Nézz a körmére és tudd meg milyen szerető! (Titkos körömjósda...
Címlap / Ezotéria / Nézz a körmére és tudd meg milyen szerető! (Titkos körömjósda képekkel!)

Nézz a körmére és tudd meg milyen szerető! (Titkos körömjósda képekkel!)

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-02

A körömre van írva az öröm! Mármint a szexuális... Merész kijelentés, bár nem teljesen alaptalan, hiszen a tenyér titkai, az emberi élet kézbe rajzolt térképe már Krisztus előtt kétezer évvel is felkeltette őseink figyelmét. De miről árulkodik e testrészünk, s mitől kap ilyen kitüntetett szerepet?  

Kétség sem férhet hozzá, hogy a kéz a benyomáskeltés nagyon fontos eszköze, hiszen kézfogáskor vagy egy röpke beszélgetés során is gyakran téved tekintetünk e beszédes testrészre, s annak küllemére. Akár nő, akár férfi körmét látjuk, az első randin jó lehet tudni, vajon érdemes-e a következőt is kivárnunk, vagy lépjünk gyorsan tovább? Még jó, hogy nem egyforma mindenki szexuális étvágya!

Segít a tenyérjós - szexi körmök nyomában!

Gondoljunk csak arra, milyen benyomást tesz ránk például az az állásinterjúra jelentkező hölgy, akinek töredezettek vagy ne adj’Isten tövig rágottak a körmei, vagy milyen gondolatok fészkelnek be fejünkbe, ha szívünk választottja gyászkeretes körmökkel környékezi meg kezünket. Most jóval tovább mehetünk az általános benyomásnál. Segít a tenyérjós!

A kézelemzők figyelmét sem kerülik el a legapróbb részletek sem, hiszen nem csak a kéz, az ujjak hossza és formája, bőrünk textúrája, valamint tenyerünk titkos jelei árulnak el fontos információkat rólunk, hanem körmeink is. A körmök formája, színe és elváltozásai ugyanis egészségi állapotunkon túl személyiségjegyeink kifecsegői is lehetnek.

Nézzünk most néhány jellegzetes körömformát és a hozzájuk kapcsolódó tulajdonságokat, jellemvonásokat.

Széles körmök

Ezek a körmök nyitott, kiegyensúlyozott személyiségről árulkodnak, aki az életet optimistán szemléli. A széles körmök egyúttal azt is jelzik, hogy a tulajdonosuk egészséges idegrendszerrel és erőteljes vitalitással rendelkezik.
Akinek azonban ilyen körmei vannak, annak egyrészt figyelnie kell arra, hogy óvakodjon a szélsőségektől, melyre igencsak hajlamos; másrészt tartsa szem előtt mások igényit és kéréseit is, hiszen nem csak körülötte forog a világ.
Szexuális vonatkozásban: Jó tudni, hogy ha a köröm széles, ám pici, akkor az illető hajlamos az erőszakra. Ez nem jelenti feltétlen, hogy üt és ver, de lehet, hogy nem finomkodik, rögtön a tárgyra tér, ha szexről van szó. Ha pedig a köröm szélesebbnek bizonyul, mint a hossza, akkor kerüljük el nagy ívben ezt a személyt, mert haragos, perlekedő emberrel van dolgunk, aki akár a szex után még bosszút is forralhat ellenünk. Kihasználó természetű, gyakran agresszív személy.

Hosszú, mandulaformájú, keskeny körmök

Kétség sem fér hozzá, e körmök tulajdonosának jellemvonásai közt a kellem és a báj előkelő helyen szerepel: számára a szépség és az esztétikum mindenek felett áll. E körmökhöz egyébként finom tapintású bőr társul és tulajdonosa többnyire olyan szakmában dolgozik, ahol nem kell kimerítő fizikai munkát végezni.
Kapcsolatait illetően azonban tisztában kell lennünk azzal, hogy a hosszú, keskeny körmök viselője, már-már idealisztikus elvárásokat támaszt partnerével szemben, hiszen a tökéletesség iránti vágy hajtja. Ezen a területen tehát nem ártana némi önismeretre szert tennie, s kifejlesztenie magában a türelmet és toleranciát másokkal szemben.
Szexben: Nagyon finnyás. Tőle aztán ne várjunk vidám fuvolaszólót, vagy szilvamagozást már az első randi után, sőt még a sokadik után sem. A tökéletes testekre hajt, de ha a magáé nem az, akkor csak sötétben csinálja. "Jaj drágám, pattanás van a popsimon, oltsd le a villanyt" - hallhatjuk tőle. Ez a vágyunk?

