Könnyű út a sikerhez: egy ősi rendszer titkai
Címlap / Ezotéria / Könnyű út a sikerhez: egy ősi rendszer titkai

Könnyű út a sikerhez: egy ősi rendszer titkai

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-23

A Védák jól felépítik, hogyan kell megközelíteni a sikert, lefoglalni az érzékeinket, szép kifejezéssel élve betömni a szájukat, lekötni az elmét, azt, aki gyakorlatilag 2 éves dacos gyerek módjára viselkedik bennünk és ismételgeti, hogy nem. Ha ezen sikeresen túlléptünk, a vagyon megszerzése, az a fajta jólét, ami nem a pénz ömlő folyása, hanem az elegendőség fogalmával, de a biztonságos jóléttel párosul, innen már csak karnyújtásnyira van.  

A Bhagavad-gítában ez áll:
"Add fel a vallás minden változatát és hódolj meg egyedül énelőttem!"

Csináld amit mondok, kövesd ezt az életmódot, de hódolj meg énelőttem. Mit jelent ez?

Pusztán annyit, amennyit kér. Adjuk fel a spekulációt, vallásos elveket, kövessük amíg kell, de ha igazán jót akarunk magunknak, kövessük az általa javasolt folyamatot. Ez maga a bhakti jóga, az odaadó szolgálat. Nem, nem rabszolgaságról beszélünk itt. (közönségben felszólítva, rámutatva emberek) Kiszolgálod a gyermeked, ha enni kér? Vagy téged a pincérnő kiszolgál a teázóban? A feleség a férjet, a szülő a gyereket. Aztán később fordítva. Ez egy természetes szolgai viszony, egy elválaszthatatlan állapot, nem valós rabszolgaság. Isten az örök társunk, az élőlény egykor elhagyta Őt, kilépett a lelki világból, mert kíváncsi volt, az anyagra. Ő pedig engedte ezt. 

Az anyag is Tőle ered. Elég világosan elmondja a Védákban, és ezt elemzik is a bölcsek a különböző szentírásokban. Szóval ezzel a kis húzásunkkal nem kerültünk ki az öléből. Ez egy olyan fészek ahonnan nem lehet kiesni. Az élőlény egy olyan tojás, ami gurul-gurul a padlón, de soha nem törik el, ebben a világban. S Ő ezt persze tudja, így készségesen engedett az élőlényeknek. De ha már így alakult, és mert látja, hogy itt sikertréningekre és tanfolyamokra van szükségünk a boldogság elérésére..., nos akkor már megtanította az emberiség ősatyjának, kedves társainak barátainak azokat az elveket, amelyek által visszamehetünk a fészekbe.Ha nem akarsz örökké gurulni
Azoknak, akik nem akarnak gurulni, azoknak van egy út. Ez pedig a bhakti jóga. A módszernek van jól meghatározható végcélja. Azért mert ősi, azért mert lelki eredménye is van, így pl. a lélek örök nehézségek alól való megszabadulása, azért még van körülhatárolható végcélja. Ez Krisnaprema, az Istenszeretet. Ezt a szót igazán úgy fordíthatnánk le, hogy szeretet, plusz bizalom, plusz önátadás, úgy nagyjából. Ez kell ahhoz, hogy Rá hagyatkozz, ez kell ahhoz, hogy a fejedben a helyére kerüljenek a dolgok. Ez egy Istenközpontú felfogás. A Középkorban megszűnt a geocentrikus világkép és helyét a heliocentrikus vette át. Felfogta a világ, hogy nem köröttünk forog az univerzum, a gyereknek is fel kell fogni, nem körötte forog... Nagyon fontos információ! Sajnos itt megrekedt a folyamat, mert a humanista eszmék azon már nem jutottak túl, hogy nem az én, az ember, vagyis az egó körül forog a világ, hanem középpontjában Isten van.

HarmoNet tipp: A gazdagság útja - a vallás mellékterméke?! >>

Azé, aki megöntözi...

