Baleset ért? Fejtsd meg mit üzen a tested!
Címlap / Ezotéria / Baleset ért? Fejtsd meg mit üzen a tested!

Baleset ért? Fejtsd meg mit üzen a tested!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-24

Egy-egy véletlennek tűnő baleset is figyelmeztethet arra: rossz irányba haladsz, át kell gondolnod életed néhány területét. Pszichoszomatikus lábtörés? Igen, létezik! Segít az ezoterikus közelítés!  

A betegségek a lélek üzenetét közvetítik- ahogy sorozatom előző részében bővebben kifejtettem már. De most essék arról is szó, hogy miért pszichoszomatikus eredetűek bizonyos balesetek, melyek egészen más jellegű problémának tűnnek első olvasatra.

Gyógyszerrel elnyomás

Az emberek többsége abban a (tév)hitben él, hogy a betegségeknek csak fizikai okai lehetnek. A Magyarországon szinte népbetegségnek számító bajok (pl. a szív- és érrendszeri problémák, stb.) okát elsősorban az egészségtelen életmódban vélik felfedezni a modern orvosok és a hétköznapi ember egyaránt, ami részben helytálló.

 


Emiatt aztán a hagyományos orvoslás megmarad a fizikai szinten, csupán gyógyszerekkel kezeli a bajt, ami csak a tüneteket szünteti meg; de azokat sem mindig sikeresen, mert nem képes lehatolni a probléma gyökeréig. Mivel azonban a test nem választható el a lélektől, a teljes gyógyulás csak úgy érhető el, ha mindkettőt egyszerre kezelik.

A betegség minden esetben egy egyensúlyvesztést jelent, amit ha nem sikerül lelki úton megoldani, a test teszi meg helyette saját szintjén. Éppen ezért azt tapasztaljuk, hogy ha nekifogunk feldolgozni lelki problémáinkat, a test is elkezd egyre kevesebb tünetet mutatni.
 

Lelki postás


Véleményem szerint bármilyen betegség illetve baleset esetén – természetesen vannak kivételek, melyről a sorozat következő részében írok – foglalkoznunk kell a lélek üzenetével is. Különösen a „derült égből villámcsapásként” érkező történésekkel kell nagyon figyelmesen bánnunk, mivel azok hirtelen és jelentős mértékben megváltoztatják mindennapjainkat. Bizonyos esetekben akár szobafogságra is kényszerítenek, mely arra késztethet bennünket, hogy elgondolkodjunk, mit is tehetnénk másképp. Nyilvánvalóan akkor is tanácsos ezt tennünk, ha nem hirtelen jött betegségről van szó, hanem már rég küzdünk vele.
 

A betegség mint tanulószoba


A betegség értelmezése azért fontos, hogy előmozdítsa az egyéni fejlődést és a tisztánlátást. S mivel mindenkinek saját, egyéni belső világa van, ezért kizárólag csak az egyénre érvényes elemzés segíthet. Lényeges tehát a személyes tényező vizsgálata, mert nincs két teljesen egyforma szívritmus-zavar, csak olyan személyek, akiknek hasonló a diagnózisa.

Másrészt, minden betegség egy bizonyos mintaszerűséget képvisel. A kórképek feladatokat határoznak meg, nem pedig büntetések. Blaise Pascal, francia filozófus szerint: „A betegség az a hely, ahol tanul az ember”. Tehát csupán arról van szó, hogy a betegség által felszínre került feladatokat meg kell oldani, semmiképpen sem büntetésként vagy ítéletként jelennek meg.
 

Eltört láb, betört élet


Egy lábtörés esetén például megállapítható, hogy annak ellenére, hogy sokan csak szerencsétlenségnek tartják; valójában hirtelen megkérdőjelezi az ember cselekvésmódját, útjának irányát, mivel az addig megszokott útvonalak egy pillanat alatt megszakadnak. Érdemes rekonstruálni a balesetet, majd értelmezni az üzenetét saját élethelyzetre vonatkozóan. Észre kell venni, hogy a baleset tulajdonképpen betört az ember életébe, és ahelyett, hogy a baleset által kerülne változatosság az életünkbe, inkább a saját kreativitásunkat kell előszedni, és önként gondoskodni a változatosságról. A láb szimbolikus jelentése: mozgás, helyváltoztatás, haladás, állóképesség, stabilitás, önállóság, kitartás, egyenes járás. Tehát, ha a lábat éri sérülés, érdemes az élet ezen területein jobban elgondolkodni.
 

A belülről gyógyító orvos


A rehabilitáció, vagyis a teljes gyógyulás szó szerinti jelentése: újra beköltözni. Más szóval: a lélek újra elfoglalja „házát”, a testet, mely csak úgy lehetséges, ha szerveinket tudatosan új energiával, élettel töltjük meg.  Hangsúlyozom, hogy a teljes gyógyulás nem csak az orvoson és a kezelés módján múlik: hihetetlenül fontos, hogy saját lelkünket megismerve megtaláljuk belső orvosunkat, és együtt tudjunk vele működni, mert az egészséges állapot eléréséhez tömérdek önerő szükséges. Hatalmas tévedés lenne azt elvárni, hogy a gyógyszerek illetve a fizikai síkon való gyógykezelés önmagukban meghozzák a kívánt eredményt. A sikeres gyógyuláshoz meg kell fejteni a lélek üzenetét.

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 22238 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x