Kifelé szélesedő körmök

Ennél a típusnál a köröm rövid, alapja keskeny. Tulajdonosa egészen apró nézeteltérések miatt is dühbe gurul, hamar felidegesíthető és ilyenkor hajlamos védekezőállásba helyezkedni. Természeténél fogva könnyen sérülhet ezekben a helyzetekben, ez pedig hamar felemészti energiáit. Kritikai hajlamát viszont nem árt kordában tartania, mert kapcsolatai fogják megsínyleni fejlett kritikai érzékét.
Jó hír viszont, hogy személyiségjegyeiből fakadó pozitív tulajdonságát - az analitikus, elemző hajlamot - kiválóan kamatoztathatja apró részletekkel foglalkozó munkákban, kutatótevékenységekben.
Szexualitásban: Nagyon alapos! Ha egyszer azt írták a "szexbibliában" hogy egy jó előjáték 20 perc, akkor az nála annyi ideig fog tartani, se több, se kevesebb. Nehezen figyeli a partner reagálásait, de nagyon jól tanítható. Ha azonban egyszer megtanulta a leckét, a lehető legjobb szerető lesz belőle. Nagyon nehezen szakít. Hűséges.


 
 
Szögletes körmök

Tulajdonosa lelkes típus, aki azonban hajlamos túlzásokba esni. Jellemzője, hogy erőteljes kíváncsiság hajtja, ám természete gyakran az alkalmazkodóképesség hiányáról tesz tanúbizonyságot. Aprólékos ember, ám a kritikát nehezen viseli. Ő az aki "kikaparja a gesztenyét" - hiszen körömformája erre predesztinálja. Sikerre született és egy idő után meg is valósítja azt. 
Ha a köröm keskeny, akkor ridegebb, távolságtartóbb, ha szélesebb, akkor vidám, lelkes jellem.
Szexualitásban: Mindig kitalál valami újat. Ez néha jó lehet, de néha csak a lepedőakrobatika kedvéért változtat. Lehet csapodár jellem is, csapodársága a kiváncsisága miatt lehet jellemző rá. 


Rövid körmök

Ideges természete hajlamossá teszi a temperamentumos és néha bizony kiszámíthatatlan viselkedésre. A rövid körmök viselője törekszik a tökéletességre, olyannyira, hogy hajlamos lehet perfekcionizmusra is. Épp emiatt, könnyen türelmetlenné válik azokkal szemben, akik nem tudnak megfelelni az ő magas elvárásának. 
Ezeknek az embereknek tehát meg kell tanulniuk hidegvérűnek maradni a nézeteltérések során és törekedniük kell arra, hogy ne csak saját szemüvegükön keresztül, hanem nagyobb perspektívából igyekezzenek szemlélni a dolgokat. 
Szexben: itt nincs szükség a hidegvérre, bátran belebonyolódik akár egy egyéjszakás flörtbe is, ha úgy hozza a sors. Imád szeretkezni, de ebben is maximalista. Éppen elég, ha a partner tökéletes. Ha nem az, majd ő azzá teszi... 


Lerágott körmök

Egyértelműen ideges természetre, elfojtott agresszióra utalnak a lerágott körmök. Kisgyerekeknél különösen komolyan kell venni, ha felfigyelünk e kényszeres szokásra. Többnyire valamely környezetében élő fontos személynek szól körömrágása, akivel szemben nem tudja akaratát érvényre juttatni.
Felnőtt korban a legcélravezetőbb, ha a körömrágás problémájával küszködő egyén megtanulja felismerni azokat a körülményeket és helyzeteket, amelyek e szokásra késztetik, majd igyekszik helyettük egy kevésbé fájdalmas alternatívát találni (pl. légzéstechnikák), amelyek segítenek lenyugodni és csökkenteni a feszültségszintet.
Szexualitásban: bizonytalanság, idegesség, mely akadályt képez a szexben is. Az ilyen ember teljesíteni akar az ágyban, ami a saját örömének útjában áll. Ha sikerül ellazítani, oldott állapotba hozni, csodálatos szerető, de ha nem, akkor bizony végiggörcsöli az egészet. 


Beszakadásra hajlamos körmök

Idegrendszeri gyengeséget jelezhet, illetve arra figyelmeztetheti tulajdonosát, hogy mostanában keveset aludt. Táplálkozzon egészségesen!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 14514 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x