HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-05-23
Címlap / Ezotéria / Transzba esés Madonnával: misztikusok és mágusok útja

Transzba esés Madonnával: misztikusok és mágusok útja

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-05-23

Templomok misztikus csendjében és harsogó vad bulikban mindig van valaki, aki az ember misztikus célját kívánja megtalálni: egyesülést a mindenséggel, a teljes emberi megvalósulással. Madonna sok dalában szól erről a futásról, menekülésről az egónk lármája elől.  

 

Futottam a fa tetejére, az égbe,
Ki a tóhoz, az esőbe, mely áztatta a hajam
És átáztatta a cipőmet és a bőrömet,
Elrejtette könnyeimet és félelmeimet.
Futottam az erdőbe, futottam a fákhoz.
Futottam, futottam, kerestem önmagam
(Madonna: Mer Girl – Ray of Light 1998)

Közeledés a középpont felé
Ám a misztika nem azonos a folyamatos alkotás okozta kábulattal. A misztika gyakorlatában a tanítvány fokozatosan közeledik a középpont felé. A misztika mester – tanítvány-állapot, ahol nincs helye kilépésnek, egyéni fájdalmak kiélésének. A vezető vigyáz, nehogy hamis érzelem-zsákutcába tévedjünk. Az érzelmek a múlandóság hamis érzéki képeit vetítik elénk, új bonyodalmakat eredményeznek.

A vágy, a művészi alkotás volt egykor a földi testbe lépés indítója. Egy-egy sejtett érzés, fogalom anyagi formát öltött, és megszülettek Vénusz, Árész márványformái. A misztika az elmében megalkotott formákat lebontja, a gyakorlás minden órájában létrejön a születés és a tudatos halál.

Művészi alkotás
Transzban vagyok
Kozmikus rendszerek egymásba fonódnak,
Asztráltestek csepegnek, mint a bor.
Az egész természet apad és áramlik,
Üstökös repül az égen.
Megmagyarázhatatlan, hogy miért:
Így történik az alkotás
(Madonna: Impressive Instant  - Music 2000)

Gyakorlás
A gyakorlás idején a világot úgy vesszük tudomásul, ahogy van. Nem rokonszenves és nem ellenszenves semmi. Hideg és meleg páros ellentétet alkotva tartja egyensúlyban a világot. A szakadás és a harc a létesülés és sokasodás nyomán keletkezett. A hatalomvágy, nem tudás, elkülönülés megszűnik, a gyakorlat végén, mint minden más. Nem akarok megtartani semmit.

Az ókori egyiptomiak az atlantiszi hagyományok örökösei koruk kiváló mágusai voltak, akik az értelem vonalán hatoltak a fizikai test titkaiba. Megtanultak uralkodni démonjaik felett. Mágusokként életre keltették magukban az ideavetítés teremtő erejét, megismerték az oldás és kötés állapotát.

Mágia
Míg a misztika befogadó, nőies elem, a mágia teremtő, férfias. A misztikus tégelyben az akarat által fog megszületni az új létforma. Amikor a misztikus akar, akkor mágia születik. Minden, ami körülöttünk van, mágikus energiából született. A vagyon is, a szolgaság is, a hatalom is akaratból jött létre. Gondolkodó akaratból. Csak nem lett lebontva. Kitartó akarat szülte meg a messze hordó fegyvereket, hozott létre hatalmas hierarchikus birodalmakat.

A mágia erő, az ember lelkében lévő határtalan energia, mely aszerint fekete vagy fehér, hogy mennyire hatja át az erkölcsiség. A Kozmikus Tudatosságból merített képzeletvarázs tart fogságában mindnyájunkat. Ámde éppen a sokasodás által új víziók születnek, s most már ezeknek az egyensúlyával is számolni kell.

A fegyverekkel szemben nem állhatunk meg fegyvertelenül, szembe se szállhatunk velük; de más irányból felvehetjük a harcot. A híradástechnika, az Internet képes összekapcsolni a világot, és nehezen születhet meg olyan döntés, amelyről néhány napon, órán belül ne érkezne információ.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[2958]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
/img/hirdetes/everness-partnerprogram_banner_300x250-anim.gif
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x