöbbször a család rovására)
  • túlfeszített állapot, kapkodás, türelmetlenség,
  • erős ego.

Gondolkodjunk el, ha ezen a gondolati szinten működik az emberiség, hova vezethet. Nagyon egyszerű a dolgunk, mert nézzük meg az elemek egyensúlyát a természetben és azok szimbolikus jelentéseit. A tűz energiája az örömöket jelképezi. Mindannyian érezzük, hogy ez az energiaforma nem kiegyensúlyozottan működik.


Nyáron mást se hallunk, minthogy 11 és 15 óra között ne menjünk a napra, a nap más időszakaiban is csak megfelelő védelemmel az erős sugárzások miatt. 10-15 évvel ezelőtt még nem volt a nap sugárzás ilyen veszélyes, ha így folytatjuk lehet, hogy 10 év múlva már csak a kora reggeli és esti órákban lehet majd kimenni vagy csak védőruházatban. Mit jelképez ez a folyamat szimbolikusan? A túlzott örömhajhászást és az erőcsakra túlműködését mutatja. A természet így jelez és kényszeríti az embert arra, hogy visszavonuljon és gondolkodjon, változtasson. A túlságosan kifelé fordulást, extrovertált életmódot, külsőségek hangsúlyozását ellensúlyozza az, hogy be kell mennünk a nap bizonyos óráiban. A ház belső értékeink tükre, tehát a természet arra kényszerít, hogy visszavonuljunk és belső világunkkal foglalkoznunk, mert ez az igazi fejlődés útja. 



Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon





 
 
[ 9570 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x