Készítsünk hűség talizmánt!
Címlap / Ezotéria / Készítsünk hűség talizmánt!

Készítsünk hűség talizmánt!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-17

Ha úgy érzed, hogy kedvesed megcsal - netán biztos vagy ebben - vagy az zavar, hogy túlságosan féltékeny természetű vagy, fontos, hogy vonzerődet és önbizalmadat megerősítsd. Ebben jó segítség lehet egy saját hangolású talizmán. 

Ahhoz, hogy megértsük, hogy a hűség, illetve a talizmán mire valók, először is legyünk tisztában az alapfogalmakkal.

A talizmán középkori görög nyelvből (to telesmo) az arab nyelvbe átültetett szó, természetfeletti óvóeszköz értelmében. A keleti néptől vették át e szót az európaiak is. Rokon szó az amulet. A talizmánba helyzett erők egy adott cél érdekében fejtik ki hatásukat viselőjükre, vagy annak környezetére. A talizmánt hordhatjuk magunknál, magunkon, vagy tarthatjuk egy bizonyos helyen, ami az adott területtel kötődik, például ágyban autóban, egy ruha bélésébe varrva, stb. A leggyakoribb talizmán ékszer formájú, vagy talizmán zsákocskában viselt tárgy.

A. J. Christian a hűségről
"A valódi Hűséget csak akkor élhetjük át, ha rádöbbenünk, hogy az emberi hűséggel csak marionettbábuk maradunk az egonk kezei között, mert hát senkihez sem lehetünk hűségesek, csak saját magunkhoz. S ha már képesek leszünk önmagunkkal szemben a hűségre, akkor képesek leszünk őszintén, valóban megélni mindazt, ami vagyunk. S ekkor a Hűség, a korlátlan Hűség egyszer csak megjelenik bennünk, egyszer csak felfakad a szívünkből. Nem akarunk majd birtokolni senkit: annak következtében, hogy őszintén képesek leszünk megélni az érzelmeinket, mi magunk leszünk a Hűség. S ebben a pillanatban nem fogunk értelmetlen ígéreteket tenni, és nem fogunk követelőzni. S mivel a Hűségben nincsenek elvárások, ekkor tapasztaljuk meg a valódi Barátságot - amikor az érzés belőlünk fakad, nem pedig az egonk akarja megkapni mástól - akárcsak a valódi Szerelemet, amikor eszünkbe sem jut a birtokolás, amikor eszünkbe sem jutnak azok a szavak, hogy „te” vagy „én”, mert a Szerelem belőlünk fakad, nem pedig az egonk akarja megkapni mástól."

Ahhoz, hogy ezt az állapotot elérjük, a belső önfejlesztő gyakorlatokat segítő tárgyat - talizmánt, vagy amulettet - készíthetünk magunknak.

Nincs állandó recept!
Arra, hogy miket tartalmazzon a talizmán zsákocskád, vagy milyen ékszert készíttess, nincs állandó recept, csupán abban segíthetünk, hogy a legmegfelelőbb hozzávalókból válogathasd ki a neked valót. A legjobb, ha úgy választod ki a hozzávalókat, hogy páros gyertyát égetsz - egyet magadnak egyet a párodnak - és a gyertyák előtti meditáció során behívod azokat a tárgyakat, melyek éppen neked valók. Lehet, hogy egyetlen nemeskő, vagy egyetlen főzet, fűszer, elixír lesz ami neked a legjobb, de az is lehet, hogy több dolog kombinációja kell neked. Talán a legnehezebb rész, hiszen meg kell érezned, hogy mi az ami pont neked használ.

Figyelem! Soha ne vásárolj készen vett amulettet, vagy ha veszel is, hangold be saját magadnak. A bolti amulettek önmagukban semmilyen hatással nem bírnak. Az erőt mindig magad rakod bele.

