Jóslások és varázslatok Szent Iván éjjelére
Címlap / Ezotéria / Jóslások és varázslatok Szent Iván éjjelére

Jóslások és varázslatok Szent Iván éjjelére

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-17

Szent Iván szokásrendszere a kereszténység terjedésével kissé háttérbe került. Ennek ellenére máig az egyik legfontosabb ünnep. Mit ígér Neked az év e különleges, energiákban gazdag napja?  

Szent Iván sok kultúrkörben a szerelem ünnepe. Természetes, hiszen ekkor egész éjjel kinn lehet aludni a pusztában, a csillagos ég alatt, az ég járását figyelve, szerelmet lehelve a másik ajkára. Az égiek ekkor élik meg a legangyobb szerelmet, ekkor van a mennyegző, tavasszal még szerelmes istenek, párt választanak majd azután, ahogy a természet példázza évről-évre esküvőre kerül sor. Az évkör tökéletes életkör, leírja az ég teljes miszticizmusát egyetlen esztendő alatt.

Jánosunk

Szent Iván, vagy a keresztény kultúrkörben János napja az év közepe, a felzőpont, ekkor ér a Nap körpályájának a tetejére. Ennél feljebb már nem kerülhet. S bár ez nagyon vidám, erővelteli ünnep, sőt néha fárasztó, tikkasztó - mint az idei évben is - még ekkor is ott van az a bizsergés és fájdalom, amit azért érez a Főld és az egész univerzum, mert a Nap fénye mától csökken, ekkortól hanyatlik pályáján, s a telet, a hideget a természet halálát jövendöli - még csak alig sejthetően.

HarmoNet tipp: Szent Iván éjjelén: mágikus szex-buli >>

Segítsük útján

Népszokásaink között fellelhető ezért a Nap megsegítése. Az emberek ekkor virrasztanak, fényt gyújtanak az éjjel, lámpásokat, tüzes szalmakarikákat gurítanak le a domboldalakról - vagy a modern korban tüzes zsonglőrök, mutatványosok szórakoztatják a járókelőket. Közben fáklyákat is gyújtanak, énekelnek és végig tisztelettel adóznak a napnak, aki beérleli a gabonát, beérleli a vitamindús terményeket, és aki élettel tölti fel az egész világot. Akinek életünket is köszönhetjük.

 

A Nap és a fény megerősítésére nagy szükség volt, mert mind a kerezstény mind az ősi babonák hívői féltek a gonosztól a szellemektől, sárkányoktól és a sötétségtől, ezeket szerették volna elűzni midnen alkalommal. A Nap fénye tehát védelmező erő is. A Nap istene ráadásul minden kutlrúkörben a főisten fia, az Isten gyermeke, vagyis szimbolikusan Jézus maga, az ígéret, a megváltás. A Nap ezért mindig az erő és ígéret volt az ősi népek számára.

A jóslat és megerősítése

Szent Iván a legtökéletsebb alkalom arra, hogy jósolj magadnak, az év egy jeles napja. A legjobb, ha nagyobb méretű vaskehelybe vagy kandallóba, s leginkább, ha szabadban tűzrakóhelyen raksz tüzet napnyugtakor. Az időpont fontos, még világosban kezd el. Érdemes a kérdésedet leírni egy papírra, s meditálni rajta. Révedj a tűzbe, s ahogy az ókori római jósok is értették a lángok nyelvét, te is sejteni fogod, mit óhajt veled az univerzum. Ha megértetted a képeket, és válaszokat, vagy mert szeretnél a válasz, a tények ellen tenni, vagy mert megerősítenéd a jó híreket, jegyezd le vágyadat, tervedet, s vesd a tűzbe. Fontos, hogy most égjen el a papír egésze, ezért ha nem sikerülne ez elsőre, tegyél még a tűzre és égesd hosszasabban. A legjobb ha már éjfél után oltod csak ki a fényeket.

Viaszöntés, tűzszertartás

Hasonlóan jó lehet ilyenkor a viaszöntés. Használd a tűz színeit. Arany, piros, vörös, sárga, narancs, vagy hófehér legyen a gyertya, mécses, a hideg színek most nem alkalmasak. Itt is először írd le kérdésed, majd egy pohárba öntsd a viaszt. Néha elég néhány percig égetni a mécsesed, néha fél órát is várni kell. Minél tovább vársz, annál több viaszt kapsz, s ez mind mintába rendeződik. Sajnos a viaszöntés szimbolikus jeleit nehéz értelmezni, ha nem megy kérd szakember segítségét. Ha rendezvényt, partyt adnál barátaidnak hívj szakképzett jóst, kérdezd meg azt is, van-e gyakorlata a tűzszertartásokban! Közben a legjobb, ha öltözékeben magad is nap színeit veszed fel, ékszerként aranyat viselsz!

Kellemes Szent Iván éji forróságot, szerelmes csókokat.

 

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 11169 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x