A védikus asztrológia mint szellemi út
Címlap / Ezotéria / A védikus asztrológia mint szellemi út

A védikus asztrológia mint szellemi út

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-23

Sokak számára az asztrológia a látókörüket szélesítő érdeklődés, és ez így is van rendjén. A védikus asztrológia azonban több is lehet ennél: egyfajta szellemi út, melynél az asztrológiai tudás átalakító ereje visz előre.  

Sokak számára az asztrológia a látókörüket szélesítő érdeklődés, és ez így is van rendjén. A védikus asztrológia azonban több is lehet ennél: egyfajta szellemi út, melynél az asztrológiai tudás átalakító ereje visz előre.

A régi kultúrában az asztrológus számára nem a megélhetés biztosítása volt a motiváció, olyannyira, hogy az indiai hagyományban jellemzően egyáltalán nem fogadtak el ezért pénzt. Az asztrológiát gyakorló számára a dzsjótis (a védikus asztrológia) ennél magasztosabb célt nyújt. Tudása gazdagodásával egyre mélyebben lát bele a természet működésébe, így érzékei folyamatosan kifinomodnak. A természet működésének rejtett vonatkozásai nyílnak meg előtte, és így, az értelem fokozatos kifinomodásán keresztül kialakul és megerősödik benne az intuitív meglátás képessége, mely a tökéletes jóslat végső eszköze. A fejlődés legmagasabb szintjén létrejön a dzsjótis mati pragjá, a mindentudás állapota, ez természetesen nem lehet más, mint a megvilágosodás.

Annak, aki az asztrológiát komolyan veszi, lehet és kell is ezt a folyamatot elősegítenie. A természet „fejével” való gondolkodás annak mértékében alapozódhat meg bennünk, hogy mennyire vagyunk egyek vele, hogy mennyire tisztán vezérlik létünket a természet fő mozgatórugói. Mivel a dzsjótis a védikus hagyományhoz kötődik, itt természetesen a jógára gondolok, és annak is a meditáció oldalára. Az a meditáció, mely a tudatunk számára valódi, mindennapos kapcsolatot épít ki a természet örök, nem változó, transzcendens valóságával, napról napra közelebb visz az egységhez, és így az asztrológus intuíciója is egyre mélyebb, egyre finomabb szintről kezd el működni.

Az asztrológia más úton közelíti meg ugyanazt a célt, tehát felgyorsítja a spirituális fejlődést; meditáció nélkül az érzékek ily tökéletes kifinomítása pedig sokkal több időt igényelne. A meditáció napról napra közelebb visz minket a természet működéséhez. Annak jobb megértésével és az intuíció erősebb kibontakozásával gondolkodásunk egyre inkább célirányossá válik, és pontosabban meglátjuk a múltat, a jelent és a jövőt.

Tudom, hogy nagyon sokféle meditáció elérhető a Kedves Olvasó számára. Én csak olyan meditációt merek jó szívvel ajánlani, ahol a forrással való mindennapos egyesülés valóság, és nem egy távoli ígéret. Több mint egy évtizedes személyes tapasztalatom meggyőzött arról, hogy a Transzcendentális Meditáció számomra és tanítványaim számára is működik, megnyitja azt a bizonyos kaput, és eltünteti a kételyeket. Azoknak, akik felvállalják egy meditáció elkezdését, azt ajánlom, hogy ne csak néhány ismerősükre hagyatkozzanak, hanem lelkiismeretesen térképezzék fel a lehetőségeiket, hogy megbizonyosodjanak arról, ténylegesen jól választanak.

Erővel és koncentrációval nem lehet eljutni a „másik oldalra”, legfeljebb „ezen az oldalon” tehetjük – korlátozottan – hatékonyabbá az életünket. Az erőfeszítés-mentesség sem elegendő önmagában, mert lehet, hogy az ellazulás közben a gondolataink a felszínen tartanak. A tudományos igazoltság egy jó szempont, mert ha az ígért hatások másoknál is mérhetően jelentkeznek, az nekünk is egyfajta garanciát jelent. Keresése során a Kedves Olvasó mindig tartsa szem előtt ezeket a kérdéseket!

A Transzcendentális Meditációval a védikus tudományok következő honlapja foglalkozik behatóan: www.stressz.info

Bak János
(a cikk „A fény tudománya” c. könyv alapján készült)
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1948 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x