5 ostoba babona a szexről - el ne hidd!
Címlap / Ezotéria / 5 ostoba babona a szexről - el ne hidd!

5 ostoba babona a szexről - el ne hidd!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

Vannak olyan szex-hiedelmek, melyekről hiába bizonyosodott már be ezerszer, hogy semmi valóság alapjuk nincsen, mégis a mai napig tartják magukat a köztudatban.  

A szex babonák
A népi megfigyelések időnként helytállóak, de vannak, amikor semmi közük nincs a valósághoz. A szerelemben, a szexben különösen sok furcsaságot állítottak eleink - talán a vallás, talán a tudatlanság állhatott ennek hátterében.

1. A szex megvonása okozza a pattanásokat - HAMIS!
A szexuális élet megkezdése előtt, kamasz korban a hormonrendszer változása okozza a pattanásokat. A hormonrendszer harmonizálódik a felnőtt korban, a pattanások akkor is elmúlnak tehát, ha valaki nem él nemi életet, és akkor is előjöhetnek, ha rendszeres nemi életet él. Szoros kapcsolat nem áll fenn a pattanásos bőr és a szex között.

2. Akinek hosszú az orra, nagy a szerszáma - HAMIS!
Ebben még ma is sok nő hisz, pedig egy az USA-ban végzett kutatás bebizonyította, hogy sem a cipőméret, sem az orr mérete nincs szoros összefüggésben a férfi péniszének méretével. Ez mindenesetre jó PR az egyébként sajátos arcú, nagy orrú pasiknak.

3. Régi babona szerint, aki önkielégítést végez, annak nemhogy csak nem lesz később a párkapcsolatban orgazmusa, de még a keze is leszárad, vagy a gernice lesorvad. - HAMIS
Semmi baja nem lesz annak, aki ökielégítést végez, nem fog elsorvadni a gernice, sőt az orgazmus készsége is inkább jobb lesz, mint elmúlik. Hogy miért? Mert jól fogja ismerni saját testét, és tudja segíteni a partnerét abban, hogy orgazmushoz juttassa.

4. Ha a férfi rosszul teljesít az ágyban, a nő a hibás! - HAMIS
Ez nem csupán hamis, hanem önző is. A XVIII. században a vallási elnyomás idején a nők orgazmusa szégyenletes, tiltott dolog volt, a férfi teremtő erjét pedig az egekig magasztalták. Ez a hiedelem valószínűleg azóta tartja magát. Az ilyen férfiak nagyon önzőek, az hiszik, hogy a nőnek kell mindenben kényeztetni a férfit. Többnyire nem csak az ágyban, hanem a háztartás vezetésében, és a gyermeknevelésben is.

5. Az a nő, akinek az első szexuális kapcsolata nem sikerült jól, annak már többé sosem lesz orgazmusa. Lehet, hogy frigiden éli le az életét. - HAMIS
Sajnos a hiszékeny, babonás nőknél ez mély sebet hagy, és már eleve gátlásosan állnak hozzá egy kapcsolathoz, és szorongva bújnak ágyba partnerükkel, pedig ez tényleg csak babona, vagy rossz tévhit.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 9819 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x