A Skorpió természete
Címlap / Ezotéria / A Skorpió természete

A Skorpió természete

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-11-29

A zodiákusból kilépni, magasabb szintre emelkedni a Skorpió uralma alatt kap lehetőséget az ember. A fejlődés három lépcsőfokán, három aspektusán áthaladva eldől, hogy az adeptus felemelkedik a felhők fölé Sasként uralva a mindenséget, vagy visszahanyatlik az inkarnációs lánc legaljára, és féregként, Skorpióként folytatja-e az útját.  

 

Rendezvénynaptár
A zodiákusból kilépni, magasabb szintre emelkedni a Skorpió uralma alatt kap lehetőséget az ember. A fejlődés három lépcsőfokán, három aspektusán áthaladva eldől, hogy az adeptus felemelkedik a felhők fölé Sasként uralva a mindenséget, vagy visszahanyatlik az inkarnációs lánc legaljára, és féregként, Skorpióként folytatja-e az útját.

Lao Ce a Tao te Kingben így ír az átváltozásról: „Minden dolog folyamatos felemelkedés és visszatérés, (…) de halhatatlanokká válunk rögtön, amint nem azonosítjuk magunkat jelenlegi személyiségünk korlátaival és átadjuk magunkat univerzumunk örök rítusának.” Ez a Skorpió felemelkedésének folyamata.

A mocsárvirág aspektusa
Az iszapban hervadó virágok felett kuporog a Skorpió, a betegséget hordozó erő jelképe okozza azt a rothadást, amely az erjedés folyamatával egyidejűleg a „Halj meg és szüless újjá princípiumot is táplálja. Hiszen ugyanazon az elven is működik, mint amikor a rothadó iszap termőfölddé változik. Ezen a legalsó síkon a Skorpió a sírásóval azonos, aki a földbe temeti a halottakat. A halottak testéből lesz a humusz, mely táplálja az élőket. Nem a halál határolja el magát itt az élettől, hanem az Egó a haláltól, mert meggátolja az energiák szabad áramlását, és az energiákat arra használja fel, hogy a halálfélelem ellen védekezzen. A halálvágy nem a halál utáni vágy. Válaszreakció korlátokkal teli életünkre, mely talán a rombolásban látja a kiutat. Kapcsolatok, vagy a test rombolásában lel értelmet.

A halkígyó aspektusa
A középső terület. A kígyónak és a halnak, vagy a halkígyónak, mint őshüllőnek kétértelmű a jelentése. A kígyó egyben az élet de a halál kígyója is. A hal pedig egyszerre lehet az életadó táplálék jelképe, ám együtt a halkígyó lehet a tengeri szörnyeteg analógiája is, mely mindent elnyel, ami elébe kerül. A halhatatlanság klasszikus jelképe ez. A hagyomány szerint a kígyó folyton levedli bőrét, és így mindig megújul, nem hal meg. A hal a kereszténység szakrális jelképe is. Krisztussal azonosítják, ezáltal a halálból újjászülető, üdvözült ember jelképévé lett. A halkígyó szintjén a felemelkedés és a visszaesés lehetősége is fennáll.

A Sas aspektusa
A legmagasabb aspektus. Az anyag merev állapotán túlemelkedik. A korai alkimisták azt vallották, hogy bizonyos kísérletek folytán a legfinomabb alkotórészek gáz, vagy gőz formájában kiválnak az anyagból. A négy elem legelterjedtebb ábrázolásaiban az alkimistáknál ezért a kígyó, vagy a sas jelképezte a Skorpiót. Az asztrológiában a Skorpió talán ezért jelent végletességet, a középutat nem ismerő, semmibe vevő hajlamot jeleníti meg. A skorpió a legnagyobb szentség őre, a tabura utal, a titkos tudományokra vigyáz, misztikus transzcendens jelkép. A legmagasabb megváltott formája, az Ég Ura, az erőteljes Sas.

A három aspektus megélése
A három aspektus megélése mindenki életében – akár többször, több jelentés-és érzékelési síkon is bekövetkező – változás láncolat. Nehézségét éppen az okozza, hogy a halandó egyből az elsőről a harmadik szintre kíván felemelkedni, ám ez a közbenső állapot átélése nélkül, a halkígyó formájának felöltése nélkül nem lehetséges. A transzmutáció addig nem következhet be, míg mind a három lépcsőfokot be nem járja a halandó - halhatatlan ember. Nem feledhetjük el, hogy éppen a Skorpió, aki a Halálon uralkodik, analóg a nemi szervekkel, vagyis a teremtő, nemző részeinkkel is. „Semmi nem teremtőbb, mint a halál - írja A W. Watts – hiszen ő rejti az élet valamennyi titkát.”

Váraljai JuliannaKépforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 6110 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
 
x