Kínai állatjegyek
Címlap / Ezotéria / Kínai állatjegyek

Kínai állatjegyek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-06-01

Egy régi legenda szerint Buddha - mielőtt végleg eltávozott volna - magához hívta az összes állatot. De csak tizenketten jöttek el. Jutalmul nekik ajándékozott egy-egy évet. Ők voltak a patkány, a bivaly, a tigris, a nyúl, a sárkány, a kígyó, a ló, a kecske, a majom, a kakas, a kutya, és a disznó. Az ajándékozás pillanatától az évek az állatok nevét viselték és az ő befolyásuk alá kerültek, így az abban az évben született ember is az állat tulajdonságait viseli.  

Egy régi legenda szerint Buddha – mielőtt végleg eltávozott volna – magához hívta az összes állatot. De csak tizenketten jöttek el. Jutalmul nekik ajándékozott egy-egy évet. Ők voltak a patkány, a bivaly, a tigris, a nyúl, a sárkány, a kígyó, a ló, a kecske, a majom, a kakas, a kutya, és a disznó.

Az ajándékozás pillanatától az évek az állatok nevét viselték és az ő befolyásuk alá kerültek, így az abban az évben született ember is az állat tulajdonságait viseli. A kínai horoszkóp egy több mint 2000 éves tudomány. A hold ciklusait követi.A kínai asztrológusok a holdévek szerint határozzák meg a csillagjegyeket. A kínai hold-kalendárium több ezer éves. Egy teljes ciklus 60 évig tart, s az egyszerűbb ciklusok öt elemmel vannak kombinálva: fémmel, tűzzel, földdel, vízzel és fával. Az állatövi jegyeket ezekkel kapcsolják össze, s minden elemnek van egy uralkodó bolygója. Rendelkeznek pozitív, illetve negatív sugárzással, Yang-gal és Yin-nel, ami egyben a hím és nõnem megfelelõje is.

Ide kattintva mindenki megnézheti, hogy milyen állat évében és milyen elem alatt született>> 


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 31284 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x