Mutasd az ujjad végét! Megmondom, mennyire vagy kreatív!
Címlap / Ezotéria / Mutasd az ujjad végét! Megmondom, mennyire vagy kreatív!

Mutasd az ujjad végét! Megmondom, mennyire vagy kreatív!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-08

A tenyérjóslás alapjainak egyik pillére. Az ujjaink vége nagyon jellegzetes formájú. Nagyon könnyű megfigyelni akár saját kezünkön, akár barátaink, beszélgető partnereink kezén ezt a jegyet. Ismerjük meg az ujjvégekhez kapcsolódó viselkedési- és személyiségtípusokat, így könnyen alkalmazkodhatunk beszélgetőtársunk alapvető habitusához!  

Olyanra nincsen példa, hogy valakinek minden ujja más típusú volna, egyes ujjak vége azonban kisebb eltéréseket mutathat. A gyakorlott tenyérjósok azonban az ujjak formájából, görbületéből is sok mindent le tudnak olvasni. A laikus szemlélőnek azonban ezekre a finomhangolásokra nincs szüksége. Az ujjvégek formája egyes ujjakon lehet kissé eltérő, de az alaptípust némi megfigyelés után könnyedén meghatározhatjuk.

Minden ujjvég négy alaptípusba sorolható
Az ujjak többsége egy adott típushoz tartozik, a többi ujjon lehetnek apróbb bizonytalanságok (például a spatulás és szögletes ujjak között, vagy a hegyes és kúpos ujjvégek közt lehetnek elmosódások) ilyenkor a legtöbb ujj formáját vegyük alapul.

Nézzük, hogy melyik ujjvég típus milyen személyiséget jelöl:

spatulás ujjvégSpatulás ujjvég - A széleinél kifelé tart, olyan, mint egy kis spatula.

Milyen ember?
Igen, energikus újító szellemű, gyakorlatias. Jó kézügyesség is jellemezheti, de a gyakorlati hozzáállás mindenképpen. Nem mindig alkotó módon kreatív, inkább a meglévő formákat alkalmazza hatékonyan. Nagyon szereti a mozgást, a sportokat, valamint az anyaggal is szeret bánni. Sokszor találkozunk ilyen ujjú személyekkel szabadtéri sportokon, amit kedvtelésért végeznek az emberek, valamint kézműves szakmákban, ahol kiteljesedhetnek.
Hogyan bánjuk vele?
Az ilyen ujjú személy energikussága miatt gyakran nem kitartó. Elképzelhető, hogy az ujjvég „kikaparja nekünk a gesztenyét” s már halad is tovább, nem viszi végig amit elkezdett, mert valami új dolog is felkelti a figyelmét. Ne használjuk ki, mert hosszú távon jó kapcsolatot jelent.
Negatív megjelenésben gyüpörítő, kicsinyes, tárgy-halmozó, gyűjtögető alak, akivel csak a pénzről lehet beszélni.

szögletes ujjvégSzögletes ujjvég - Az ujjak teteje szinte egyenes, ha az asztallaphoz helyeznénk, nyomódás nélkül felfeküdne rá. természetesen tényleges szöget nem zár be!

Milyen ember?
Racionális személy, aki a dolgok logikai összefüggéseinek felismerésében kreatív. Nem ritkán nagyon jó üzleti érzék jellemzi. Kissé szögletes, merev és zárkózott is lehet, mivel a ráció túlzott szerepet kap az életében az érzelmekkel szemben. Jól szervezett élete van, melyben mindent igyekszik a legésszerűbben elrendezni. igen realista, lehet, hogy elolvassa ezt a cikket z ujjvégekről, de túl nagy jelentőséget nem tulajdonít az ilyesminek.
Hogyan bánjuk vele?
Soha ne hassunk az érzelmeire – őt a számok, az érvek, a grafikonok fogják meggyőzni. előre elképzelt életterve van, melyből ha kiszakad, akkor felborul a lelki békéje. Általában jó érzékkel bánik a pénzzel – a legjobb üzletfél, akire általában számítani is lehet. Negatív formában, szélsőségesen szögletes ujjú személynél akaratosság, makacsság, túlzott realizmus jellemző.

hegyes ujjvégHegyes ujjvég
- Az ujjbegy vége igazán csúcsos.

Milyen ember?
A kreativitása kimagasló, ám gyakran elszálltan, saját belső világában él, szinte fél kilépni az „életbe”, arra vár, hogy az majd holnap kezdődik, amikor majd valami nagy tetteket fog véghezvinni. Minél csúcsosabb az ujjvége, annál inkább elvont, elszállt személy, aki végtelen alkotófantáziával van megáldva. Nagyon könnyen megbántódik, igen érzékeny, nehezére esik megbirkózni a kihívásokkal. Álmodozó és idealista. Néha az is csoda, hogy ezzel a mentalitással megéri a 30. életévet.
Hogyan bánjuk vele?
Engedjünk teret fantáziájának, és óvjuk meg a világtól –ezért hálából pompás és szép világát megosztja velünk. Érdemes megpróbálni. negatív megjelenésében az ilyen ujj kritizál, bököd, piszkál és bánt. Kritikai érzékét, hiba-érzékenységét munkahelyen jól használhatja péládul kritikusi, vagy korrektori, analitikusi feladatokban. Minden kis hibát és negatívumot kiszúr, hogy aztán ezek biztos tudatában visszavonulhasson saját kis belső világába, levonva a konzekvenciát: a világ rossz.

kúus ujjvégKúpos ujjvég - Az ujjbegy vége lekerekített Vigyázat, elsőre szinte minden ujjvéget ilyennek látunk. A lényege, hogy szép ívben kerek, tetejéhez nem rakhatnánk vonalzót, viszont nem is igazán hegyesedik ki.

Milyen ember?
Impulzív, lendületes személy, akit nagyon könnyű elsodorni céljától. Reggel elindul felénk, de útközben kétszer eltéríti valami érdekesebb dolog, s már el is felejtette, amit ígért. Nem akar rosszat, egyszerűen ilyen. Igazi ösztön-ember, pompás megérzésekkel, melyre bátran hallgatni lehet.
Hogyan bánjuk vele?
Figyeljünk, hogy ne kezdjen szerencsejátékokba, vagy más szenvedélyek ne vonják el őt a szeretteitől. Tereljük őt spirituális irányba, hiszen pompás megérző-képességét a kártyavetésben, tenyérjóslásban tudja legjobban kihasználni, az üzlethez túl felszínes. Üzletkötőnek, vagy másokat meggyőző marketingesnek, újságírónak is kiváló lehet, hiszen remekül eligazodik az emberek világában, az emberi kapcsolatokban.

A tenyérjóslás egyéb részeit vizsgálva (kezek formája, stb..) a személyiségről alkotott képünket könnyedén árnyalhatjuk.

Szöveg: G. K. – Grafika: (C) H.A.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 10898 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x