Ha Istent helyezed a középpontba, akkor kialakul egy bizalmi viszony. Ezáltal egy belső nyugalom és mély, higgadt koncentráció. Ha az életedet e szerint végzed, és az Általa adott elvek szerint, akkor az életed tiszta lesz, gyümölcsöző, teljes. Ha gyümölcsökről tudod, hogy miként a földnél azé a termés, aki megműveli, s főként, megöntözi, akkor tudod, hogyha tőle kapod a hozzávalókat ne magadénak gondold azt a sikert. Ez a siker egyik titka. Igen. Tudni, hogy kitől származik. Tudni, hogy akitől származik - ha már tőle van - mit gondol, hogyan elérhető, és követni ezt az utat.

Az igazán fejlett személyek, bhakták, akik a bhakti jógát követik, többnyire már nem érdeklődnek az anyagi sikerek iránt, de egyfajta melléktermékként jele van életükben - mondjuk ki, jobban élnek, jut nekik annyi, amennyi elegendő egy tiszta rendes élethez. Viszont rendelkeznek belső nyugalommal és megelégedettséggel - s igen, vagyontól függetlenül! A Védák kijelölik, hogy hova születtünk, hol vagyunk és kik, beleértve, hogy milyen rendbe osztályba tartozunk, mik a kötelességeink, és azt is, hogy mi az eredeti helyünk. Jelen esetben, eltávolodva ettől a célunk. A bhakti jóga pedig az út ehhez.

Más utak a javakhoz

Persze vannak más, rokon utak is, amelyek a Védákra támaszkodnak. Ilyenek a karma jóga vagy a jnána jóga. Az első a tettek végzéséről szól. Végezz rítusokat, cselekedj, pörögj, és ajánld fel az eredményét, míg a második a tudásgyűjtést helyezi középpontba, és a tudás által is igyekszik megérteni a Védák által tárgyalt állomásokat. Vagy materialistábban dolgozod magad félholtra, ha megéri...HarmoNet tipp: Miért jógázunk? - Életfilozófia a jólétért >>

A bhakti jóga azonban magasabb rendű, mivel automatikus, megadja többi út, módszer eredményét is, és még valami többet. Nem csak vagyon elérésében segít - mert igen, hozzásegít, ha úgy akarod, hogy a vagyonod birtokában végre a lelki dolgokra figyelhess...  Segít abban is, hogy megértsük a lelki természetünket. Itt jön be a siker. A társadalmi megbecsülés, a hivatásból fakadó öröm. Ez már nem készpénz. De mindennek ellenére még mindig ott van a kielégíthetetlen aggodalmaskodó lélek. Igen, ebben a folyamatban ő is táplálékot kap, a bhakti jóga ugyanis összekapcsol, visszavisz. Tudjuk, hogy miden az úrtól származik. Ha tudjuk, nincs értelme köztes megoldásokat választani. Van egy tudásanyagunk, a Védák, ami lenyűgöző. Tudjuk, hogy csak Egy valakitől eredhet, és ha ezt tudjuk, akkor a legjobb felvenni vele és az általa javasolt útiránnyal a kapcsolatot, s azt járni.
  • Tudd, miért születtél, mi a dolgod a Földön...
  • Tudd, minden ember dolga egyfajta önmegértés, és a transzcendens szolgálata...
  • Tudd, miben vagy kiemelkedő...
  • Tudd, hogy a szerepeidnek (férj, feleség, stb.) megfelelően mit kell tenned...
... ezekkel érheted el a jólétet és gazdagságot! 

A bhakti jóga a siker útja. Igen, mivel ad anyagi eredményt, örömöt is, persze nem azért, hogy élvezd és beleragadj ebbe az élvezetbe, hanem azért, hogy érezd, igen ezzel, segítve könnyebb kutatni és fejlődni, de lásd azt is, hogy ez nem minden, idővel tovább kell lépni, ha boldog akarsz lenni. A siker titka ennek a felismerése. Hogy létezik egy módszer, amelyet évezredekkel ezelőtt lediktáltak. Azért jobb a többinél - és ez valóban nem a többi módszer ellen szól - mert Tökéletes forrásból származik. A Célból. S csak akkor tudjuk, hogy melyik úton haladjunk, ha ismerjük a célt!
    
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3125 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x