Feng shui a hálószobában
Címlap / Ezotéria / Feng shui a hálószobában

Feng shui a hálószobában

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-16

Jó-e, ha pirosra festjük a falakat, mi a helyzet az ágy tájolásával, vajon segít-e a házaséleten, ha felfestjük a falra kínai horoszkóp-kalligráfiáinkat? Lássuk!  

Röviden: nem. Nem ezen múlik a siker. A feng shui nem tárgyakból, színekből vagy kalligráfiákból áll, hanem egy átfogó szellemiség. A külső környezettel, a velünk együtt lakó emberekkel való harmónia megteremtéséről van szó, amely segíti a belső harmónia kialakítását. Ebből kiragadni egy részletet – pl. piros fal – önmagában kevés, sőt, a zavart fokozhatja.

A keleti szemlélet az embert nem választja el a környezetétől, ahogy a testrészeket sem egymástól, hanem mindent egységes rendszerként kezel. Teljesen természetes, hogy székrekedés esetén a kézen lévő pontot masszírozzák, a lehető legtávolabb a belektől, vagy hogy a kínai orvos a beteg lakóhelyét is megvizsgálja, amikor kezelési tervet készít. Hol és hogyan él a páciens? Nagyon nem mindegy!


 
A problémák megjelennek az életben – a hálószobában alkalmasint szexuális zavarok, álmatlanság, civódás képében. Pusztán a lovas kép az ágy felett még kevés a bajok rendezéséhez, bár sokat segít már önmagában az a tudat, hogy „tettem valami konkrétat a dolog érdekében”.

Következzen néhány konkrét tanács, illetve kérdés, amit érdemes feltenni önmagunknak:
  • Együtt tudok-e élni a könyvekben, tanácsadók által javasolt színvilággal? Egy trendi élénk szín jól mutat egy magazin színes oldalán, de egészen másként hat éveken át, húsz négyzetméteres felületen.
  • Ha az ágy tájolásáról van szó, nem érdemes erőltetni mondjuk a keleti fekvést vagy a falnak tolt elhelyezést, hiszen mi nem tájolva építkezünk, mint a régi kínaiak, és lehet, hogy a feng shui szerint legkívánatosabb falon pont a radiátor, a tükrös szekrény vagy a gardróbajtó van (a régi kínai házakban nem volt radiátor, tükrös szekrény és gardróbajtó sem). Ha a hely megengedi, érdemes kipróbálni az ajánlások szerinti elhelyezést, de erőszakot tenni a praktikumon ellentétes lenne a feng shui szellemével. Ami alapvetően erőszakmentes és a környezethez való alkalmazkodásról szól.
  • Sokszor már maga a változtatás segít. Régi, megszokott gondolatok támadnak a régi, megszokott látvány hatására, és ha ez a látvány megváltozik, a gondolatok is kibillennek a szokott útvonalukról. Pocsék, ismétlődő önsorsrontó gondolatok esetében ez igencsak hasznos. Ez egyfajta NLP a feng shuin belül. A libidót serkenti, ha nem a megszokott világ veszi körül a párt, például az utazás is ezért segít a kapcsolaton (vagy gyorsítja fel a szakítást, de az biztos, hogy nem marad úgy a dolog, mint eddig, és pont ez a környezetváltozás lényege).
  • Ugyancsak az erőszakmentességről szól, hogy ne erőltessünk se magunkra, végképp ne párunkra olyan szimbólumokat, színeket és tárgyakat, amelyek tőle teljesen idegenek. Alkalmasint ezt manipulációnak, vajákolásnak fogja venni és igaza is lesz. A hálószoba berendezése a két fél közös ügye kell legyen, hiszen a hálószoba kicsiben maga a kapcsolat tükre. Már itt kiderül, tud-e a pár együttműködni hosszabb távon.
  • Ne aludjunk mindig ugyanott. A régi világban az emberek hurcolkodtak (téli szállás-nyári szállás), őseink kifejezetten nomád életet éltek. Megfigyelték, hogy hol heveredik le szívesen a kutya, és ott vertek tanyát. Miért kéne a hálószobában aludni? Egyáltalán: miért kéne, hogy az legyen a hálószoba, amit annak neveznek általában? A helyiségek funkciójához nem érdemes mereven ragaszkodni, lehet, hogy a nappali sarka sokkal jobb alváslehetőséget fog biztosítani, mint az eredendően hálószobának kijelölt helyiség (érdemes itt a földsugárzásokra is gondolni). Lehet „alvástesztet” végezni szoba- vagy akár lakásszerte. Ahol legjobb az álom, legkipihentebb az ébredés, ott legyen az alvóhely. Végtére is, a lakás van az emberért és nem fordítva.
  • Mit szeretnék elérni a kapcsolatban? Nem biztos, hogy célunkat egy delfin fejezi ki a legjobban. Lehet, hogy igen, de nem biztos. Ezek a feng shui tárgyként kínált szobrocskák nem varázserejűek. Sokkal nagyobb varázserő rejlik a tudatosságban. Mindenkinek személyre szabottak, egyéniek a vágyai, tehát az azt segítő szimbólumok is. A tanácsadó legfeljebb rávezethet jó kérdésekkel, de kitalálni (beszerezni, elkészíteni stb.) az ott lakónak érdemes. Minél pontosabb, minél egyénibb, annál hatásosabb.
  
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 15959 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x