Hatodik érzék! Ezoterikus képességfejlesztő játékok: ...
Címlap / Ezotéria / Hatodik érzék! Ezoterikus képességfejlesztő játékok: 2. Várdiga-varázslat

Hatodik érzék! Ezoterikus képességfejlesztő játékok: 2. Várdiga-varázslat

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

Hogy csiszold tökéletesre különleges, spirituális képességeidet? Hogy fejlődhet megérző képességed akár a tökéletes szintjéig? A komoly tanulmányok mellett szükség van a játékra is. Egyik-másik egyáltalán nem olyan könnyű, mint ahogy hinnéd. Fejleszd a hatodik érzékedet!  

Nemes Nagy Ágnes: „Ezt a villamosmegállónál kell mondani, télen” című versében nagyszerűen leírja azt az érzést, ami akkor tör ránk, ha várakoznunk kell. Íme: 

Álldiga és várdiga,
járdiga és tánciga.
Erre, arra,
arra, erre,
nincs semerre,
nincs semerre.
Álldiga és várdiga,
járdiga és tánciga,
seje-huja-haj!

A maszájok az oroszlánokat "látják", a városi embernek célszerű "buszérzékelőt" kifejlesztenie magában. Nagyszerű játékot ajánlunk erre! A kedves gyerekverset értelmezve rájöhetsz, hogy a megállóban töltött időt hivatott eltölteni, és a frusztrációt csökkenteni, ami a várakozással (pláne a vacogós várakozással!) együtt jár. Azonban ezoterikus gondolkodók a „várdiga varázslatot” is kipróbálhatják. A játék lényege nem más, mint az, hogy „megérezd” milyen messze van éppen a busz, a villamos, mondjuk hány megállóra, vagy hány percre tőled. (Metróval nem igazán jó a játék, hiszen azt szele, hangja és fénye jóval megelőzi.) A jármű számát kitalálni is jópofa dolog, olyan viszonylatokon, ahol többféle számú busz/villamos vagy troli is megáll. A profik azt is kitalálhatják, hogy férfi, vagy nő lesz a vezető, esetleg hogy idős-e vagy fiatal. 

HarmoNet tipp: Hatodik érzék! Ezoterikus képességfejlesztő játékok: 4. Feltöltött ételek, energiakezelés >>

Vannak, akik ezt a játékot a professzionalitás olyan fokáig fejlesztik, hogy képesek előre megérezni a járművön, vagy a megállóban posztoló ellenőröket. (Ezt soha de soha ne áruljátok el BKV vezérigazgatójának, mert azonnal bevezetik a gondolatrendőrséget! Egy buddhista gondolkodó egyszer azt mondta, hogy az alacsonyabb rendű létformákat viszonylag könnyebb megérezni, mint a magasabb rendűeket. Lehet, hogy egyszerűen ez van a háttérben?) 

Felkészülés:

Alapvetően nem igényel felkészülést, elég, ha az ember sokat utazik tömegközlekedéssel. Jó, ha gyakori útvonalakon kezdjük, hiszen ott eleve ismerjük valamilyen szinten a járat sűrűségét, illetve a megállókat. Idővel teljesen ismeretlen helyen, vagy vonattal is menni fog a gyakorlat.

 

Ha ritkán utazunk tömegközlekedéssel, akkor kicsit hosszabb idő alatt tudjuk kifejleszteni ezt a képességünket – autósoknak is szól majd egy hasonló játék a következő részben. 

A folyamat:

A megállóban állva kicsit mélyedj el, és lelki szemeid előtt „lásd” a járművet. Melyik megállóban van éppen? Hány perc múlva érkezik meg? Piros, vagy fekete (gyors, vagy személy) jön-e előbb? Az adott nyomsávon járó járművek közül melyik fut be elsőként? (Péládul a 4-es 6-os villamos vonalán Budapesten!)

HarmoNet tipp: Hatodik érzék! Ezoterikus képességfejlesztő játékok: 3. Lolka-Bolka túra >>

Ne stresszelj!
Tökmindegy, hogy ráhibázol-e vagy sem! A jármű előbb-utóbb akkor is jönni fog. (Ahogy Kovács János nyugalmazott MÁV tisztviselő is megmondta vala első számú próféciájában: ami késik, az jön!) Néhány napos-hetes gyakorlás után a legtöbben már viszonylagos pontosan meg tudják becsülni a jármű érkezését, még akkor is, ha irdatlan dugóban vesztegel valahol a Körúton.

Ha írjuk, vagy jegyezzük, hányszor jön be a találatunk (befutási időt, vagy jármű számot tudunk-e jobban megtippelni) egy idő után arra lehetünk figyelmesek, hogy intuíciónk fejlődik. Sokan már eleve magasabb, mint 50%-kal indítanak, ami igencsak jó intuíciós szintet mutat! 

Erre figyeljünk:
  • Ha van társunk, akivel gyakran várakozunk együtt, akkor játsszunk ketten! Meglepő és sikerekkel teli élmény, ha egyszerre mondjuk ki ugyanazt a számot (2 perc) jármű számjelet (piros hetes) vagy megálló nevet (Fő tér)
  • Semmi tétje nincs a játéknak, csak sikerélményt adhat. Senki nem ellenőriz bennünket és nincs szintidő ami alatt teljesíteni kell, tehát nem érdemes stresszt faragni ebből a mókából.
  • Az ellenőr megérzős játékot hagyjuk arra az időre, amikor már profik vagyunk. Tapasztalat: általában azoknak, akiknek a torkában dobog a szíve akár lyukasztott, akár nem, ha ellenőrt lát, ez a folyamat nem nagyon megy.

HarmoNet tipp: Hatodik érzék! Ezoterikus képességfejlesztő játékok: 1. A csend >>

Ezt erősítjük:

A megérző képességünket. Hihetővé és egyértelművé tehető, hogy az ember használja azt a bizonyos hatodik érzékét, és ez az érzékelés igenis fejleszthető. 

A játékban nincsenek tétek és veszélyek, de azért figyeljünk arra, hogy ne kérkedjünk mások előtt a képességünkkel, ne fitogtassuk azt, ez nem valamiféle „mentalista bravúr” hanem egyszerű játék – fogjuk is fel annak!


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 63020 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x