Sámánok és táltosok - Varázslat és révülés dobbal!
Címlap / Ezotéria / Sámánok és táltosok - Varázslat és révülés dobbal!

Sámánok és táltosok - Varázslat és révülés dobbal!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Alapvető emberi vágy, hogy találjunk magunknak egy belső magot, ami kifejezi teljességében az emberi létet. Azt, hogy érzelmeink vannak, hogy fel akarjuk fogni saját magunkat és eredetünket, és hogy testünkkel is ezt a létezést képviseljük. 

Az az időszak, amikor még teljes a kapcsolat az anyagi és a szellemvilág között (vagyis az „Aranykorban”), nem olyan jelentőségteljes egy ilyen formának a megalkotása. Később, amikor ez a kapcsolat megszakad, minden olyan hangalak (a szent Om, a védák „felcsendítése”, a harából kiadott erőösszpontosítás hangja) szentté válik, ami visszaviheti az embert oda, ahol mindennel Egy.

Ennek a hanggal való repülésnek-révülésnek alapja a ritmus, amit az emberi test elemi dinamikája, a szív lüktetése szab meg. Aztán ahogyan kopik az a belső képesség, aminek révén vissza-vissza tudunk térni, egyre bonyolultabb, hosszabb és nehezebb szellemi műveletek kellenek ahhoz, hogy a megfelelő tudatállapotot elérjük. Megszületik a rítus, és a rítus végrehajtója – a táltos, a sámán, a pap – önmaga is szentté válik.

HarmoNet tipp: A magyarok ősi hitvilága>>>

A táltos léleKzetet vesz
Ennek a szellemi folyamatnak egyik állomása a sámán- avagy táltos technika. Azért lehetséges, hogy a Föld különböző tájékain megtalálható, mert az ember szellemi érésének egy általános állomása. Adott egy ember, aki a közösség szerves tagja – azt eszi, amit a többiek, ott lakik, ahol ők, és úgy él, ahogyan mindenki. Szorosan hozzátartozik a közösség életéhez. Nem egy elkülönült helyzetből irányít – ez mutatja, hogy a szellemi fejlődés egy ősibb formája. Abban a korban, amikor a sámánizmus erős, az ember mér nincs messze sem a természettől, sem önmagától, így a szent ember sincs messze a közösségtől.

Az az eszköz, amit használ – a dob – pedig olyan eszköz, amit mindenki tudna használni. (Amiért mégsem nyúl hozzá mindenki, az a dobban lakozó erő, amit nem mindenki tudna irányítani.)


A dob szimbolikája viszonylag egyszerű, és ez az, ami megtévesztő.
Alakja, rajzolata mind-mind a világ egy ősi alakját szimbolizálja, amit vagy őskörként, vagy őstojásként képzeltek el – ennek megfelelően a sámándobnak ez a két legelterjedtebb formája.
Hármas tagoltsága – alsó, középső és felső világ – a lélek-szellem útját és az ember anyagi világba ágyazottságát mutatja. A dob ritmusa egyszerre idézi a saját bensőnk szívhangjait, és a természeti világ lüktetését.

A dob segíthet praktikus kérdéseinkben.
Választ adhat nekünk konkrét kérdésekre is:
  • Hol van az ellopott autóm?
  • Mi a betegségem oka?
  • Hogyan döntsek munkaügyben; stb..
Választ adhat nekünk és segíthet szellemi kérdéseinkben is.

Akkor hol a titok?

Mi az oka annak, hogy amikor egyre többen használják a dobot, mégis egyre nagyobb tisztelet övezi? Mi lehet az oka annak, hogy egy dobolás során hiába vagyunk sokan, pár pillanat alatt mindenki tudja, ki igazán erős és ki az, aki „csak” a folyamat támogatója? (Természetesen e nélkül a „csak” támogatás nélkül a csoportenergia nem épülhetne fel.) Az ok egy olyan vidéken keresendő, amiről – hiába tapasztalják egyre többen – szinte szemérmesen hallgat mindenki. Nem is csoda, hiszen ez a világ, ebben a világban élni olyan, mint az igazi szerelem. Szenvedélyes, veszélyes, és ezért naponta meg kell küzdeni a megtartásáért.

Erre az utazásra hívlak meg Titeket.

HarmoNet tipp: Táltosok, garabonciások, lidércek>>>

Tóth Mónika
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 8612 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x