Amulettek nemeskövekből
RUBIN - Az Oroszlán, valamint a Bak az asztrológiai párja. Erő, hűség és bátorság a fő minőségei. A rubin fókuszálja az okkult energiákat. Megvéd a bájtól, segélyt nyújt a szerelemben és a szenvedélyekben. Legjobban a Rák, az Oroszlán vagy a Bak jegyében született emberek tudják használni. Aktivizálja a szenvedélyt, az erőt, a győzni akarást. Élénkíti a szívet és a szexuális energiát.
GYÉMÁNT - Asztrológiai párja az Oroszlán és a Kos. Vonzza az erőt, a gazdagságot és a barátokat. Úgy tartják, kiválóan elsimítja az ellentéteket a veszekedő felek között. Ez a kő a nyugalmat, a hűséget, a bőséget szimbolizálja. A legdrágább drágakő, de ez a leghatásosabb a féltékenység-hűség energiák kezeléshez. Legjobb ékszerbe foglalni, nőknek ezüst, férfiaknak arany ékszerbe.
SMARAGD - féltékenység és mélyen izzó szenvedély jellemzik, nem véletlen ilyen szemű a féltékenységet jelképező szörny is. Igen drága, viszont nagyon hatásos!
TIGRISSZEM - barnás-sárga színekben csillog, aszerint változtatja a színét és a fényét, ahogyan forgatjuk. A lép betegségei ellen hatékony, szerencsehozó kőnek is tartják. A tigris és az oroszlán energiáját hordozza, ezért önbizalmat ad.
MAGNETIT - mágnesként vonzza hozzánk a kedvest, erősíti az önértékelés és az önbizalmat. Növeli a vonzerőt. (Általában ez nem túl drága ásvány!)

Amuletthez illő fűszer - a rozmaring
A néphitben a rozmaring az emlékezés, a tisztaság, a hűség virága. Sok népdalban is énekelnek róla. Nézzünk erre példát:

Ha bemegyek a szentmihályi blankettbe,
Rozmaringot tűzetek az ingemre,
Rozmaringnak ágai, nem akarnak hajlani,
Nem akar a régi babám szeretni
Amoda le van egy erdő, jajj de nagyon messze van,
közepében, közepében két rozmaring bokor van,
egyik hajlik vállamra, másik a babáméra
így hát kedves kisangyalom tiéd leszek valaha
Kiskertemben rozmaringot ülettem,
Este-este hiven meg is öntöztem,
Mégis elhullott a levele,
Árva, kinek nincs szeretője.
Jó dolog lehet rozmaring ágacskát horani magunknál, eselteg rozmaringot és a fentiek közül kiválasztott bármely illő követ áztatni 5 éjszakán át tiszta alkoholban, és ezt az alkoholt egy kis tiszta üvegcsében magunknál tartni. Ez az ital egyben elixír is, tehát ha ebből kortyolunk a kedvessel, a hűség tartós maradhat.

Tedd személyessé az amulettet
Ha úgy döntesz, hogy nem ékszert készíttetsz nemeskővel, hanem inkább zsákocskába rakod a szombólumokat, a rozmaring ágacska, a nemeskő mellé készíthetsz egy személyes lapot is. Egyszerűen fogj egy fehér lapot és vágj ki, és ragassz fel, rajzolj, fess olyan jelképeket amelyek számodra általában a hűségről szólnak. Segyt, haelképzeled milyen tulajdonsávai vannak annak az embernek aki hűséges, és ehhez választasz jelképeket. Lényeges, hogy ne egy konrét személyhez, hanem magához az érzéshez kötődjön az amuletted.

Rozmaringbor a hűség itala
Ez a recept a népgyógyászatból és a népi babonavilágból ismert. Egy liter édes fehérbort használjunk. A bor aljába helyezzünk egy 3-4 cm hosszú rozmaring ágacskát, és 2 evőkenál mézet. A bort helyezzük néhány napra sötét, hűvös helyre, majd naponta egy-egy decit kóstolgassunk el belőle. Szíverősítő, szerelem-hozó erejű elixír, melyből ha a kedvesnek kiszemelt embert megitatjuk, az - a néphit szerint - szerelemre lobban irántunk.

Komáromi Aanna - tanácsdónk várja azok kérdéseit akik talizmánt szeretnének

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 11242 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x