A vágy, mint Sátánelv
Címlap / Ezotéria / A vágy, mint Sátánelv

A vágy, mint Sátánelv

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-09

Mindennek ellen tudsz állni, kivétel a kisértések? Akkor vajon a vágyaid teremtő, vagy sátáni arcát ismered? A vágy és a teremtő, akaró, jövőt formáló képzelet a leghasznosabb tanítómesterünk, és a legerőteljesebb sátánelv.  

A vágy a képzeletünk hajtó és irányító energiája. „A létcsapda édes, mérges, szörnyű csalétke, mely gyönyörteljes kielégülést ígér, és szenvedést, halált nyújt helyette. A vágy hajszolja az embert a fájdalmas tapasztaláson át a konzekvenciáig, s ezért mint minden sátánelv, a legnagyobb és leghasznosabb tanítómester. A transzcendens evolúció nélkülözhetetlen tényezője.” – írja Szepes Mária.

A vágy egy szellemi folyamat


Lehetőségei szerint megteremti beteljesülésének feltételeit a formák világában is. Ha vágyódunk valamire, és vágyainknak konkrét alakot, formát adunk, előbb, vagy utóbb bevonzzuk életünkbe azt, ugyanúgy, ahogy gyakori szófordulataink is megteremtődnek - egy fajta szómágia hatására - a mindennapokban. Így lesz a "kihullik tőled a hajam" szófordulat gazdájából kopasz ember, a "megáll az eszem" szófordulattal könnyen az elmegyógyintézetbe juthatunk, míg a "de jó!" felkiáltás örömmel tölti meg életünket.

A vágyak megteremtéséért mi magunk vagyunk a felelősek, ezért érdemes tudatosan irányítani gondolatainkat, vágyainkat és néha kitakarítani gondolatainkat a felgyűlt szleng-szennyeződésektől.

A vonzás törvényének van egy társa - a taszítás törvénye. Poláris világunkban mindkettőt éljük. Ha vonzom az egyiket, taszítom a másikat, egyszerre két polaritásban nem tudunk létezni. Néha azonban a Bevonzás betaszít >>

Ahhoz, hogy a vágyak természetét, csodáját és fonákját megértsük, érdemes a művészethez fordulni. Weöres Sándor, a Teljesség nevében című kötetéből hoztunk egy verset.

A vágyak idomítása
 

Ne mondj le semmiről: mert ki amiről lemondott, abban elszáradt. De kívánságaid rabja se legyél.
Ne mondj le semmiről: mert ki amiről lemondott, abban elszáradt. De kívánságaid rabja se legyél.
 
Visszafojtott szenvedélyekkel vánszorogni éppoly keserves, mint szabadjára eresztett szenvedélyek közt morzsolódni.
 
Ha vágyaidat kényezteted: párzanak és fiadzanak. Ha vágyaidat megölöd: kísértetként visszajárnak. Ha vágyaidat megszelídíted: igába foghatod őket és sárkányokkal szánthatsz és vethetsz, mint a tökéletes hatalom maga.
 
Legtöbb ember, ha véletlenül megpillantja saját mélységének valamely szörnyetegét, irtózattal visszalöki a homályba; ezentúl a szörny még-nyugtalanabb és lassanként megrepeszti a falat. Ha meglátod egyik-másik szörnyedet, ne irtózz és ne ijedj és ne hazudj önmagadnak, inkább örülj, hogy felismerted; gondozd, mert könnyen szelidül és derék háziállat lesz belőle.
 
Jó és rossz tulajdonságaid alapjában véve nincsenek. Ápolt tulajdonságaid jók; becézett, vagy elhanyagolt tulajdonságaid rosszak.
 

A vágy ezotériája 


A Tarotban a
Sátán - más lapokon Ördög - a vágyak lapja, ő a kisértő, a lélek útján a próbatétel. El akarsz kezdeni fogyózni? Elhatározot, hogy mától már nem eszel csokit? Tuti, hogy még aznap este csoki kóstolóba csöppensz - csak ma este még utoljára lecsábulsz, vagy tartod magad az elhatározásodohoz? Ezek az apró élethelyzetek azok, amikben a vágy szintek próbáját ki kell állnod, magaddal szemben. 

A cigánykártyában külön lapja van a vágynak - egy nőalak áll, ablak mögött, onnan les ki az útra. A lap a tettek nélküli, az útján - még - nem járó embert jelképezi. A vágyódó lehet, hogy látja már, merre kéne haladnia, de a lépéseket, amelyek a haladáshoz kellenek, még nem tervezte meg, még nem ismeri, ezeket függöny takarja el. Sokan áhítoznak valami olyanra, aminek az elnyeréséhez, megszerzéséhez, semmit nem tesznek az áhítozáson kívül. Az ilyen álmok tönkre tudják tenni az életet. 
 


Vágy a szexben 


A szexuális vágyak, a szexuális indíttatású bűncselekmények elkövetésétől a magas szintű transzcencens tantrikus összeolvadásig széles skálán mozognak. Mögöttük ugyanaz a hajtóerő áll, de mégis más megnyilvánulási formát ölt. A kucs itt is ugyanaz, mint a fentieben, a mély önismeret, az önuralom, a vágyak és célok ismerete, továbbá  az, hogy ki gyakorolja a hatalmat az élet felett. A szexuális vágy teremtés, tágabb értelemben is. A szexualitás összefügg a pénzügyi bőséggel, a pénz feletti hatalommal is. 

Ezeket a dolgokat érdemes megtenni azért, hogy ne vágyaink rángatta rabok, a sátánelvet szabadjára engedő szolgák legyünk. 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5138 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x