HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-11-19
Címlap / Ezotéria / Szefirák a kabbala hagyományában

Szefirák a kabbala hagyományában

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-11-19

A mágia hagyománya szerint a szefirák és a csakrák lényegében azonosak. A részletekben való eltérés mindössze annyi, hogy a hét csakra az asztrál-testben, a tíz szefira pedig a mentális testben működik.  

 

A mágia hagyománya szerint a szefirák és a csakrák lényegében azonosak. A részletekben való eltérés mindössze annyi, hogy a hét csakra az asztrál-testben, a tíz szefira pedig a mentális testben működik.

A tíz szefira részletes bemutatása

Malkuth: Ezen a szinten ismerhetjük fel a földi történésekben rejlő Istenséget. Felfedezhetjük a környezetünkben jelenlevő életet. Kapcsolatba kerülhetünk elemi, természetfeletti, romboló erőkkel. Megtanulhatunk különbséget tenni az élet értékei között, felismerjük, hogy mi a jó és mi a rossz, hogy merre menjünk és merre ne.

Sandalphon: ő közvetíti imáinkat, az ő közreműködésével dől el az embrió neme, és általában véve jelentős hatást gyakorol a fizikai élet összes formájának a kialakulására. Tevékenységének segítői pl.: Ashim, vagy a Tűz Lángjai és Lelkei. Tarot lap: Uralkodó és Uralkodónő

Jeszod: Itt található az élet asztrális és éteri rétegeinek alapja. Megérthetjük a ritmusokat, a minket körülvevő organikus növekedés és ciklikus változások hullámzásait. Felébreszthetjük tudatalattinkat. Itt adódik lehetőség arra is, hogy olyan tudatformákat és képmásokat hívjunk életre, amelyek képesek lesznek a többi szintről energiát elvonni. Az isteni jelenlét a Mindenható Élő Isten, a Shaddai El Chai, A Világegyetem Gépezete.

Gabriel: az Igazság Angyala, A Paradicsom őrzőinek a feje. Reményt ad, hogy a körülményektől függetlenül mindig megmaradjon a hitünk. Segítőtársai a kerubok. Ők a Fény és a Dicsőség Angyalai, valamint a Mennyei Feljegyzések Őrzői (Akasha).
Tarot lap: Főpapnő és Hold

Hod: Ezen a szinten teljesebbé tehetjük a tanulásra, a kommunikációra, a kereskedelemre és a beszédre irányuló képességeinket. Bepillantást nyerhetünk az utazásokba, a szerződésekbe, valamint a varázslat és a gondolatok általános szintjének a művészetébe. Megismerkedhetünk a materializáció és a dematerializáció gyakorlatával is. Isteni jelenlét a Seregek Ura, aki Bölcsességben és Egyetértésben Uralja a Világegyetemet, az Elohim Tzabaoth, aki ellenőrzi a világ tudományos fejlődését. Képessé tesz felfedni a tévedéseket, és a tudás felhasználásának megfelelő útját.

Michael: a Ragyogás és Bölcsesség Hercege, a Nagy Védelmező. Munkáját Beni Elohim, más néven az Isten Fiai segítik. Feladatuk, hogy az isteni tudást az értelem növelésével eljuttassák az emberekhez. Tarot lap: Mágus és Remete

Netzah: Felismerhetjük benne a transzcendens, Diadalmas Szépség Látomását. Az érzelmek világába vezet. Mélyebben megérthetjük az emberi kapcsolatok, a szerelem és a művészetek világát. Kapcsolatba léphetünk a "tündéri" birodalmakkal. Elérhetjük inspirációs és kreatív képességeink megerősítését, önzetlenségünk kiteljesítését. Isteni jelenlét a Seregek Ura, a Jehova Tzabaoth.

Haniel: a Szerelem és Egyetértés Főangyala, a Művészetek Patrónusa. Segítőtársa Elohim, akinek neve istent/istennőt jelent. Ők testesítik meg a vallások védelmezőit, vigyázzák az emberiség vezetőinek a lépéseit. Tarot lap: Szeretők és Ördög

Tiferet: A Szépség szintje, itt fedezheti fel mindenki magában a tündöklő, arany Napot. Ez a hely tekinthető fejlődésünk csúcspontjának. Ez a gyógyítás, a magasabb rendű tanulás és a bőség központja. Ezen a szinten nyerhetjük el a Nagy Feladathoz szükséges elhivatottságot, itt érthetjük meg az univerzum részei közötti mélységes harmóniát és az áldozathozás misztériumát. Rávezet, hogy észrevegyük a másokban rejlő szépséget. Isteni jelenlét a Tudás és a Bölcsesség Ura, a Jehova Aloah va Dat.
Raphael: a Tisztaság, a Szépség, a Gyógyítás és az Élet Angyala, az Isteni Gyógyító. Munkájában a Malachim segíti, akiket úgy is neveznek: az Angyali Királyok. Ők a legfőbb letéteményesei az embereknek adományozott kegyelemnek és bátorságnak. Legfőbb feladatuk, hogy a Földön csodákat hajtsanak végre.
Tarot lap: Erő és Nap

