Két kultúra, egy család - Zsidó a párom!
Címlap / Ezotéria / Két kultúra, egy család - Zsidó a párom!

Két kultúra, egy család - Zsidó a párom!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-20

Sokan kedvelik az attraktív, szellemes, szorgalmas zsidó fiatalokat. Olyannyira, hogyha valaki Magyarországon felmérést készítene, számos félzsidó házasságot találna, ahol kiválóan megértik egymást a házasfelek, de máig se kaptak egyházi áldást a házasságukra. Miért? 

A Pesti Jesiva családi hétvégét rendezett Ráckevén, s miközben a gyermekek szabadon játszhattak ezer meg egy játékkal a Kék Duna Wellness Hotel egész területén, az érdeklődő felnőttek választ kaphattak kérdéseikre. „A rabbi (mindenkinek!) válaszol.” Kérdezzétek bátran!


A csodás Duna-parti palotába külön autóbusz szállította Budapestről az érdeklődőket.
Az autóbusz hátsó része tele volt gyerekkel. Bemutatkoztunk egymásnak, mert engem még nem ismertek. Ezek a kisgyerekek roppant udvariasak: megbíznak a felnőttekben, s mivel mindenkinek vannak testvérei, egymással is testvériesen viselkednek. Szeretnek egymás társaságában lenni. Három nap alatt egyetlen durva bántásra se került sor. Énekeltek, rolleroztak, műanyag motorokon száguldoztak a felnőttek között és a hatalmas kertben, úszkáltak az uszodában, labdáztak, de veszekedés nem hallatszott. S ha valaki az anyukáját kereste, biztosan talált egy felnőttet, aki útbaigazította. A felnőttek ugyanolyan udvariasan beszélgettek a gyerekekkel, mint egymással. Ezen a hétvégén kicsit a Paradicsomban érezhette magát mindenki.

A zsidó vallás ünnepei>>>


Lehet-e a Teremtő parancsai szerint élni?
Mindenesetre meg lehet próbálni. A nemzsidók számára elég hét parancsot megtartani. A keresztények a Tora Tíz parancsolatát tartják mérvadónak a zsidókkal közösen.
A zsidóknak viszont a Teremtő adott 613 parancsot, köztük a szombat tartását, ami még a hajózási, közlekedési szokásokat is megváltoztatja (szombat – vasárnap vonal), ha szeretnének megfelelni a Torának. De a legfőbb parancsolat mindenkinek szól: Szeresd felebarátodat, mint magadat. Ha ezt az egyszerű dolgot képesek lennénk megtartani, máról holnapra megszűnne a szegénység, mert megosztanánk egymással a tulajdonunkat. Ha éhes kisgyereket látnánk, enni adnánk neki, felruháznánk, közös játékokkal játszhatnának, s nem tanulnák meg az irigykedést. A gazdag országok segítenék a szegényeket.

„A lubavicsi rebbe, Menachem Mendel 1978-ban felszólította a világ kormányait, hogy biztosítsák az olyan oktatás feltételeit, mely nagyobb súlyt helyez az emberi jogokra, valamint a törvény és az erkölcs követelményeire.” A rebbe születésnapja Amerikában az „oktatás napja” lett.

Érdekes módon minden iskola könyvtárában megtaláltam az UNESCO gyermekek jogairól szóló füzetét, de nem ismerek itt Magyarországon olyan tantervet, ahol ezt tantárgyszerűen oktatnák. Jogokat is és erkölcsi kötelességeket is.

HarmoNet tipp:
Zsidó nők a vallás viharában>>>


Gyümölcsök és sütemények egész nap
Jártunk már a hotelben a Hanna-klub vendégeként. Megismertük gyógyító erejű vizeit mind a szabadban, mind a fedett-uszodában. A dédnagymamák korosztályától a négyhónapos babákig mindenki megtalálta a megfelelő társaságot, szórakozást. A felnőttek számára előadások, beszélgetések nyitották meg a világosság kapuit. Vallásos ember minden szépségért, ajándékért a Teremtőt dicséri, ezért egyik termet imaháznak rendezték be, s szombat lévén a tóratekercs is jelen volt. Az asszonyok és lányok gyertyát gyújtottak az üvegteremben.

A megáldott étkezések közötti időben folyamatosan hozták a legkülönbözőbb házi süteményeket, gyümölcsöket az uzsonna-asztalra. Maguk sütötték az édesanyák 4-5 gyermek nevelése, segítsége mellett, hiszen minden étel kóser, azaz tiszta volt.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 4864 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x