Hatodik érzék! Ezoterikus képességfejlesztő játékok: ...
Címlap / Ezotéria / Hatodik érzék! Ezoterikus képességfejlesztő játékok: 3. Lolka-Bolka túra

Hatodik érzék! Ezoterikus képességfejlesztő játékok: 3. Lolka-Bolka túra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-28

Hogy csiszold tökéletesre különleges, spirituális képességeidet? Hogy kaphatsz választ, ha elakadtál az életutadon? A komoly tanulmányok mellett szükség van a játékra is. Egyik-másik egyáltalán nem olyan könnyű, mint ahogy hinnéd. Fejleszd a hatodik érzékedet!  

Lolka és Bolka a Föld körül – emlékszel erre a rajzfilm sorozatra? Ennek az elején a két főhős egy földgömböt pörget, s amelyik pontra ráböknek, oda utaznak az adott epizódban. A mi játékunk is ilyesmiről fog szólni.

Ha nem emlékszel erre a mesére, kattints a filmre és nézd meg Lolkával és Bolkával együtt Indiát
Azonban egyéni bátorság kérdése, hogy földgömböt, vagy a kerületi térképet mered-e elővenni? Figyelj! 

Felkészülés:
Végy magad elé egy térképet, vagy Földgömböt, vagy legalább az irányítószámok jegyzékét. A babonások a bal kezükbe, a nem babonások mindegy, melyik kezükbe fogjanak egy gombostűt, és a megpörgetett Földgömbre, vagy a tetszőleges helyen felcsapott, vagy az akár fordítva kiterített térképre bökve állítsák meg egy ponton. (Irányítószám jegyzéket tessék szépen bárhol kinyitni és véletlenszerűen bökni egyet!) 

A folyamat:
Ha nem találod a helyed a világban – és mindenkinek vannak ilyen pillanatai – akkor ezt a játékot érdemes elővenni! Csukott szemmel bökj rá a térképre gombostűvel, és aztán keresd fel azt a helyet. Kalandvágyadtól függ, hogy csak szűkebb lakóhelyed vagy Magyarország, vagy az egész világ térképét választod. Először elmélkedj a kiválasztott ponton – miért pont oda? Miért pont most? Aztán, ha az elmélet irányt mutatott, engedd át a helyet a gyakorlatnak – magyarul utazz oda!

Tudd, hogy a hely felkeresése fog segíteni a lelki utadon is:
 1. kikkel találkozol?
 2. miket (kiket) látsz?
 3. mik történnek?

HarmoNet tipp: Hatodik érzék! Ezoterikus képességfejlesztő játékok: 1. A csend >>

Ha csak Budapest, vagy a városod térképét nézed, gondolkodj el alaposan:
 • Mi a „kiszúrt” utca neve? Üzen-e valamit neked az a név?
 • Van-e ott valakinek emléktáblája, szobra, vagy múzeuma?
 • Emlékeztet-e a kerület, a terület, a környék valamire, akár saját életedből, akár a történelemből? (Például: Gettó volt ott a II. Világháború alatt – hogy állsz a kirekesztettség, a kisebbségek elfogadásának kérdésével? Egy más valláshoz tartozó templom áll az utca sarkán. – Mi annak a vallásnak az alapvető üzenete? stb…)
 • Milyen járművek jönnek/nem jönnek? Keveredsz-e dugóba? Kapsz-e például ellenőrzést?

Utazz oda!
A lelked, vagy ha úgy tetszik, a „belső vezetőd” „angyalod”, vagy a „felsőbbrendű éned” küldött pont arra a helyre! Mindegy, hogy nevezed, a válasz ott vár rád. Az út lehet, hogy hosszabb lélegzetű lesz, elefánt háton utazással és tigris-lessel. Lehet, hogy Algyőig, vagy éppen Pornóapátiig utazol csupán, vagy a faluban maradsz és a Petőfi utcában lesz a rejtély kulcsa?


Ha a bátor utazó prototípusa vagy, s egy távoli hely felkeresése a célod, úgy mérlegelj okosan. Nem biztos, hogy például Ruanda éppen most megfelelő célpont egy nő számára, de rengeteg gondolkodni valót ad a nőiesség kérdéseiről anélkülis, hogy életed veszélyeztetésével oda utazz! A felkészülésre adj időt magadnak, néha a felkészülési időben is rengeteg fontos választ, támogatót kapsz, s a véletlenek sorozata játszik a kezedre. 

Erre figyeljünk:
 • Nagyon gyakori, hogy szinte azonnal útitársra bukkanunk (Repülőjegy foglaláskor az előttünk várakozó is éppen Laoszba készül… Összeakadunk a vonaton valakivel, aki szintén először megy Antwerpenbe, csak úgy … Egy járókelő éppen tőlünk kérdi meg, merre van a Kacsa utca … Stb.) – az ő személyes üzenete mindig fontos a mi számunkra és fordítva. Nem kell őt ezoterikus magyarázatokkal nyakon önteni, elég, ha meghallgatjuk a történetét és elmondjuk a mienket.
 • „Véletlenek” segítik utunkat. A szomszéd Lajos bácsi éppen Eurót akar eladni, az árfolyam alatt, pont annyit amennyire szükségünk van. A bankunk épp nemzetközi hitelkártya akciót hirdet. Apróhirdető oldalon áron alul vásárolhatunk vonatjegyet valakitől, aki már nem tudja lemondani (holnapi dátummal utazás!) Ugyanígy hátráltathatják is az utazást – például „vacakolnak” az útlevelünkkel. Ezek az apró jelek azt segítik elő, hogy a megfelelő pillanatban érkezzünk. (Ahogy angyalokkal társalgó kedvenc kolléganőm mondaná: A védőangyalok iszonyatosa lobbija húzódik meg mindennek háta mögött, s nagyobb konspirációk, mint az angyalokéi, még a parlamentben is ritkaság számba mennek!)
 • A józan eszünket ne hagyjuk odahaza, mert az ezoterikus célok vezetnek bennünket. Tartsuk szem előtt a bölcs arab mondást: „Allah vigyáz a tevédre, csak előbb kösd ki egy fához” – vagyis tegyünk meg minden lehetséges és ésszerű előkészületet, amit szükségesnek érzünk, valamint amit jogszerűen kell.
 • Ne rohanjunk le minden „ezoterikusnak látszó” személyt küldetésünkkel. Valóban sokakkal találkozunk majd akik segítenek, de nem kell mindenkit traktálnunk az egész sztorival.
 • Nem szükséges minden esetben csapot-papot magunk mögött hagyva világgá menni, de vannak időszakok, amikor egyszerűen „hív a nagyvilág”. Ha az érzés megvan, de ezt nem tehetjük meg (például pici gyermekünk van, vagy más felelősségünk, amit nem hagyhatunk ott) akkor marad a városi-kerületi térkép!

HarmoNet tipp: Hatodik érzék! Ezoterikus képességfejlesztő játékok: 2. Várdiga-varázslat >>

Ezt erősítjük:

Hitünket, saját életcélunk, életutunk, belső és külső ösvényünk megtalálását segíti ez a gyakorlat. Erősödik bennünk a tudat, hogy a teremtő – nevezzük bárhogyan is – nem hagy magunkra bennünket, s hogy a lehetőségeink tőlünk függnek. A válasz a szomszéd utcában is ugyanúgy ott bújhat, mint a Föld bolygó túlsó felén!

Kép: Piqs.de
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 8999 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x