Geburah: A Szigorúság, a Hatalom és az Erő szintje. Itt jutahtunk hozzá nagyobb mértékű energiához és bátorsághoz, tovább fejleszthetjük kezdeményezőkészségünket, odaadásunkat és ítélőkészségünket. Megidézhetjük az Energia Látomását, ami nem egyéb, mint az összes természeti erő és azok használatának megértése. Az isteni erő a Mindenható Isten, a Csaták Ura, a Gonosz Ítélője és Bosszulója, valamint Akinek Lépései Villámokat és Lángnyelveket Szórnak, azaz az Elohim Gobor. Eltörli a hatalmat, amelyre többé már nincs szükség.

Chamael: az Erő és a Bátorság Hercege. Megvédi a gyengéket, és azokat, akikkel igazságtalanul bántak. Segítőtársai a szeráfok, akiket néha Hatalomnak is neveztek. Ők akkor sietnek a segítségünkre, amikor arra teszünk erőfeszítéseket, hogy mások - életünk felfordítására és megzavarására tett - kísérleteit megakadályozzuk. Tarot lap: Szekér és Ítélet

Cheszed (Gedullah): Itt található a Kegyelem és Igazság Szentélye. Megidézhetjük az Igaz Hatalom és a Szentek Látomását. Megtanulhatjuk, hogy semmi elvetnivaló nincs az engedelmességben, ha az magasabb parancsra történik. Ebben az esetben az engedelmesség akaratlagos, és semmilyen elismerést vagy jutalmat nem vár.
Az isteni kinyilatkoztatás a Mindenható, az Elar God.

Tzadkiel: a Kegyelem és a Jótékonyság Hercege. Ábrahám őrangyala is ő volt, emiatt gyakran a Keleti Szél Kapujának Őrzőjeként is ismert. Ő irányítja a Ragyogó Angyali Rendhez tartozó Saszmalimok munkáját. Tarot lap: Főpap és Igazság

Bínah: Itt lakozik a Megértés. Sok olyan helyzetet érthetünk meg, amelyek lényege eddig nem volt látható a számunkra. Megtaláljuk a hallgatás erényét. Beavatást nyerhetünk a születés és a halál misztériumába. Az isteni kinyilatkoztatás a Jehova Elohim.

Tzaphkiel: a Gonosz Elleni Harc Hercege. Segítőtársai Az Aralim, más névek az Erősek és Hatalmasak. Segítenek, hogy megértsük a köztük és Gaia között levő bizalmas kapcsolatot, és azt, hogy bármit is teszünk környezetünkkel, az a saját életünket is befolyásolni fogja. Tarot lap: Akasztott és Torony

Chokmah: A bölcsesség világának legtisztább formáját jelenti. Felkelti bennünk az áhitatot és a tiszta csodálatot a bölcsesség iránt, amely egész idő alatt ott élt a lelkünkben. Ez az életadó energia forrása. Isteni jelenlét az Ideális Bölcsesség, a Jah.

Rachel: a Rejtett Dolgok Tudásának Hercege. Segítője az Auphanim, más néven az Örvénylő Erők Angyalainak Rendje. Segítenek, hogy eljussunk ahhoz a szellemi tapasztalathoz, amelyet ezen a szinten keresünk: a találkozáshoz Istennel. Tarot lap: Mérték és Csillag

Kether: A Korona, a legmélyebb szint. Mindent betölt a Nagy Mű bizonyossága. Az itt található erő az energia legtisztább formája, csak akkor birtokolhatjuk, ha többi szintet már teljesítettük. Felismerjük a dolgok kezdetét és végét, megérinthetjük a Teremtés alfáját és ómegáját. Az itt megtestesülő isteni erő az Eheiheh. Ezt a nevet kapta Mózes az égő csipkebokornál történt isteni kinyilatkoztatáskor.

Metatron: feladata, hogy erőt adjon az emberiségnek. Segítőtársai a Chaiot ha-Kadesh Angyalrend, vagy más néven az Élő Szent Teremtmények Rendje. Ők a Szeretet, a Fény és a Tűz Angyalai. Néha úgy is emlegetik őket, mint Szerafim. Nagy segítségünkre lehetnek a kabbala megértésében, és saját személyes fejlődésünkben is. Tarot lap: Bolond és Világ

Gyűjtötte online források és Szepes Mária könyvének használatával: Tóth József

 
 
[5404]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot


Warning: Division by zero in /var/www/lapcsalad/harmonet.hu/include/fooldal/rendezvenynaptar_slide_jobb_oszlop.php on line 67
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x