Bocskorfőzés, megétetés, szerelmes megkötés
Címlap / Ezotéria / Bocskorfőzés, megétetés, szerelmes megkötés

Bocskorfőzés, megétetés, szerelmes megkötés

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-04

" Ő volt az, ki addig főzte Pörge Dani bocskorát, míg elvette a Sinkóék cifra lányát, a Terát .." -Írja Arany János Vörös Rébék boszorkaságát bizonyítva. Valentin napján akik magányosak elgondolkodnak azon, hogy is foghatnának maguknak megfelelő párt, legényt, vagy leányt. Ma sokszor hallunk is ilyenről: fekete mágiáról, megkötésről beszélünk. Vajon hogy csinálták ezt régen? 

Vannak ősi boszorkányos praktikák, hogyan lehet mindenféle biztos módszerekkel jó férjet -feleséget fogni. Attól, hogy bármelyiket is kipróbáljuk, nem csupán azért intek óva mindenkit, mert valószínűleg megfelelő hit és varázsige nélkül nem hatna, hanem azért is, mert - ha józanul megnézzük - elég furcsa módjai ezek a párszerzésnek. Ám mindenkinek lelke rajta, mivel próbálkozik!

Jaj a kiszemelt áldozatnak!
A néphagyomány szerint, ha egy szerelmes ember kiszemelt valakit, akkor sem mi se drága, mindent elkövet, hogy megszerezze a kiszemeltjét. Ennek a szerelmi téteménynek pedig gyakran több köze van a rontáshoz, mint a gyöngéd szerelmes érzelemhez. Köztudott ugyanis, hogy a leányok, boszorkányos praktikákhoz folyamodnak, hogy a kiszemelt áldozatot megszerezzék, hogy végre férjhez mehessenek, a legényeknek meg semmi pénz nem drága, amit a javasasszonyokhoz visznek, ha egy igazán szemre való menyecskéről van szó.

Étesd meg, itasd meg ...
Az a legény a szerencsések közé tatozhatott, akit csupán bazsarózsa szirmával, vagy "szerelemgyökérrel" (Zeller) kínáltak meg. Itt is igaz, hogy a néphagyományban ahány ház, annyi szokás. Szatmárban a leány az inge alján átszűrt tejjel készített pogácsát. A pogácsa sütés úgy látszik, divatos módja volt az "étetésnek", mivel csaknem minden étetési módban a pogácsába kell sütni a hozzávalókat. Hogy mik ezek? Göcsejben két galamb szívét sütötték meg, ezt megszárították, porrá törték, a kiszemelt legény gatyamadzagjának darabját elégették, és a galambszív lisztjéhez keverték. Ehhez már csak hüvelykujjukról lekapart por hiányzott és kész is volt a szerelmi adalék, sülhetett az igéző pogácsa. Becefán a leány mezítelenül az asztalra ült, és két sarkával maga felé törölte a port az asztalról, s ezt mondta: "Akkor váljunk el egymástól, mikor ez a kaparék visszamegy az asztal négy szögére."

Bizarr módok erős idegzetűeknek
A legfurcsább módjai a legényfogásnak a mindenféle testnedvekhez, testszőrökhöz kötődnek. A legenyhébbek közül való a havi vérrel pogácsát sütni, vagy a véres ujjal a választott legény hátán óvatlan pillanatban keresztet vetni. A nevetlen (középső) ujjunkból kilenc cseppet a pogácsa tésztájába cseppenteni is biztos javaslatnak bizonyult. Vannak vidékek, ahol az izzadtság cseppjét kellett a pogácsába keverni, sőt Sápon még nagyobb veszélyek fenyegették az ifjú, jóképű legényeket, ugyanis ott az a szokás járta, hogy a leány székeltével sütött rántottát a választottnak. Hogy édesebb témát találjunk, Jászladányban a lányok a hónuk alatt melengetett kockacukorral "édesgették magukhoz" a választottjukat.

Mit tettek a legények?
A javasasszonyok tanácsát megfogadva úgy kötötték magukhoz hogy a menyasszonynak kiszemelt leányzót megitatja olyan borral, melybe előzőleg saját vérének kilenc cseppjét cseppentette. Az alkoholba vegyített "megitatás" úgy fest a férfiak habitusához közelebb állt, mert a kökénybokor tövisére szúrt kőrisbogár porát a pálinkával megkeverve szintén hatásos itókát kaptak.

