Megdöbbentő: Életedből 8 év álmodással telik el - nem...
Címlap / Ezotéria / Megdöbbentő: Életedből 8 év álmodással telik el - nem is emlékszel rá?!

Megdöbbentő: Életedből 8 év álmodással telik el - nem is emlékszel rá?!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

Te emlékszel az álmaidra? Ha igen, akkor meg is érted őket? Milyen érdekes, hogy sokan egyáltalán nem foglalkoznak az álmaikkal. Tudtad, hogy életünk során 21 évet alvással töltünk? És azt, hogy ebből 8 évig álmodunk?  

Nos, ha eddig Te is elszaladtál az álmaid mellett, akkor most már ideje összeszedned magad, és változtatni ezen a helyzeten. Az álmokban ugyanis sokkal több rejlik, mint gondolnád. A tudattalan elméd végtelen bölcsességével léphetsz általuk kapcsolatba. Kiegyensúlyozottabbá válhatsz, sőt: megoldást találhatsz számos problémádra.

De mit tehetsz, ha nem emlékszel az álmaidra? Engedd meg, hogy megosszak 10 hasznos tippet ezzel kapcsolatban.


Fotó forrása: Pixabay

1. Lefekvés előtt relaxálj: vegyél egy forró fürdőt, igyál egy teát, hallgass kellemes zenét vagy meditálj. Ezek  a tevékenységek remekül előkészítik az álmok felidézését.

2. Határozd el magad! Dönts úgy tudatosan, hogy emlékezni akarsz az álmaidra. Mondd magadnak lefekvés előtt, hogy emlékezni fogsz az álmodra. Kezdetben elegendő, ha egy álomra emlékszel, később akár többre is. (Hiszen többször is álmodunk az éjjel.)

3. Vezess álomnaplót! Készíts az ágyad mellé papírt és ceruzát. A legjobb, ha egy külön erre a célra fenntartott füzetet, egy álomnaplót használsz. Gondoskodj róla, hogy a megfelelő helyen legyen kinyitva, és a ceruza is legyen odakészítve. Így nem kell keresgetned, amikor éjjel, vagy reggel felébredsz. Azt is megteheted persze, hogy ezek helyett egy diktafont teszel az ágyad mellé. Az éjjeli ébredéshez pedig hasznos lehet egy lágy fényű éjjeli lámpa is.

4. Lefekvés előtt ne fogyassz alkoholos italokat!
Az alkohol csökkenti az álomciklusok időtartamát és intenzitását.

5. Ha megteheted, reggel ébredj fel magadtól. Ha ébresztésre van szükséged, akkor a lehető legfinomabb módját válaszd ennek. Állítsd be egy zenelejátszó programot, amely lágy, kellemes zenével ébreszt. Kérj meg valakit, hogy ébresszen fel, s aztán hagyjon magadra. Ha ébresztőórád van, legyen közel hozzád, hogy alkalmad legyen kikapcsolni. Ha a fürdőkádban tartod a csörgőórát, mire kiérsz, egész biztosan felébredsz - de az álom is kirepül a fejedből.

6. Aludj megfelelő ideig
. Aki 6 óránál kevesebbet alszik, annak nem könnyű felidézni az álmait.

7. Közvetlenül ébredés után ne csinálj semmit, ne is mozdulj. Idézd fel az álmodat, aztán bármit, ami az eszedbe jut, rögzíts. Írd bele az álomnaplódba vagy mondd rá a diktafonra. Ha semmi sem jutott az eszedbe az álommal kapcsolatban, írd le, mi volt az első gondolatod ébredés után. Később könnyen találhatsz a két dolog között összefüggéseket.


Fotó forrása: Pixabay

8. Emlékezz több álmodra. 90 percenként érünk el egy-egy álomciklusba, s általában az éjszaka első felében rövidebb ideig álmodunk. A kezdeti álmok talán csak 10 percesek, később 45 percesek is lehetnek. Ha emlékezteted magad lefekvéskor, hogy emlékezni akarsz több álmodra is, akkor éjjel magadtól ébredsz majd, és fel tudod írni az álmaidat.

9. Ha nem ébredsz fel magadtól az álomciklusaid után, hasznos lehet, ha beállítod a mobiltelefonod emlékeztetőjét egy 4 és fél, 6, vagy 7 és fél órával későbbi időpontra. Ez persze csak akkor használható, ha Te könnyedén és gyorsan álomba merülsz.

10. Az álmok nem csak ébredés után juthatnak az eszedbe. Épp ezért, miután felkeltél, ne kapcsold be a rádiót vagy a tévét, engedd meg, hogy az elmédben lévő információk maguktól a tudatosság felszínére bukkanjanak.

Ha ezeket az ajánlásokat követed, akkor képes leszel felidézni több álmodat is egy éjszaka. Légy kitartó, s az eredmények nem maradnak el. Általában egy hónap elegendő rá, hogy rendszeressé váljanak a felidézett álmok - van, akinek ennél rövidebb idő is elegendő.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 19057 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x