Sárospatakon a legények a lány hajszálát kötötték a bal lábuk nagyujjára azzal szaladgáltak. Temesközben az alvó leány hajfonatából kellett egy darabot a kocsi kerékagyába tenni. Göcsejben ennek a módszernek a feloldását is ismerték, ugynis ha a leánynak tudomására jut, a tincs csenés, elegendő, ha ő is lop egy tincset a férfi hajából, elégeti azt és megszűnik a varázslat.

Kötés hajjal, gatyamadzaggal ...
A szerelmi kötéshez használtak mindenfélét, a hajtincstől a gatyamadzagon át a köröm darabkájáig, vagy a kiszemelt partner lába nyomáig. A legaranyosabb néhány módokból szemezgetünk, mivel a módszerek száma annyi, mint égen a csillag.

Patóházán úgy mondják, ha azt akarod, hogy akit szeretsz, feleségül vegyen, akkor adj a koldusnak egy krajcárt, a felét kérd vissza, vásárolj rajta varrótűt és ebbe fűzd be választottad haját, majd észrevétlen varrd a ruhájába. Tippünk, hogy ne a Blaha Lujza téri koldusmaffiánál próbálkozz, mert a krajcár nem konvertibilis fizetőeszköz, főleg úgy, hogy még vissza is kérnél belőle.

Szegeden - ahol mint tudjuk nincs boszorkány! - a leány minden körmét levágja, a köszöb alá rejti és átcsalja felette a legényt, majd észrevétlenül kiveszi a körmöket a küszöb alól, elégeti, és közben azt mondja: "Úgy égjen benned a szerelem irántam, mint a körmöm ég!"

Aranyosszéken egy "aranyos" szerelmi praktika volt divat. A leány észrevétlenül ellopta a legény ingét - kapcáját. Éjszaka titkon kiosont a temetőbe, egy nevetlen sírba elásta a ruhadarabokat. Ekkor következett a feladat neheze. Anyaszült meztelenre vetkezett és pucéran meghengergődzött a hanton, majd újra felöltözött. Szegény szerelmetes párának ezek után még várnia kellett három napot, és aztán visszacsempésznie az elásott ruhadarabokat a mit sem sejtő legényhez, ráadásul újra éjjel és titokban. A legény a sírt-járt inget-kapcát magára öltötte, s menten beleszeretett a leányba, akiről azt kell mondjuk, hogy minden praktika elkövetője közül a legjobban meg is érdemelte azt ez után a rémes kaland után.

Borban béka kapcával körítve
Az ínycsiklandó főzetet valóban elkészítették. Sőt, attól sem riadtak vissza, hogy keblükben békát rejtegessenek. Ez ellen ma az undorodók és az állatvédők is tiltakoznának, ugyancsak a porrá tört kígyó ellen, amivel előzőleg párzó kutyákat kellett szétválasztani, így lehetett a kedvest a szeretőjétől elnyerni. Azért érdemes tudnunk, hogy az a férfi, akinek a az anyja első fürdővizében az apja csizmakapcáját megáztatták, az soha nem lesz kapcával megidézhető. Legalábbis a göcseji anyák így óvják fiaikat a majdani praktikáktól.

Ne hagyd el a lábad nyomát!
A tudtod nélkül felszedik, és máris kész az alapanyag ahhoz, hogy megkössenek. Biharban elegendő volt felszedni a nyomot, három napig a pendelyben hordani, kenyérsütéskor a kenyérrel együtt a kemencébe vetni, kisütni, majd kivenni és úgy forrón rávizelni. Közben ezt mondani: Úgy fűljön a szíve hozzám XY-nak, mint a víz tett azon a tüzes nyomon!" Vasban a lábnyomot a kapuban ástak el, orrával befelé, hogy a gazdája ne kerülhesse el a lányos házat. Egészen vudus jellegű szokás volt érvényben Szalontán, ahol a legény felszedett nyomából, és körméből sárembert gyúrtak, és szurkálták egy tűvel, miközben azt mondogatták: "Nyugtod, pihenésed addig ne legyék, míg énhozzám el nem jössz, engem el nem veszel!" Eztán pedig füstre tették a figurát, s így ismételték legalább három napig.

A praktikák sorának vége-hossza nincs. A te Valentinodat azért, ha lehet, ne a felszedett lába nyomából gyúrt kis fickóval köszöntsd az idén!


Váraljai
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 18300 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x